2012 yılı Ekim Ayı Kitapları, Yeni Çıkanlar, Yeni Çıkanlar

2012 yılı Ekim Ayı Kitapları yazısını ve Yeni Çıkanlar yazarına ait tüm yazıları Kitaphaber.com.tr sitemizden okuyabilirsiniz.

2012 yılı Ekim Ayı Kitapları

15.10.2012 08:46 - Yeni Çıkanlar
2012 yılı Ekim Ayı Kitapları

Ölü Kelebeklerin Dansı Hüsnü Arkan Kırmızıkedi Yayın

Ölümümün on altıncı gününde anılarımı yazmaya karar verdim ben. Öldükten sonra karşılaştığım insanlar, anılar evinde gezinmenin bir ölüye hiçbir yarar sağlamayacağını söyledilerse de onlara inanmadım. Öldüm ve Tanrı burada da yok! Ne yapabilirim? Galiba artık yaşamıyorum. Şairin kelebeği gibi, düşümde kendimi bir ölü olarak mı görüyorum, yoksa uyandım da ölmeden önce yaşadıklarımın bir düş olduğunu mu fark ettim, bilemiyorum. Ölüler yaşamaz!

Kelebekler Gamsız Uçar Ahmed Günbay Yıldız Timaş Yayın

Ahmed Günbay Yıldız roman yazmaya devam ediyor. Bu son romanıyla bir kitaplık dolusu romana ulaşan kendisin tebrik ediyoruz.

Demokrasinin Sosyolojisi Ali Yaşar Sarıbay Timaş Yayın

Demokrasi kavramı Türkiye'deki siyasi gündemin son yıllarda en fazla tartışılan meselelerinden biri. Demokratikleşme tartışmalarının bir adım ötesine geçen bu kitap, Türkiye'de demokrasi olgusunun, paradokslarından bağımsız olarak ele alınmasına dikkat çekmektedir. Bu husus, hem teorik düzeyde demokrasi kavramlaştırmamızı, hem pratikte demokrasiyi hayata geçirmemizi sorunlu kılmaktadır. Bu itibarla, paradokslarına değinmek; metafizikleştirilme tehlikesine dikkat çekerek, demokrasiye eleştirel yaklaşımı davet etmekle, dolayısıyla onun hâlâ tamamlanmamışlığını ifade etmekle eşanlamlı görülmesi açısından önemlidir.

Mürekkeb Cemal Şakar Okur Kitaplığı

"Camın ortasındaki bize kışkırtılarak gösterilen ve aslını görmek istemediğimiz acının, diri gerçekliğin öfkeli satırları. İçimize eğen, içimizi kanatan, yakan Türkiye ve İslam coğrafyası fotoğrafları. Üstelik Türk öykücülüğünü modernist-postmodernist hizadan yapı olarak kaydıran yeni ve zorlu biçimler içinde şaşırtıcı" tanıtım bülteninde geçen bu cümlelerle Okur Kitaplığı Cemal Şakar'ın yeni öykü kitabını okuyuculara sunuyor. Uzun bir ara görmezden gelinen Şakar'ın öyküleri son zamanlarda istenilen düzeyde bir ilgiye kavuşur temennisini diliyoruz.

Yerler mühürlendi Metin Önal Mengüşoğlu

"Mütevekkil insanların yaşadığı Yukarışehir üzerinden Türkiye modernleşmesini ve bunun meydana getirdiği sancıları ana izlek edinen romanda Türkler, Ermeniler, Kürtler, Zazalar, Dersim İsyanı, sahih din anlayışı, hurafeler ve milliyetçileşme süreçleri anlatılıyor. Said Ağa'dan Varojan Usta'ya, Nurettin Bey'den kızı Rukiye Hanım'a, Bedriye öğretmenden Fethiye Hanım'a, Ali Fistan'dan Mamo'ya, Topal Hoca'dan Gâvur Bekir'e roman karakterleri olarak karşımıza çıkan bireyler modernleşmenin getirdiği sancıları gösteriyor" tanıtım yazısında geçen bu cümlelerle Okur Kitaplığı Metin Önal Mengüşoğlu Külliyatını basmaya devam ediyor.

Harman Zamanı - Osman Aytekin Roza Yayın

Yazarın doğup büyüdüğü topraklara özgü renkler, sesler... Bozkırın yolları, insanları, çiçekleri, kuşları hasılı o yanık yürek o kara sevda çıkıp geliyor. Çocukluğun, ilk gençliğin coşkulu serüvenleriunutulmaz dostluklar ve yitik zamanlar. Ben merkezli hikayeler değil ötekini gören, duyarlı, içli bir anlatım hakim. Olaylar zincirinde, konuşmalarda "biz" duygusu işleniyor. Harman Zamanı kitabında yalın halde biz varız.

Eve Dönüş Yolunda Tanrıyla Sohbet İsmail Serinkan Beyaz Yayın

Bazı kitaplar ve filmler sona ererken yürekler ince bir kederle dolar. Bizi içine almış dünyadan ve içindeki yeni dostlarımızdan ayrılmak bir hayli zor gelir. Bu ayrılığı güçleştiren nedenlerden birisi de okuduklarımız ve görmüş olduklarımızın sadece masalsı oluşudur. Bu dünyanın gerçekliği bize karşı meydan okurken buna karşı çıkan yüreğimiz kabullenmek istemediği bu gerçekliğe yavaş yavaş teslim olur.

Kayıp Gül Ekim Yağmurları Serdar Özkan Artemis Yayın

65'i aşkın ülkede 44 dilde sloganıyla iyi bir pazarlama stratejisi ile Türkiye'de kendine okur arayan Serdar Özkan'ın ikinci kitabı bu sefer farklı bir yayınevinden okuyucuyla buluştu. Acaba eski yayınevi yeni eserini beğenmedi mi? Serdar Özkan "Kayıp Gül"leri aramaya devam edecek mi? Bekleyip göreceğiz.

Antik Kentte aşk - Mürvet Sarıyıldız Sayfa6 Yayın

Felsefe aşkı değiştirir. Şam'dan Maraş'a uzanan büyülü bir aşk hikayesi. Aşkın doğasını ve felsefenin mistik boyutlarını keşfe aşıklar burada çok farklı bir dünyaya adım atacaklardır. Felsefe ve mitolojiyle örülü aşkın çetin, aşılmaz yollarında ilerleyen "antik kentte aşk" antik yunan felsefesinden İslam felsefesine uzanan zengin ve kayıtsız kalınamayacak bir üretkenliğin izinde yürüyor.

Bora'nın Kitabı Ayşe Kulin Everest Yayın

Önce gerçeğimi kendime kabul ettirirken yoruldum. Sonra gizlerken... Daha sonra yüzleşirken... Kendim olmaya hakkım olduğunu anladığımda. Kendimle barışırken. Gerçeğimi başkalarına kabul ettirmeye çalışırken. Benim gibi binlerce, on binlerce insanın var olduğunu öğrenirken... Yoruldum.

Sessizliğin Gürültüleri Hatice Tepe Esen Kitap

Hayatta kalabilmek için delilik olgusuna tutunan genç bir kız ile intiharın eşiğinde, ölümle hayat arasında gelgitler yaşayan, ruhi sancıları olan bir psikiyatrist.
Okuyacağınız yalnızca Derin ile Çınarın hikâyesi olmayacaktır. Hayal ile gerçek arasında, küçük bir tımarhane odasında yolculuğa çıkacağınız, büyülü bir dünya: Sessizliğin Gürültüleri...

Çin Kadar Uzak Can Kadar Yakın Şehirler Mesut Doğan Okur Kitaplığı

Hayatı, yeryüzünü, insanı; insan, mekân ve zaman coğrafyasını şiirin "basiret" penceresinden görebilen bir şairin, nesrin sükûnetli sularında yaptığı geziye katılmak, onun sözcükleri ile yeniden var ederek yeni anlamlar ve çağrışımlar kazandırdığı şehirlerde gezinmek "marifet" arttırıcı geliyor bana. Mesut Doğan'ın maharetli kalemi ile hem bir anlatı ziyafeti, hem de tecessüs okyanusunda gezintiye çıkma keyfi yaşanıyor. İyi de oluyor.
Mürsel Sönmez


Yazar: Yeni Çıkanlar - Yayın Tarihi: 15.10.2012 08:46 - Güncelleme Tarihi: 19.11.2021 23:10
2979

Yeni Çıkanlar Hakkında

Yeni Çıkanlar

Yeni Çıkan kitaplar hakkındaki kimi içerikleri bu profil altında yayımlıyoruz. Bu içerikler tanıtım bülteninden derlenmiş olabileceği gibi alıntı da olabilir. Nadiren kendi yazdığımız içerikler de olabilir.

Yeni çıkan kitaplarınızın tanıtım bültenlerini [email protected] adresine gönderebilirsiniz.

Yeni Çıkanlar ismine kayıtlı 206 yazı bulunmaktadır.