Ağustos Böcekleri Ağladığında, Edebiyat, Misafir Köşesi

Ağustos Böcekleri Ağladığında yazısını ve Misafir Köşesi yazarına ait tüm yazıları Kitaphaber.com.tr sitemizden okuyabilirsiniz.

Ağustos Böcekleri Ağladığında

16.11.2015 09:00 - Misafir Köşesi
Ağustos Böcekleri Ağladığında

Şeniz Ayaz, kitaphaber okurları için kaleme aldı.

"Sonra Emma'yı ve Annie'nin ona ne kadar çok benzediğini düşündüm."

Ağustos Böcekleri Ağladığında…

Kitabın sonundan başlamak istiyorum söze. Kitabın kapağını kapadığımda kalbimi düşündüm. Aslında kitabın tüm sayfaları arasında kalbinizi yokluyorsunuz. Hem bir organ olarak hem de kalbin sizin için ifade ettiği manevi değeri olarak..

Düşünsenize yaşayabilmek için bir başkasının ölmesini beklemek zorundasınız. Ya da bir ağustos böceğinin sizin ölmenize ağlayışını duyuyorsunuz…

Reese (kahramanın bu ismini kullanmak istiyorum, kitabı okuyanlar nedenini anlayacaktır.) Emma ve Annie.. Organ olarak hasta bir kalbe sahip olsa da vicdan ve merhamet olarak yüce bir kalbe sahip Emma.. Ve onun bu durumuna içten içe yıkılan, onu iyileştirmek için kardiyolog olan Reese.. (Ülkemdeki bir kardiyoloğun hayatını kendi ağzından dinlemeyi çok isterdim bu eseri okuduktan sonra.) Kendini kalbe adayan, sevdiği kadının kalbine adayan adam..

Reese sevdiği kadın Emma'nın ellerinden çırpınarak uçup gitmesinden sonra doktorluk mesleğine, herkese, her şeye uzaklaşmaya başlar. Ta ki yaralı bir kalpten çıkan "limonataaa" çığlıklarının kalbine değmesine kadar.. Annie henüz yedi yaşında ve hayat dolu bir kız. Emma'nın kaderine benzer bir kadere sahip küçük kız..

Charles Martın'in orijinal adıyla When Crickets Cry adlı bir umuda yolculuk hikayesi olan Ağustos Böcekleri Ağladığında eserinin Türkçeye çevirisi Özge Burçak Aydınalp tarafından yapılmıştır. Başarılı bir çeviriye sahip olan kitap akıcı bir üsluba da sahip. Türkçe baskısı Optimum Kitap yayınlarından çıkmıştır.

Kitapla ilgili en önemli tavsiyem lütfen kitabı kalbinizle okuyunuz.

Ağustos Böcekleri Ağladığında – Charles Martin

Optimum Kitap

397 Sayfa


Yazar: Misafir Köşesi - Yayın Tarihi: 16.11.2015 09:00 - Güncelleme Tarihi: 03.12.2021 15:32
3051

Misafir Köşesi Hakkında

Misafir Köşesi

Kitaphaber ailesine misafir olmuş konuk yazarların yazılarını bu profilde bulabilirsiniz.

Misafir Köşesi ismine kayıtlı 1015 yazı bulunmaktadır.