Ahlâk ve Başkası Kitabı Yayınlandı, Düşünce, Kitaphaber

Ahlâk ve Başkası Kitabı Yayınlandı yazısını ve Kitaphaber yazarına ait tüm yazıları Kitaphaber.com.tr sitemizden okuyabilirsiniz.

Ahlâk ve Başkası Kitabı Yayınlandı

18.04.2017 08:53 - Kitaphaber
Ahlâk ve Başkası Kitabı Yayınlandı

Bu kitap başkalığın dışlanmış ötekiliğe dönüşme biçimlerini ele almak ve bunu ahlak düşüncesi içinde tartışmak üzere hazırlanmıştır. Zira bir başkasının ontolojik varlığı ile ahlaki bir ilişki kurulmazsa ötekinin yabancılığı ortaya çıkmaktadır.

Günümüzde kürenin her tarafında başkalıklardan kaynaklanan sorunlar gündemi meşgul ediyor. Yabancı düşmanlığı, etnosantirzm, ırkçılık, dini fanatizm, İslamofobi ve milliyetçilik çağımızın yükselen tehditleri arasında ilk sıralarda yer alıyor. Ulus devletler bir taraftan içine düştükleri meşruiyet krizlerini aşmak üzere abartılmış güvenlik söylemleri ile kimlik pekiştirici siyasetlere başvururken öte yandan yüzleşilensosyo-kültürel krizler de kitleleri ötekileştirici dile doğru itiyor. Artan küresel çatışmalar ve neticesinde ortaya çıkan göç dalgaları başkası ile travmatik karşılaşmaları gündeme getiriyor.Bu bağlamda ahlak ve başkasına yeni bir bakışa ihtiyaç duyuluyor. Eğer insani yaşamın temeline, özünde bir ahlâk fikri barındıran başkasının varlığı alınırsa, ötekileştirmeksizin bir tanımagerçekleşebilirve bu tanımabir ahlaki yükümlülüğü meydana çıkarabilir.

Kitapta bu perspektif çerçevesinde konuyu modern felsefede ve İslam düşüncesinde başkası/ötekiile ilgili kavram ve tartışmaları ele alan yazılar yer almaktadır. Böylece genel ve karşılaştırmalı bir perspektifin yanı sıra, yeni bir yaklaşımın oluşturulması da hedeflenmektedir.

Bu kitap İslam Ahlâk Düşüncesi Projesi kapsamında yayınlanmıştır.

Kitabı okumak ya da indirmek için: http://ilke.org.tr/sites/default/files/yayin/pdf/kitap/ahlak-baskasi-pdf-ilke-org-tr.pdf


Yazar: Kitaphaber - Yayın Tarihi: 18.04.2017 08:53 - Güncelleme Tarihi: 18.04.2017 08:53
2209

Kitaphaber Hakkında

Kitaphaber

Kitaphaber adına bazen yeni çıkan bir kitabı tanıtırken bazen bizden bir şeyler paylaşırken ve bazen de alıntı ve yeni çıkanlar kullanıcı isimleriyle paylaşmayı tercih etmediğimiz veya hangi profil altında paylaşmanın uygun olduğunu bilemediğimiz içerikleri bu kullanıcı profiliyle paylaşıyoruz. Bir dönem kitaphaber adına yaptığımız söyleşileri de bu isimle paylaştığımız olmuştur.

Kitaphaber ismine kayıtlı 127 yazı bulunmaktadır.

Yazarımıza ait 8 kitap bulunmaktadır.