Alacakaranlık - Stephenie Meyer, Edebiyat, Misafir Köşesi

Alacakaranlık - Stephenie Meyer yazısını ve Misafir Köşesi yazarına ait tüm yazıları Kitaphaber.com.tr sitemizden okuyabilirsiniz.

Alacakaranlık - Stephenie Meyer

02.02.2011 18:53 - Misafir Köşesi
Alacakaranlık - Stephenie Meyer

Nihat İlhan, kitaphaber için kaleme aldı.

Bir aşk, bir heyecan ve bir gerilim üstüne yazılmış kitap "Alacakaranlık". Kısa sürede herkesi etkisi altına alan, insanı o sımsıcak hayaliyle saran türden. Dehşet verici kurgusuyla okuyucusunu rahatça büyüleyen, aşk adına bütün tabuları yıkan bir kitap. Her saniyesinde, her hattında heyecanı, can damarlarına rahatça aşılamayı başarabilen bir fenomen. Belki de bundan sonra konusunun birçok kitabın içinde kendine yer edebileceği duygusal bir fenomen, "Alacakaranlık". Aşkı da barındırıyor, tutkuyu da, vefayı da, teslimiyeti de. Bir insan ancak bu kadar sevebilir dememek için kendinizi zor tutuyorsunuz ama kitabın akışı sizi hızla yakalayıp hayal gücünü, gerçekmiş gibi algılatıyor. Artık içinizde durmadan yankı yapıyorsunuz, "evet, böyle de sevilebilirmiş" diye.

Kitabın ilgi çekmesinin nedenini çok sağlam bir şekilde hazırlanan kurgusuna bağlıyorum. Bir erkekle, bir dişinin yaşadığı maceralar konu ediliyor. Erkek; Edward adlı bir vampir. Kız ise; insan olarak ele alınan İsabella. Konusunda vampirliğine rağmen aşkın gücüne dayanamayan Edward'ın, İsabella' ya kendisini kaptırması oluyor ve onun kanına bağlanıyor. Kendisi için uyuşturucu niteliğinde olan kanını içmemek içinse önünde ki tek engel ona olan kuvvetli sevgisi, vazgeçilemez derece de olan aşkı. Bu sayede onu hem kendinden hem de ailesi ve diğer vampirlerden koruyor. Ailesi ise diğer vampirlerin aksine kendilerini insan kanına karşı alıştırıyorlar ve bu sayede hayvan kanı içerek hayatlarını sürdürüyorlar. Edward' la, İsabella' nın yakınlaşması ilerleyip, vazgeçilemez bir aşka, ihtirasa dönüşünce başlarına gelen belalar insanı hepten içine çekiyor ve bir daha hiç bırakmıyor. Zira İsabella' nın kokusunu alan ve insanlara karşı kanlarını her ne pahasına olursa içme yanlısı olan Vampir James ve sevgilisi Victoria'nın kendisine karşı hazırlamış olduğu tuzaklar, Edward ve ailesinin bunlara karşı çıkmasıyla daha heyecanlı bir hal alıyor ve insan kitaba kendisini esir buluyor.

Yazarının (Stepheine Meyer) genç olmasına rağmen yakaladığı bu başarı onu ülkesinin en önemli kimselerinden yapmaya yetti. Bir İngiliz Romanı olan "Alacakaranlık" dört seri ve beşinci seri şu anda yazılma aşamasında. Dünya çapında satışı sürüyor ve İngiltere' de son on yılın en iyi kitabı seçilen kitap aynı zaman da ülkesinde en çok satanlar listesinde ön sıralardan kendine yer almış durumda. 2008 yılındaysa filmi çekildi ve yine dünya çapında hasılatla en çok seyredilen sinema filmlerinden biri oldu. Bundan sonra 2009 yılında serinin ikinci kitabı olan "Yeni Ay" çekilip gösterime girdi. 2010 Haziran ayındaysa serinin üçüncü kitabı olan "Ay Tutulması" gösterime girecek. Seri de hazırlanan dördüncü kitabı ise "Şafak Vakti". Her kitabında ayrı bir heyecan, ayrı bir gerilim yatıyor.

Alacakaranlık
Stephenie Meyer
Epsilon Yayınevi


Yazar: Misafir Köşesi - Yayın Tarihi: 02.02.2011 18:53 - Güncelleme Tarihi: 03.12.2021 09:11
2611

Misafir Köşesi Hakkında

Misafir Köşesi

Kitaphaber ailesine misafir olmuş konuk yazarların yazılarını bu profilde bulabilirsiniz.

Misafir Köşesi ismine kayıtlı 1015 yazı bulunmaktadır.