Ayasofya Dergisi'nin 24. Sayısı Yayınlandı, Dergi, Dergihaber

Ayasofya Dergisi'nin 24. Sayısı Yayınlandı yazısını ve Dergihaber yazarına ait tüm yazıları Kitaphaber.com.tr sitemizden okuyabilirsiniz.

Ayasofya Dergisi'nin 24. Sayısı Yayınlandı

07.07.2018 18:07 - Dergihaber
Ayasofya Dergisi'nin 24. Sayısı Yayınlandı

Ayasofya dergisi Recep Terler yönetiminde 4. yılını 24. sayısıyla tamamladı.

Derginin Temmuz-Ağustos sayısında Tufan Engiz "Hüsrev Hatemi ile Havadan Sudan" konuşmuş.

Mehmet Lütfi Arslan "Sonsuz Kariyer Formülü", Mahmud Erol Kılıç "İslâm’ın İçini Boşaltan Müslümanlar" makaleleriyle, Yusuf Bilâl Aydeniz "Hareket Fikriyatı" yazı dizisinin son yazısıyla bu sayının fikir yükünü çeken isimler.

Ayşenur Kuşkapan ve Bilal Alemdaroğlu Halepli Hattat Mohammed Imad Mahhouk ile sanatını ve hayat hikâyesini konuşmuş.

Ercan Yılmaz "Hüsn ü Aşk Okumaları", Harun Yakarer "Şiirin Gölgesinde" yazılarının ikincileriyle devam ediyor

Nurettin Taşkesen ve Serkan Üstüner geçtiğimiz aylarda rahmeti rahmana kavuşan kıymetli yazar Mehmet Niyazi Özdemir’i yazılarıyla anıyor.

İbrahim Tenekeci "Ah Ölümden" adlı şiiriyle Ayasofya’da.

Seyyid Ensar "Kadrajın Dışında Kalan Hayat" yazısıyla, Ercan Kara "Annemin Cenneti", Celal Kuru "Mutluluk Tedirgin Bir Kuştur" öyküleriyle, Yusuf Bilâl Aydeniz "Müberra" denemelerinin ikincisiyle, Orhan Özekinci "Halil’le Benim Aramdaki Farklar" yazısıyla bu sayıya renk katıyor.

Recep Terler "Öykünün Ahvali"ni soruşturmuş. Ayşegül Genç, Elif Genç, Hüseyin Ahmet Çelik, Osman Cihangir ve Senem Gezeroğlu soruları cevaplayan isimler.

Sevim Tosun "Son Muhayyel Öyküler" başlıklı çalışmasıyla öykü soruşturmasına çok önemli bir destek sunmuş. Soruşturmayı cevaplayan isimlerin son çıkan kitaplarını takdim ve tahlil etmiş.

24. sayının kapak fotoğrafı Cengizhan Konuş’a emanet edilmiş. Ayrıca "Kapağın Hikayesi"ni kaleme almış.

Ne Okuyor? köşesinde rahmetli Akif Emre’yi görüyoruz. Vefatının ardından çokça anılan Akif Emre ne okuyordu? Emine Tokatlı, Gülnur Yıldız ve Miraç Yinanç’ın takdire şayan çalışmalarıyla yer alıyor…

Gülnur Yıldız genç fotoğrafçı Meryem Betül Koçak ile konuşmuş: İnsanların yürüyüşü, hareketleri bana fotoğraf karesi gibi gelmeye başladı.

Oğuz Ertürk, Çağrı Subaşı, Enver Çapar, Selami Özkan, Recep Bilal Aksu, Münire Rumeysa Çakan, Samet Öztürk, Adem İpekyüz, Mehmet Ali Yafez, Selahaddin Ensar Komut, Mehmet Burak, Said Yavuz, Ogün Akdoğan, Merve Şahin, Hüseyin Enes Ünal, Işık Yeşilyurt, Hikmet Haşlak, Ömer F. Topçu, Hazal Sezgin, Kemal Kurak ve Ümit Çiçekli eserleriyle Ayasofya’nın son sayısında yerlerini alan isimler…

(Ayasofya Dergisi)


Yazar: Dergihaber - Yayın Tarihi: 07.07.2018 18:07 - Güncelleme Tarihi: 07.07.2018 18:07
1912

Dergihaber Hakkında

Dergihaber

Dergilerin son sayıları hakkındaki kimi içerikleri bu profil altında yayımlıyoruz. Bu içerikler tanıtım bülteninden derlenmiş olabileceği gibi alıntı da olabilir. Nadiren kendi yazdığımız içerikler de olabilir.

Deginizin yeni sayı duruyu bültenlerini [email protected] adresine gönderebilirsiniz.

Dergihaber ismine kayıtlı 915 yazı bulunmaktadır.