Aylık Dergisi 10 Yaşını Doldurdu, Dergi, Dergihaber

Aylık Dergisi 10 Yaşını Doldurdu yazısını ve Dergihaber yazarına ait tüm yazıları Kitaphaber.com.tr sitemizden okuyabilirsiniz.

Aylık Dergisi 10 Yaşını Doldurdu

04.09.2014 10:47 - Dergihaber
Aylık Dergisi 10 Yaşını Doldurdu

İlk sayısı 1 Ekim 2004 yılında çıkan Aylık Dergisi, önümüzdeki ay 11. yayın yılına girmeye hazırlanıyor. Biz de bu vesileyle Aylık Dergisi'nin 120. sayısını inceleyelim istedik.

"Siyaset, Kültür, Ekonomi, Toplum" altbaşlığıyla çıkan Aylık Dergisi, son sayılarında İbda Mimarı Salih Mirzabeyoğlu'nun, alt başlığı -Temel Meseleler- olan "Kültür Davamız" adlı eser üzerinde yapılan tahlillerle gündeme geldi. Türkiye'de Cumhurbaşkanı'nın halk tarafından seçilmesinden sonra altı ısrarla çizilen "Yeni Türkiye"nin temel dayanağı olması gereken Kültür Davamız adlı eser üzerindeki tahliller son derece dikkat çekici. Özellikle de "Büyük Devlet" ve "medeniyet"ten bahsedebilmek için öncelikle çözüme kavuşturmuş olması gereken -Temel Meseleler-e "Mutlak Fikir"e nisbetle çözümler getiren Kültür Davamız adlı eserin tahlil edilmesi, konu hakkında konuşmak isteyen herkes için ilgi çekici bir konumdadır.

Bir diğer bakımdan, Kültür Davamız adlı eserin tahliline kalkışılmış olması, bugüne kadar dili ağır, anlaşılmıyor diye eleştirilen İbda Külliyâtı'nın da ne kadar anlaşılır olduğunu ortaya koyuyor.

Abdullah Kiracı, Ömer Emre Akcebe, Fatih Turplu ve Faruk Hanedar her sayı yeni bir levhayı tahlil ediyor.

Ekim ayında yayımlanan 120. sayıya göz atacak olursak, hemen kapakta Başbakan Ahmet Davutoğlu ile Receb Tayyib Erdoğan'ın fotoğrafları üzerindeki "Türkiye Toplansın - İslâm Âlemi Şahlanır" vurgusu dikkat çekiyor. Yine kapağın alt kısmında ise "Bir Memleketi İlim ve Sanat Muhafaza Eder" başlığı altında avukat, mutasavvıf, müzisyen Ömer Tuğrul İnançer ile gerçekleştirilen söyleşinin duyurusu yer alıyor.

Derginin önsözüne baktığımızda, kapak ile alâkalı kısa kısa da olsa ufuk açıcı bir "Yeni Türkiye" değerlendirmesi buluyoruz.

Muhtevanın geri kalanındaysa fikir, tasavvuf ve iktisatla alâkalı yazılar ve haber-analizlerle karşılaşıyoruz.

Geçmiş senelere nazaran mizanpaj ve muhteva bakımından kendisini geliştiren ve 11. yayın yılına hazırlanan Aylık Dergisi'ne başarılar dileriz...


Yazar: Dergihaber - Yayın Tarihi: 04.09.2014 10:47 - Güncelleme Tarihi: 17.11.2021 10:02
2542

Dergihaber Hakkında

Dergihaber

Dergilerin son sayıları hakkındaki kimi içerikleri bu profil altında yayımlıyoruz. Bu içerikler tanıtım bülteninden derlenmiş olabileceği gibi alıntı da olabilir. Nadiren kendi yazdığımız içerikler de olabilir.

Deginizin yeni sayı duruyu bültenlerini [email protected] adresine gönderebilirsiniz.

Dergihaber ismine kayıtlı 916 yazı bulunmaktadır.