Ben Bunları Yazarken Sen Yine Uyuyordun - Bedirhan Gökçe, Edebiyat, Misafir Köşesi

Ben Bunları Yazarken Sen Yine Uyuyordun - Bedirhan Gökçe yazısını ve Misafir Köşesi yazarına ait tüm yazıları Kitaphaber.com.tr sitemizden okuyabili

Ben Bunları Yazarken Sen Yine Uyuyordun - Bedirhan Gökçe

23.06.2011 18:32 - Misafir Köşesi
Ben Bunları Yazarken Sen Yine Uyuyordun - Bedirhan Gökçe

Ferit Genç, Kitaphaber için kaleme aldı...

Sunucu ve yazar olan Ayşenur Yazıcı, "Bedirhan kelimelerden ilaç yapar, ruhu onarmak için, kitapta da dev bir ecza dolabı var, yorulmuş herkes için..." öğüdünde bulunmaktadır.

Bedirhan Gökçe bu kitabında daha çok Türkiye de yaşanan günlük olaylara değinerek yapılması ya da yapılmaması gereken konulara değinmektedir. Ve yer yer değindiği konuları bazen tatlı bazen de sivri bir dille eleştirmektedir. Bir nevi memleketin gidişatından pek memnun olmayan ve çoğu konuları eleştiren köşe yazısı niteliğinde bir eserdir.

Toplam 46 başlığın bulunduğu kitapta belli bir temadan bahsetmek mümkün değildir. Bedirhan Gökçe deyimi yerindeyse dünyayı sığdırmış kitaba. Aşktan dostluğa, siyasetten futbola, Afrika'dan Gazze'ye, mukaddes değerlere sahip olanları ve olmayanları, noelden ramazana kadar daha birçok konuda kendine özgü akıcı bir üslupla düşüncelerini kaleme almıştır. Gökçe'nin kelime hazinesinin yüksek olması ve sadece çenesinin değil, kaleminin de çok kuvvetli ve hayranlık uyandırıcı olması kitabı okuyanların bir an Aziz Nesin'i okuduğunu, onun farkını eğlenerek okuyacağınız ve öğreneceğiniz bir eser olduğunu görmek mümkün.

Bedirhan Gökçe, insanoğlunun temiz, asil, zarif, hassas ve güçlü duygularını en güzel ifade eden, en güzel dile getiren, en güzel sese büründüren bir ozan. Her dinleyeni, her okuyanı uzaklara, başka yerlere, özlediği yerlere götüren şiirleri, söyleşileri, yazıları, duygu, anlam ve değer yüklü. Şiiri şiirden daha fazla bir şey yapan güçlü sesiyle şiire değer katan, insanlara şiiri sevdiren bir ozan.

''Biz'i, ''biz'' olmaktan çıkaran asıl şeydir bu ''ben'' duygusu''

''Bir elin nesi var iki elin sesi var'' diye bir atasözünü çağrıştırır nitelikte bir sözdür. Bu sözden birçok anlam çıkarılabilir. –ki gökçe'nin de anlatmak istediği de budur diye düşünüyorum. Bizde toplum anlayışı olarak her şey de bir ''ben'' alerjisi vardır. Yeri geldi mi bizim takım, bizim parti, bizim çocuk, bizim araba vb. düşüncelere sahip olurken bu zamanla artık benlik psikolojisine girip artık bir zamanlar bizim dediğimiz şeyler benim olmaya başlıyor. Benim takımım, benim partim, benim arabam vs.

Bizim hep kaybettiğimiz noktadır aslında. Ben duygusu. Biz olabilsek çok şey değişir aslında. Ben/den biz/e…

Toplumsal konulara değinen, insanı düşündüren kolay ve anlaşılır bir üslup ile yazılmış bir eser. Kullandığı dil akıcı olması ile birlikte insanın kendini sorgulamasına neden olan bir kitaptır. Herkesin okumasını tavsiye edebileceğim bir eserdir…

Ben Bunları Yazarken Sen Yine Uyuyordun
Bedirhan Gökçe
Maviağaç Yayınları


Yazar: Misafir Köşesi - Yayın Tarihi: 23.06.2011 18:32 - Güncelleme Tarihi: 12.05.2022 00:42
4499

Misafir Köşesi Hakkında

Misafir Köşesi

Kitaphaber ailesine misafir olmuş konuk yazarların yazılarını bu profilde bulabilirsiniz.

Misafir Köşesi ismine kayıtlı 1014 yazı bulunmaktadır.