Biyografik Bir Roman : Meleklerden, Edebiyat, Misafir Köşesi

Biyografik Bir Roman : Meleklerden yazısını ve Misafir Köşesi yazarına ait tüm yazıları Kitaphaber.com.tr sitemizden okuyabilirsiniz.

Biyografik Bir Roman : Meleklerden

21.03.2013 13:37 - Misafir Köşesi
Biyografik Bir Roman : Meleklerden

Fatmanur Demir, kitaphaber okurları için kaleme aldı.

İnsanlarda var olan yeteneklerden bahsedilir hep. Herkesin farklı bir yeteneğe sahip olduğu söylenir. Kiminin kalemi kuvvetliyken, kiminin dili iyi laf yapar. Bunların hepsinin Allah (c.c.) vergisi olduğu inancı vardır halk arasında. Yetenek olmasaydı Necip Fazıl onca güzel kelimeyi bir araya getiremez, bazı futbolcular öne çıkıp o kadar şöhret sahibi olamazlardı. Bunların diğerlerinden farklı olarak yaptıkları işte, kabiliyet sahibi oldukları muhakkak. Ancak bunun sınırı ne olmalıdır? Yani "kişi nelere yetenek adını verebilir" noktasında bazen sıkıntılar çıkabiliyor.

Ölçü aşılıp olmayacak şeylere de bu isim verildiğinde "yetenek" kelimesi anlam kaymasına uğrayabiliyor.

Her insan bilir ki bazı insanların hissetme duyuları diğerlerine göre biraz daha fazladır. Bazı şeyleri önceden sezebilme gibi bir özellik lütfedilmiştir kendilerine. Ancak bunun da bir sınırı vardır elbette. Ve bu özelliğin ismi de doğru konulmalıdır. Bu bir sanat değildir. Bir yetenek ya da meslek de denemez o sezgiye. Bu, tümüyle bir inanç meselesidir.

Meleklerden adlı bu kitap aynı zamanda kitabın yazarı da olan Dorothy'in çocukluğun da fark ettiği bu özelliğinin çeşitli hikayeleriyle dolu. Birbirinden farklı ve ilginç olaylar ardı ardına sıralanmış. Ve yazar gerçekleşen bu olayların tümünün melekler sayesinde olduğunu iddia ediyor. Ona göre dinlemeyi bilen herkes meleklerin sesini duyabilir ve onlardan yardım alabilir. Hayatını ona göre şekillendirebilir. Hatta kendi hayatında da bunu o kadar uygulanmış ki kitap bunun türlü örnekleriyle dolu. Yazara göre ölen yakınlarımızın tümü aslında her an bizimle. Kulak verirsek onların bizi kötülüklerden korumalarına ve hayatımıza yön vermelerine imkan sağlamış oluruz. Melekler, ölüler ve fısıltılar üçgeninde huzurlu bir hayat yaşanabileceğini söylüyor.

Birçok dinin inanç esaslarına uymayan bu görüş, yazarın geniş kitlelere seslene bilme gücünü kırabilir bir ölçüde. Hele de kendisinde bulunmasıyla birlikte bunu bir meslek haline getirerek ders vermeye başladığını, birçok yerden kendisine ulaşmaya çalışanların olduğunu söylemesi dikkatleri olumlu ve olumsuz olmak üzere iki yönde de üzerine çekebilir. Sığ bir görüş çerçevesinde hayatların şekillenmeyeceği gerçeğiyse "dinlemeyi bilenlere" sözünün geçerliliğinin bir kez daha düşünülmesi gerektiğini hatırlatıyor.

Meleklerden
Dorothy Chitty
Trend Yayınevi
248 Sayfa


Yazar: Misafir Köşesi - Yayın Tarihi: 21.03.2013 13:37 - Güncelleme Tarihi: 03.12.2021 12:43
2706

Misafir Köşesi Hakkında

Misafir Köşesi

Kitaphaber ailesine misafir olmuş konuk yazarların yazılarını bu profilde bulabilirsiniz.

Misafir Köşesi ismine kayıtlı 1015 yazı bulunmaktadır.