Cins Dergisi 42. Sayısı Yayımlandı: Gidip Uyku Çalalım, Dergi, Dergihaber

Cins Dergisi 42. Sayısı Yayımlandı: Gidip Uyku Çalalım, Belki Bir Rüya Kazanırız yazısını ve Dergihaber yazarına ait tüm yazıları Kitaphaber.com

Cins Dergisi 42. Sayısı Yayımlandı: Gidip Uyku Çalalım, Belki Bir Rüya Kazanırız

08.03.2019 13:56 - Dergihaber
Cins Dergisi 42. Sayısı Yayımlandı: Gidip Uyku Çalalım, Belki Bir Rüya Kazanırız

"GİDİP UYKU ÇALIŞALIM, BELKİ BİR RÜYA KAZANIRIZ"

"Aylık Öğle Uykusu" Cins, 2019 Mart sayısı ile raflarda! Bu ay 42. sayısını çıkartan Cins, okurlarını Hüseyin Atlansoy'un "Gidip uyku çalışalım, belki bir rüya kazanırız" mısraıyla bir kez daha selamlıyor.

CİNS ŞUBAT SAYISI YAZARLARI

Furkan Çalışkan, Şahkurt Emirdağlı, İbrahim Paşalı, Mustafa Sami, Ömer Türker, Güray Süngü, Bilal Can, Ercan Yıldırım, Aykut Ertuğrul, Hüseyin Atlansoy, Güven Adıgüzel, Selahattin Yusuf, Secaattin Tural, Fatih Erbaş, Sadık Yemni, Rıdvan Tulum, Murat Güzel, Ahmet Sarı, Neşe Kutlutaş, Bilal Kemikli, Bahadır Yenişehirlioğlu, Rasim Doğan, Mustafa Uçurum, Süleyman Unutmaz, Ertuğrul Emin Akgün, Abdülhamit Güler, Mustafa Timuri, Mustafa Nezihi Pesen, Hümeyra Çalışkan, Emre Ergin, Âdem Yiğit, Zeynep Tuğçe Karadağ ve Cevdet Karal, Cins'in 2019 Mart sayısı yazarlarıdır.

SEVİLEN KÖŞELERİYLE CİNS

"3 Soruda" sayfasının Mart ayı konuğu Ayşe Taşkent, "Neden okuyalım", "Ne okuyalım", "Nasıl okuyalım" sorularını Cins okuru için cevaplıyor.

Orta sayfada ise bu ay, kült roman Üç İstanbul'un ve aynı zamanda Mehmet Âkif ve Namık Kemal gibi önemli biyografilerin yazarı Mithat Cemal Kuntay yer alıyor.

Cins Kafalar'ın Mart ayı konusu Rus edebiyatının büyük yazarı Nikolay Vasilyeviç Gogol iken;

"18 Soruda Nasılsın?" sayfasında da sorularımızı, yönetmen, senarist ve yapımcı Mesut Uçakan cevapladı.

LAWRENCE FERLINGHETTI, YUNUS APAYDIN, SÜLEYMAN UNUTMAZ SÖYLEŞİLERİ

Bu sayımızın ilk söyleşisinde, Amerika'nın en bilinen lirik şairi Lawrence Ferlinghetti, Beat Jenerasyonu'nun şiir anlayışından, kendi sanat yaşamından ve şairlerin sahip olması gereken duruştan bahsediyor. Söyleşiyi Cins için Ayşe Serra Kolcu Türkçeye çevirdi.

Bir diğer söyleşimizde Yusuf Genç, Prof. Dr. H. Yunus Apaydın'la din, şeriat ve fıkıh ayrımını ve bu ayrım üzerinden mezheplerin nasıl bir hukuk sistemi teşkil ettiğini konuştu.

Son söyleşimizde ise, Rıdvan Tulum, şair Süleyman Unutmaz'a, şiiri, şiirin gerçekle bağını, şiirin ve sanatın gerçeği yeniden nasıl kurguladığını sordu


Yazar: Dergihaber - Yayın Tarihi: 08.03.2019 13:56 - Güncelleme Tarihi: 30.11.2021 19:03
1302

Dergihaber Hakkında

Dergihaber

Dergilerin son sayıları hakkındaki kimi içerikleri bu profil altında yayımlıyoruz. Bu içerikler tanıtım bülteninden derlenmiş olabileceği gibi alıntı da olabilir. Nadiren kendi yazdığımız içerikler de olabilir.

Deginizin yeni sayı duruyu bültenlerini [email protected] adresine gönderebilirsiniz.

Dergihaber ismine kayıtlı 916 yazı bulunmaktadır.