Çocuk Şehri Dergisi, Çocuk, Yeni Çıkanlar

Çocuk Şehri Dergisi yazısını ve Yeni Çıkanlar yazarına ait tüm yazıları Kitaphaber.com.tr sitemizden okuyabilirsiniz.

Çocuk Şehri Dergisi

18.11.2016 09:00 - Yeni Çıkanlar
Çocuk Şehri Dergisi

Çocukluk tartışmalarına mütevazı bir katkı sağlamak üzere yola çıkan ÇOCUK ŞEHRİ dergisi çıktı.

Aktüel bir çocuk kültürü dergisi olan Çocuk Şehri, her sayıda ele aldığı farklı konuları ile çocukluk tartışmalarına özgün çalışmalarıyla dahil oluyor.

"Çocuk insan yavrusu değildir, ayrı bir âlemdir" düşüncesini temel alan dergi felsefe, siyaset, sosyoloji ve edebiyat disiplinlerinden beslenerek özgün yazılar paylaşmayı hedefliyor.

Yetişkinlere yönelik dergi çocuğun elinden tutarak aile, devlet, politika ve piyasa baskısından kurtarıp fıtratın ve vahyin ekseninde bir okumaya davet ediyor.

İlk sayısı OYUN olarak belirlenen dergi, bir çılgınlık görünümünü andıran çocuk oyunları bahsine eleştirel yaklaşıyor ve konuyu piyasa bağlamından ebeveyn kabullerine kadar incelemeye çalışıyor. Konuyla ilgili alan yazıları, denemeler ve bir de Akademisyen Fulya Sormaz ile yapılan bir söyleşi bulunuyor.

Dergiyi özgün kılan diğer bir husus da dosya konusunun literatürle desteklenmesi oluyor. Dosya konusu kapsamında yerli ve yabancı çocuk edebiyatı eserlerini inceleyerek kategorik bir okuma sağlıyor. Örneğin ilk sayıda yer alan oyun ve oyuncak konulu kitapların isimleri ve içeriği detaylı ve eleştirel bir şekilde paylaşılıyor.

Diğer önemli dosya konusunu “çocuklara kamusal alan dersleri” oluşturuyor. “Çocuklara kamusal alanı nasıl anlatalım” sorusuna cevap arayan çalışma çocukları Hannah Arendt ile buluşturuyor. Gittikçe daha fazla “yabancılaştığımız” dünyada kamusal alan hâlen bir alternatif olabilir mi?

Ülkemizde yer alan oyuncak müzeleri, değişen oyun kültürü tarihi, Ziya Osman Saba’nın çocukluk şiirleri, Seyyid Kutub’un çocukluk anıları, “sözlü tarih” köşesinde yer alan Zatiye Seçkin’in çocukluk hatıratı ve Afrika ninnileri gibi diğer ilgi çekici yazılar ve daha fazlası Çocuk Şehri dergisinde okurunu bekliyor.

Çocuk Şehri Dergisi

www.felahkitap.com


Yazar: Yeni Çıkanlar - Yayın Tarihi: 18.11.2016 09:00 - Güncelleme Tarihi: 19.11.2021 15:57
2734

Yeni Çıkanlar Hakkında

Yeni Çıkanlar

Yeni Çıkan kitaplar hakkındaki kimi içerikleri bu profil altında yayımlıyoruz. Bu içerikler tanıtım bülteninden derlenmiş olabileceği gibi alıntı da olabilir. Nadiren kendi yazdığımız içerikler de olabilir.

Yeni çıkan kitaplarınızın tanıtım bültenlerini [email protected] adresine gönderebilirsiniz.

Yeni Çıkanlar ismine kayıtlı 206 yazı bulunmaktadır.