Dünyanın Tenhasında - Mustafa Özçelik, Edebiyat, Misafir Köşesi

Dünyanın Tenhasında - Mustafa Özçelik yazısını ve Misafir Köşesi yazarına ait tüm yazıları Kitaphaber.com.tr sitemizden okuyabilirsiniz.

Dünyanın Tenhasında - Mustafa Özçelik

02.02.2011 18:58 - Misafir Köşesi
Dünyanın Tenhasında - Mustafa Özçelik

Nihat İlhan, kitaphaber için kaleme aldı.

Her seher vaktinde ve gün batımında
Benim gölgem düşer çocukların saçlarına

Şair Mustafa Özçelik kelamı konuşturmayı bilen bir insan. Kelimelerle dans ediyor bu kitabında. Kendisi yaşayan bir deneyim. Zira şairler deneyim ustalarıdır. Deneyimlerini kelimelere dökebilen Ustalar. Mustafa Özçelik' te bu ustalığını bu sefer de "Dünyanın Tenhasında" adlı kitabına yansıtıyor. Şiirlerden oluşan kitabında ki cümleler, aşkı teker teker içmiş.

İşte yine bir eylül kapısındayım
Hafızamda yeryüzünün bütün sırları
Bir alışkanlık belki şimdi de
Akşamın kadife sesine tutunmak

Biraz daha romantik bir hava seziliyor şiirlerinde. Şair nedense politikaya hiç dayanmıyor. Hayatın aşk kanadını seçmiş kendine ve o yönde yol tutuyor. Aşkı anlatan satırları okumak isteyenler için mükemmel bir şaheser niteliğinde. Küçük ve zarif bir kitap. Bir oturuşta bitirilecek türden. İşin güzel yanı ise, şairin yazdıklarıyla kendini hemen ele vermemesi. Bu da şiirlerine ayrı bir güzellik katıyor.

Hicranını söyletiyor akşam kuşlarına
Bu yüzden içinde boğulan bir adamın
Son kıyameti bu şiir

Kendi kıyametini yazarak gelmiş bu güne. Kendini çok iyi anlatıyor. Bir şair hüznünde ses veriyor kulaklara şiirleri. İçinden geçenlere odaklıyor nefeslerini ve kağıda yansıyor bu işin bütün ceremesi. Bir kış olarak bazen soğutuyor içine kor düşmüş yüreklerimizi, bazen de rahat bir şekilde ısıtıyor. Zira yazdıkları ümit veriyor insana. Özçelik üzülmeyi sevmeyen bir şair. O, mutluluğu hayatın en temel yapı taşı olarak görüyor. Biz okurlarından hayatı bu şekilde idrak etmemiz için en saf ve en temiz duygularından arınmış bir kitap olarak çıkıyor karşımıza Dünyanın Tenhasında. Zira şair daha başlık seçiminde ipucunu veriyor bize. Okuduğunuzda bu kadar mutluluğun ancak dünyanın tenhasında bir yerde bulunabileceğini biliyorsunuz.

Ferhat hangi dağı kazmaktadır ki kanayan
elleriniz
Bitmemiş çilenizi güllere taşır
Çiçekçi kadınlar Şirin' den habersiz hesaplar yapar
Siz hepsini yanlış çıkarırsınız
İhtiyar ağaçların yüzünde şu hikmet levhası:
"Kederden kaçılır kaderden kaçılmaz."


Yazar: Misafir Köşesi - Yayın Tarihi: 02.02.2011 18:58 - Güncelleme Tarihi: 03.12.2021 09:12
2971

Misafir Köşesi Hakkında

Misafir Köşesi

Kitaphaber ailesine misafir olmuş konuk yazarların yazılarını bu profilde bulabilirsiniz.

Misafir Köşesi ismine kayıtlı 1014 yazı bulunmaktadır.