Fayrap Dergisi 85. Sayı Yayınlandı, Dergi, Dergihaber

Fayrap Dergisi 85. Sayı Yayınlandı yazısını ve Dergihaber yazarına ait tüm yazıları Kitaphaber.com.tr sitemizden okuyabilirsiniz.

Fayrap Dergisi 85. Sayı Yayınlandı

01.06.2016 12:00 - Dergihaber
Fayrap Dergisi 85. Sayı Yayınlandı

Geçtiğimiz ay Sezai Karakoç özel sayısı geniş ilgi gören Fayrap'ın Haziran sayısı (85) yayımlandı. Dergi, Hakan Arslanbenzer'in "İslamcılık, modernlik, şiir" başlıklı uzun makalesiyle açılıyor. Arslanbenzer, Batı'dan ithal etmediğimiz iki şeyin İslamcılık ve şiir olduğunu ileri sürüyor ve bunların modernlikle ilişkilerini tartışıyor.

Fayrap'ın bu sayısında genç ve olgun şairler bir arada. Cevdet Karal "Barda", Murat Güzel "Mümtehine", Hakan Kalkan "97 Kışı", Elyesa Koytak "Fiziki şartlar" başlıklı şiirleriyle yer alırken, Ahmet Sefa Dinleyici, Muhammed Emin Metin, Ceyhun Öz, Erdem Başhan, Fatma Nur Ölke ve Ebubekir Çağlar ilk ürünlerini yayımlayan isimler.

Pijama ve Kravat adlı hikaye kitabı geçtiğimiz aylarda raflarda yerini alan Yavuz Ahmet'ten "Hüsnü Komser Ölürken" ve Hamza Bilgü'den "Paraşüt" bu sayının hikayeleri. Bilgü ayrıca, yakın zamanda çıkmaya başlayan Berhava Öykü dergisini titiz bir incelemeden geçirdi. Hikaye eleştirisinde Ömer Yalçınova bu ay, Fatma Akdağ'ın Uslu Yara kitabını mercek altına alıyor.

İlk romanı Tuhaf Bir Adam yakın zamanda okuyucuyla buluşan Arif Sağlam'la yapılmış söyleşi oldukça zengin. Yazar romanın yazılış sürecine dair dikkat çekici bilgiler veriyor. Bu ayın diğer söyleşisi Mustafa Nezihi Pesen'le. Pesen, denemelerinden oluşan İstanbul'a Zikirle Girdin Mi Hiç? kitabı üzerine samimi cevaplar veriyor.

Düşünce bölümünde bu ay Murat Küçükçifci Muhammed İkbal'in şiirini inceliyor ve yazıldığı dönem bağlamında ittihad-ı İslam fikriyle ilişkisini irdeliyor. Mustafa Nezihi Pesen, "Şeriatsız bir batınilik bizi nereye götürür?" başlıklı yazısında tasavvufla fıkıh arasındaki ayrımların temelini sorguluyor. İkbal Zeynep Dursunoğlu "Osmanlı ve çağdaşı İslam ülkelerinde kitap atölyeleri" başlıklı çalışmasında nakkaşhanelerin tarihine uzanıyor ve klasik çağda kitapların nasıl üretildiğine yakından bakıyor. Selman Seyyar, entelektüel hurafelerden birkaçını Hilmi Yavuz özelinde ele alıyor. Son olarak, Ceylan Öztürk'ün bu ayki sinema yazısında Metin Erksan'ın Susuz Yaz filmi var.


Yazar: Dergihaber - Yayın Tarihi: 01.06.2016 12:00 - Güncelleme Tarihi: 25.11.2021 21:50
2703

Dergihaber Hakkında

Dergihaber

Dergilerin son sayıları hakkındaki kimi içerikleri bu profil altında yayımlıyoruz. Bu içerikler tanıtım bülteninden derlenmiş olabileceği gibi alıntı da olabilir. Nadiren kendi yazdığımız içerikler de olabilir.

Deginizin yeni sayı duruyu bültenlerini [email protected] adresine gönderebilirsiniz.

Dergihaber ismine kayıtlı 916 yazı bulunmaktadır.