Gökhan Yılmaz Neler Okuyor?, Söyleşi, Kitaphaber

Gökhan Yılmaz Neler Okuyor? yazısını ve Kitaphaber yazarına ait tüm yazıları Kitaphaber.com.tr sitemizden okuyabilirsiniz.

Gökhan Yılmaz Neler Okuyor?

23.06.2020 16:29 - Kitaphaber
Gökhan Yılmaz Neler Okuyor?

1.Sizin için kitap nedir?

Kitap; aklı, kalbi, duyguyu, uykuyu, kaportayı dağıtmamak için lazım olandır, fakat genelde bunları dağıtmaya vesile olur. Derdinin içinde dermanını saklayandır kitap, çünkü dağıttıktan sonra toplamanın yolu da kitaptır. İnsan başına şu kadar şu kadar düşen değil de düştüğü yeri şu kadar şu kadar insan edendir kitap.

2.Başucu kitabınız var mıdır?

Başucu kitabım yok, kitapların başımın üstünde yeri var.

3.Tekrar tekrar okuduğunuz bir kitap var mıdır?

Sevdiğim, kıymet verdiğim kitaplar var tabii. Mesela Feyyaz Kayacan, Tomris Uyar, Flannery O’Connor öykülerini severim ama özellikle kurgusal metinler söz konusu olunca okur olarak bir tadı ve duyguyu hatırlarız biz. Yani bir kitabı ilk kez okuyup sevdiğimizde bulduğumuz tat ve estetik hissi sonraki okumalarda bulamayabiliriz. Bu sebeple tekrar tekrar bir kitaba dönmek beni endişelendiriyor. Sadece Tehlikeli Oyunlar’la ilgili bir meselem var. Bir türlü bitirebilmiş değilim. Beni sınayan bir kitap. Hakkında çok sır veremediğim bir şey bu, çünkü ben de bilmiyorum. Yakın zamanda yeniden denemeyi ümit ediyorum.

4.Okumalarınızı neye göre belirliyorsunuz?

Dost tavsiyesi, şahsî beklentiler, olmazsa olmazlar, arayışlar şeklinde yazılı olmayan bir sıralamam var aslında. Onun dışında kendi öykülerimden biri üzerinde yoğunlaştığım bir süreçteysem onu çok bozmayacak, ürkütmeyecek şeyler okuyorum; çünkü ben yazılmış bazı metinlerin henüz yazılmamış metinler üzerinde iyi huylu veya kötü huylu tesirler yapabileceğine inanıyorum.

5.Bu aralar neler okuyorsunuz?

Elif Genç’in Ketebe’den çıkan Düşünsene Hızır Bendim kitabını yeni bitirdim sayılır. Betül Nurata’nın Profil’den çıkan Yüzümü Tanı kitabını bitirmek üzereyim. Yunus Emre Özsaray’ın Hikâyeden Öyküye Toplumsal Değişim kitabı şu sıralar elimde. Ayrıca eski bir öğrencim olan Büşra Soğancıoğlu’nun henüz yayımlanmamış öykü dosyasını okuyorum. Sonra da sırada Tehlikeli Oyunlar var, kim bilir kaçıncı kez.


Yazar: Kitaphaber - Yayın Tarihi: 23.06.2020 16:29 - Güncelleme Tarihi: 23.06.2020 16:29
9114

Kitaphaber Hakkında

Kitaphaber

Kitaphaber adına bazen yeni çıkan bir kitabı tanıtırken bazen bizden bir şeyler paylaşırken ve bazen de alıntı ve yeni çıkanlar kullanıcı isimleriyle paylaşmayı tercih etmediğimiz veya hangi profil altında paylaşmanın uygun olduğunu bilemediğimiz içerikleri bu kullanıcı profiliyle paylaşıyoruz. Bir dönem kitaphaber adına yaptığımız söyleşileri de bu isimle paylaştığımız olmuştur.

Kitaphaber ismine kayıtlı 127 yazı bulunmaktadır.

Yazarımıza ait 8 kitap bulunmaktadır.