Hadislerle Gerçekler - İsmail Lütfi Çakan, İlahiyat, Misafir Köşesi

Hadislerle Gerçekler - İsmail Lütfi Çakan yazısını ve Misafir Köşesi yazarına ait tüm yazıları Kitaphaber.com.tr sitemizden okuyabilirsiniz.

Hadislerle Gerçekler - İsmail Lütfi Çakan

17.02.2011 04:53 - Misafir Köşesi
Hadislerle Gerçekler - İsmail Lütfi Çakan

Ayşenur Aydınlı, kitaphaber okurları için kaleme aldı.

Gizliden gizliye her satırda Resûlüllah muhabbetini hissettiren bir gönlün esintileri... Sünneti sahiplenmeye ve onu en doğru şekilde insanlara ulaştırmaya çalışan bir şuurun simgesi...

İsmail Lütfi Çakan hocamızın Altınoluk dergisinde belli süre her ay yazmış olduğu 120 hadis yorumundan oluşan bir kitap. Daha önce 3 cilt halinde yayınlanmış olmakla beraber, gözden geçirilerek şu anda tek kitap halinde okuyuculara sunulmuştur. Önsözün hemen ardından okuyucuyu müellifin 6 beyitlik şiiri karşılamakta. 'Tevhid ve Tebliğ Hassasiyeti'ni içeren bir girişten sonra da hadis yorumlarına geçilmekte.

Kitaptaki ana başlıklar, mevzuyla ilişkili farklı başlıklar ile zenginleştirilmiş.Eser aynı zamanda konular ve hadis metinleri fihristini de içermekle birlikte, hadis yorumlarında delil olarak kullanılan âyetler de kitabın sonunda ayrıca bir liste olarak verilmiş. Kitap, seçilen hadis-i şerifler ışığında konularının yanı sıra anlaşılır ve akıcı üslubuyla da herkese hitap etmekte.

Eserde; İslâm'dan başlayarak iman, kalp, sevgi, kulluk, bilgi, eğitim, ahlâk, tebliğ, cihad, aile, komşuluk, yönetim dahil batı ve şeytana kadar birçok farklı konudaki hadislerle ilgili yorumları bulabilirsiniz.

"İslam imha değil ihya hareketidir " diyen hocamızın eserde bu sözünü fiiliyata dökme gayretini görüyoruz.

Satır aralarında her geçen gün sünnet-i seniyyeden uzaklaşılmaya başlanılan çağımızın problemleri ve bunların çözümleri sunulmakta.

"Temiz bir geçmişi olmayanın parlak bir geleceği olamaz" düsturuna sahip olan hocamız buradan hareketle tertemiz bir geçmişe sahip 'En Sevgili'ye ait hadisleri, çağdaş yorumlarıyla okuyucuya ulaştırmakta.

Müellifin de belirttiği üzere herkesin öncesi farklıdır. Müslümanların önceliği ise İslâm olmalıdır. Zira Resûlüllah (sav), "Her işin başı İslâm'dır" buyurmuştur. İslâm öncelikli bir hayatı hedefleyenlerdenseniz eseri mutlaka okumalısınız.

Hocamızın yüreğine ve kalemine sağlık...

Hadislerle Gerçekler
İslam Öncelikli Bir Hayat İçin
İsmail Lütfi Çakan
İfav Yayınları


Yazar: Misafir Köşesi - Yayın Tarihi: 17.02.2011 04:53 - Güncelleme Tarihi: 03.12.2021 10:39
4697

Misafir Köşesi Hakkında

Misafir Köşesi

Kitaphaber ailesine misafir olmuş konuk yazarların yazılarını bu profilde bulabilirsiniz.

Misafir Köşesi ismine kayıtlı 1014 yazı bulunmaktadır.