Hayal Bilgisi Dergisi 8. Kez Hayallere Çağırıyor Okurlar, Dergi, Dergihaber

Hayal Bilgisi Dergisi 8. Kez Hayallere Çağırıyor Okurları yazısını ve Dergihaber yazarına ait tüm yazıları Kitaphaber.com.tr sitemizden okuyabilirsi

Hayal Bilgisi Dergisi 8. Kez Hayallere Çağırıyor Okurları

20.06.2012 13:44 - Dergihaber
Hayal Bilgisi Dergisi 8. Kez Hayallere Çağırıyor Okurları

Hayal Bilgisi 8 bugüne dek editör ekibini en çok yoran ama en çok şey öğreten sayı oldu. Bir yenilenme sürecindeydik bir süredir. İtiraf etmeliyim ki zaman zaman ümitsizliğe itse de, pek çok açıdan bizi ileriye taşıyan bir süreç oldu bu.

Artık e-dergi olarak da ulaşabileceksiniz Hayal Bilgisi'ne. İki farklı site üzerinden bilgisayarınıza indirmeye gerek duymadan inceleyip okuyabileceksiniz dergiyi. Ayrıca rapidshare üzerinden ya da öteki iki site üzerinden de dergiyi bilgisayarlarınıza indirebilecek ve dilediğiniz herkesle paylaşabileceksiniz.

E-dergi olarak da yayında olmamız, basılı dergiden vazgeçtiğimiz anlamına gelmiyor. Hayal Bilgisi'ni matbu olarak da yayınlamaya devam ediyoruz. Ve bildiğiniz gibi dergiyi artık ücretsiz dağıtıyoruz. Yalnızca kitapçılarda 1 liradan satın alacaksınız dergiyi. Bu miktar da kitapçıların olacak.

Dergiyi kitapçılara, üniversitelere, kütüphanelere, derneklere, vakıflara, kültür merkezlerine, edebiyatseverlere, yurt dışına, sahaflara, kitap kafelere ve aklınıza gelebilecek her türlü mekana ulaştırabilme konusunda bize yardımcı olmanızı rica ediyoruz.

Bunun haricinde, dergiyi şiir kalitesi ve görsellik olarak böyle bir noktaya taşımışken, bu edebiyat ürününün hak ettiği değeri ve ilgiyi görebilmesi açısından, gazetelerde, internet sitelerinde, radyolarda ve çeşitli platformlarda Hayal Bilgisi hakkında yazılar yazmanızı, etkinlikler düzenlemenizi, yer vermenizi, vakit ayırmanızı rica ediyoruz.

Mesela en azından dergide yazıları ve şiirleri ile yer alan herkes, dergiden bahseden, derginin anlayışını, Hayal Bilgisi projesini ifade eden ve dergiden alıntılara yer veren bir yazı yazsa ve bunu iletişimi olan alanlarda, insanlarla paylaşsa...

Vaktiyle bir dergi kapanırken şöyle denmişti: 'Sadece bu dergiye yazı gönderenler dergiyi satın almış olsalardı, dergi kapanmazdı.'

Hayal Bilgisi'ni satmıyoruz. Para beklemiyoruz. Ama bu projeye, bu ürüne, bu güzellik çabasına, bu emeğe, içinde yer almasına rağmen sahip çıkmayan, arkasında durmayan, adını anmayan insanlarla da yolumuza devam etmeyeceğimizi ifade etmek zorundayım.

Yollarımızı ayırdığımız bir takım insanlar var. Gelecekte de olacak, çünkü edebiyat, edep demek. Önce edep. Önce karakter. Samimiyet...

İlerde, bir dergi nasıl doğar diye bir video hazırlayabilirim. O vakit, sanırım bu işin insanın akıl ve göz sağlığını nasıl tehdit ettiğini sanırım insanlar daha iyi anlayacaklar:)

Büyük oranda Aşk Şiirlerinden oluşan bu sayıda, modern zamanlarda aşk mümkün müdür sorusu akılda tutularak yazıldı şiirler.

Umarım, bu sayı gelecekte daha güzel sayıların önünü açar ve insanlar edebiyata daha yakın dururlar.

Yorumlarınızı, eleştirilerinizi, önerilerinizi bekliyoruz.

Ayşe Ünsal Albayrak bu derginin oluşmasında en fazla emeği olan insandır. Çok teşekkür ediyorum ona, dergide yazısı olan herkesin adına. Yunus Ünsal kapağımızı tasarlamıştır, daha önce bu güzelliğe hepiniz notunuzu verdiniz zaten, teşekkürler Yunus.

Dergide yer alan ve isimlerini etiketlediğim arkadaşlara hatırlatırım; dergi hakkında yazılarınızı ve tanıtım çalışmalarınızı takip edeceğiz:)

Derginin basılı halini isteyenler de mutlaka iletişime geçsinler benimle.

Bu sayıda:

Leyla Arsal, Ahmet Bozkurt, Arzu Eşbah, Atilla Yaşrin, Hatice Çay, Yusuf Bal, Mavi Tuğba Ateş, Mehmet Türkmen, Müştehir Karakaya, Hakan Kartal, Rasim Demirtaş, Selami Ay, Selma Ülger, Umut Aydın, İlknur Karanfil, Yelda Karataş, Mustafa Gökhan Tosun, Emre Gürkan Kanmaz, Çağlar Biber, Lütfi Bergen, Necip Tosun, Nurdal Durmuş, Mürsel Ferhat Sağlam, İlker Nuri Öztürk, Almıla Erdem, Hatice Çay, Gülşen Çağan, Mehdi Akan, Müzeyyen Çelik, Hakan Bilge, Esra Pak, Ayşe Ünsal, Cihat Albayrak.

http://issuu.com/cihatalbayrak/docs/hayal-bilgisi


Yazar: Dergihaber - Yayın Tarihi: 20.06.2012 13:44 - Güncelleme Tarihi: 26.11.2021 13:17
3278

Dergihaber Hakkında

Dergihaber

Dergilerin son sayıları hakkındaki kimi içerikleri bu profil altında yayımlıyoruz. Bu içerikler tanıtım bülteninden derlenmiş olabileceği gibi alıntı da olabilir. Nadiren kendi yazdığımız içerikler de olabilir.

Deginizin yeni sayı duruyu bültenlerini [email protected] adresine gönderebilirsiniz.

Dergihaber ismine kayıtlı 916 yazı bulunmaktadır.