Hece Dergisinin 227. Sayısı Yayımlandı, Dergi, Dergihaber

Hece Dergisinin 227. Sayısı Yayımlandı yazısını ve Dergihaber yazarına ait tüm yazıları Kitaphaber.com.tr sitemizden okuyabilirsiniz.

Hece Dergisinin 227. Sayısı Yayımlandı

03.11.2015 12:00 - Dergihaber
Hece Dergisinin 227. Sayısı Yayımlandı

Rasim Özdenören'in "Genç Şair ya da Şiirin Paradigması" yazısıyla açılan Hece dergisinde dosya konusu genç şair oturumu. "Şair Şair Olunca Ne Değişir Dünyada?" başlığını taşıyan oturumda soruları Hayriye Ünal soruyor; Hasan Bozdaş, Süleyman Sabri Genç, Melike Kılıç, Ahmet Sezikli, Cengizhan Genç, Hasan Özlen, Hamza Günerigökyanıtlıyor.

Uzun bir aradan sonra Hece dergisinde bu ay Arif Ay şiir yayımlıyor: "Eski Irmaklar". Şiir sayfalarında yer alan diğer şairler ise Mustafa Özçelik, Mustafa Muharrem, Bünyamin K., Ümit Güçlü, Yasin Koç, Halil Ünal, Hasan Özlen, Cengizhan Genç, Süleyman Unutmaz, Hamza Günerigök, Hasan Bozdaş, Eyyüp Akyüz, Çağatay Telli, Ahmet Sezikli, Semih Diri, Rahime Kasım, Samet Altıntaş.

Hece'nin çeviri sayfalarında bu ay üç şiiriyle Hertha Kräftner yer alıyor. Savaş sonrası Avusturya edebiyatının sıradışı ismi Kräftner'i dilimize Funda Kızıler kazandırmış.

Her ay Hece'de bir öykü yayımlanıyor. Bu ay usta öykücü Rasim Özdenören'in yeni çıkacak öykü kitabına adını veren öyküsü "Uyumsuzlar"okunabilir Hece sayfalarında. Yazarın Oyuncakları bölümünün misafiri şair Cahit Koytak Hece'deiki şiirle yer alırken, İbrahim Demirci,Mehmet Aycı, Zelkif Yıldırım ve Bülent Ata kendilerine tahsis edilenköşelerini sürdürüyorlar.

Geçtiğimiz günlerde toplu şiirleri Dut Ağacında adıyla yayımlanan İhsan Deniz, Hece'de ayın söyleşisine konuk edilirken Mehmet Solak, Deniz'in tüm şiirlerini detaylı şekilde analiz ediyor. Ayhan Tek'in Mem û Zin'e dair yazısı kayda değer bir açığı kapatırken dergide yer alan diğer yazılar Tarık Deniz, Mesut Doğan, Meryem Demir, Mehmet Yılmaz, Mustafa Uçurum'a ait. Hece güncel dergilere değinmeye devam ediyor. Semih Diri Aşkar'ı, Nahit NarlıkuyuŞiir Burcu'nu anlatıyor Çeşitkenar'da. Bu kısmın diğer yazıları Mustafa Kara, Arif Ay, Beytullah Emrah Önce'ye ait. Asım Gültekin beyaz haberler verirken Esra Ballım, Muhammed Ali kitabının yazarıTamer Korkmaz'la söyleşiyor. Bu ay Heceyeni kitaplar sayfalarında Merve Koçak Kurt, Berfin Sena Yıldız, Yusuf Turan Günaydın, Yasin Koç'un yazıları var.


Yazar: Dergihaber - Yayın Tarihi: 03.11.2015 12:00 - Güncelleme Tarihi: 08.12.2021 22:31
2886

Dergihaber Hakkında

Dergihaber

Dergilerin son sayıları hakkındaki kimi içerikleri bu profil altında yayımlıyoruz. Bu içerikler tanıtım bülteninden derlenmiş olabileceği gibi alıntı da olabilir. Nadiren kendi yazdığımız içerikler de olabilir.

Deginizin yeni sayı duruyu bültenlerini [email protected] adresine gönderebilirsiniz.

Dergihaber ismine kayıtlı 916 yazı bulunmaktadır.