Hece Dergisinin 231. Sayısı Yayımlandı, Dergi, Dergihaber

Hece Dergisinin 231. Sayısı Yayımlandı yazısını ve Dergihaber yazarına ait tüm yazıları Kitaphaber.com.tr sitemizden okuyabilirsiniz.

Hece Dergisinin 231. Sayısı Yayımlandı

01.03.2016 13:00 - Dergihaber
Hece Dergisinin 231. Sayısı Yayımlandı

Rasim Özdenören'in "Kötülük, savaşım ve edebiyat"a dair yazdığı Hece'de bu ay "kötülük sorunu"nun işlendiği bir oturum var. Turan Koç'un yönettiği oturumda Erol Göka, İlhami Güler ve Ejder Okumuş söz alıyor. Oturum konusunu tamamlayan bir de yazı var Hece'de: Emin Gürdamur "İvan Karamazov'un Söylemedikleri ya da Kötülük Sorununun Kısa Tarihi"ni anlatıyor.

Hece dergisi Mart sayısı şiir sayfaları Ebubekir Eroğlu ile açılıyor, Hüseyin Atlansoy'un "İlya" şiiriyle devam ediyor. Emre Miyasoğlu ve Süleyman Aydemir Hece'de şiirleriyle ilk kez yer alıyor. Bu ay dergide şiirleri okunabilecek diğer şairler Âtıf Bedir, Mustafa Muharrem, Yasin Koç, Zelkif Yıldırım, Şenol Korkut, Mustafa Uçurum, Halil Ünal, Eyyüp Akyüz, Mustafa Bal, Semih Diri, Çağatay Koparal, Bilal Can, Hamza Günerigök, Cengizhan Genç, Hasan Bozdaş, Ahmet Sezikli.

Hece dergisi çeviri sayfalarının konuk şairi, Hayriye Ünal'ın sunuşu ve çevirisiyle 1930'lu yılların en iyilerinden biri, Amerikalışair W.H. Auden. Sıra dışı bir entelektüel olan ve bazı eleştirmenler tarafından anti-romantik olarak nitelenen Auden'ın şiirine bir de çeviri yazı eşlik ediyor bu bölümde. Hece'de her sayı bir öykü yayımlanıyor; bu sayının öyküsü yıllardır öyküye emek vermiş usta bir isme, Cihan Aktaş'a ait: "Neolitik Neşe".

Ayın söyleşisinde Cevapsız Aramalar kitabının şairi Hüseyin Karacalar, Müzeyyen Çelik'in sorularını yanıtlıyor: "Bir ömür adanıyor şiire. Büyük Türk şiiri içinde yer almak herkesin harcı değil. Bakalım biz yer alabilecek miyiz?" diye soruyor Karacalar.

Derginin yazılar bölümünde beş yazı bulunuyor: Hece dergisi yazar kadrosuna bu sayıda iki yeni yazarı katarak roman türüne dair bir adım daha atıyor. İlk yazısında Rüveyda Gürcan'ın konusu Ayhan Geçgin'in romanı Uzun Yürüyüş. Burak Çavuş ise kimlik inşası bağlamında romanı tartışıyor yazısında. Diğer yazılar Gürsel Aytaç, Hayrettin Orhanoğlu ve Celalettin Divlekci'ye ait.

İbrahim Demirci'nin ilgiyle takip edilen dil yazıları okuryazarın notları olarak sürüyor. Bülent Ata Hece Postası'nda şair adaylarına içten mektuplar yazarken Zelkif Yıldırım sinemayı sanat katına yükseltenfilm listesine bir yenisini daha ekliyor bu sayıda. Yazarın oyuncaklarının konuğu kalpli nesneleriyle Yıldız Ramazanoğlu, Mehmet Aycı'nın portre konuğu Kadın Argosu Sözlüğü eseriyle belleklerde yer etmiş Filiz Bingölçe.

Bu sayıda çeşitkenarı Halil İbrahim Gürel,Semih Diri,Hasan Bozdaş, Cengizhan Genç, Saadet Derya Yazgıç, Cennet Arslan hazırlamış. Beyaz haberleri veren ise her sayıda olduğu gibi Asım Gültekin. Yeni kitapları ise Yusuf Turan Günaydın, Semih Diri, Kâmil Büyüker'in kaleminden okuyabilirsiniz.


Yazar: Dergihaber - Yayın Tarihi: 01.03.2016 13:00 - Güncelleme Tarihi: 08.12.2021 22:29
2843

Dergihaber Hakkında

Dergihaber

Dergilerin son sayıları hakkındaki kimi içerikleri bu profil altında yayımlıyoruz. Bu içerikler tanıtım bülteninden derlenmiş olabileceği gibi alıntı da olabilir. Nadiren kendi yazdığımız içerikler de olabilir.

Deginizin yeni sayı duruyu bültenlerini [email protected] adresine gönderebilirsiniz.

Dergihaber ismine kayıtlı 916 yazı bulunmaktadır.