Hece Taşları Dergisi 20. Sayısı Yayımlandı, Dergi, Dergihaber

Hece Taşları Dergisi 20. Sayısı Yayımlandı yazısını ve Dergihaber yazarına ait tüm yazıları Kitaphaber.com.tr sitemizden okuyabilirsiniz.

Hece Taşları Dergisi 20. Sayısı Yayımlandı

17.10.2016 09:00 - Dergihaber
Hece Taşları Dergisi 20. Sayısı Yayımlandı

ÇINGI ARIYORUZ KÜLLERİMİZDEN

Dostlar mı eskidi biz mi eskidik herkes kendi mağrasına çekilmiş ellerinde aklı noksan telefon Bezgin Bekir gibi kösgelerekten arayana cevap vermekten aciz verse bile iş olsundan konuşur ya çektiği resmi ya üç beş sözü paylaşarak sosyal medya üstünden piyasada dolaşırlar gün boyu.

Dostlar eskitti kelimeleri biz mi yenisini bulamıyoruz çarşıda pazarda insan pahalı Allah'ın selamı dillerde tutsak uzaktan uzağa göz temasında bazen bir merhaba iyi günlerle gidip geliyoruz birbirimize bunun adına da muhabbet deyip kendi kendimizi kandırıyoruz.

Dostlar eski çamsa bardaklar nerde kim kimle yanıyor kim kime kanar herkes birbirinin ağzına bakar lafla şişer iner avurtlarımız kavrulur dudaklar har solumaktan bakarız ki kül kalmamış mangalda her dil sınanmamış ustura olur sonra kanatmaya başlar yarayı unuturuz muhabbetin tadını.

Dostlar siyah beyaz hatıraları sakladığı yeri aktarır durur yardımına gelmez yâri yâreni gönlünün içine dışına bakar eski defterlerin yapraklarını çevire çevire aklı dolaşır ya bir gülkurusu ya da karanfil bulabilse of çekecek derinden yüzünde tebessüm çiçek açacak farkına varacak yaşadığının.

Dostlar terk edilmiş istasyon gibi geri dönüşümü bekleyen vagon raylarda gözyaşı kurumuş mendil bir buruk tebessüm havada bir el ya da çöpe dönmüş bir gül eskizi paltosunun ceplerinde elleri dudağında gelincik bir sigara efkâr çeker duman solur durmadan.

Dostlar ki kehribar tespih gibiydi hayatı çekerken ipi eskittik havalandırmada ip birden koptu volta atanların topuklarına çakılarak elimizden dağıldı gördüğümüz düşler görünmez oldu kurduğumuz hayallerse tükendi damarlarımızda kanlar duruldu yeni bir sevdayı ateşleyecek çıngı arıyoruz küllerimizden.

BU SAYIDA

Şah İsmail HATAYÎ, Cumali Ünaldı HASANNEBİOĞLU, Yasin MORTAŞ, Prof.Dr. Mehmet İSMAİL, Osman AKTAŞ, Kadir ALTUN, Erol BOYUNDURUK, Gülser HÜNÜK, Aysen AKDEMİR, Prof. Dr. Saim SAKAOĞLU, Nuri PEKSÖZ, Seyit KILIÇ, Mehmet AVŞAR, Mehmet DURMAZ


Yazar: Dergihaber - Yayın Tarihi: 17.10.2016 09:00 - Güncelleme Tarihi: 08.12.2021 08:59
2254

Dergihaber Hakkında

Dergihaber

Dergilerin son sayıları hakkındaki kimi içerikleri bu profil altında yayımlıyoruz. Bu içerikler tanıtım bülteninden derlenmiş olabileceği gibi alıntı da olabilir. Nadiren kendi yazdığımız içerikler de olabilir.

Deginizin yeni sayı duruyu bültenlerini [email protected] adresine gönderebilirsiniz.

Dergihaber ismine kayıtlı 922 yazı bulunmaktadır.