Hece Taşları Dergisi 5. Sayısı Yayımlandı, Dergi, Dergihaber

Hece Taşları Dergisi 5. Sayısı Yayımlandı yazısını ve Dergihaber yazarına ait tüm yazıları Kitaphaber.com.tr sitemizden okuyabilirsiniz.

Hece Taşları Dergisi 5. Sayısı Yayımlandı

20.07.2015 10:00 - Dergihaber
Hece Taşları Dergisi 5. Sayısı Yayımlandı

Şairin kalemi taşı yontuyor okşuyor nefsini dişi sözlerle kelimeler daha kekre olmadan dalından yolarak yolluk yapıyor acıkınca ne yediğin bilmiyor konuşuyor ne dediğin bilmiyor sırıtıyor güldüğünü sanıyor gülücüğü saklanıyor aynaya kendine bakmaya zaman yetmiyor başkasında göremiyor kendini.

Şairin nefesi fena kokuyor ne yiyor ne içer kendisi bilir kendisinden başka bir bilen olmaz bütün yüksek dağlar onun eseri bütün alçaklıklar ufacık işler meydana sürdü mü nefis atını bütün ciritçiler değneğin saklar vurduğunun gözlerine kör eder sözünün üstüne biri söz koysa satırla saldırır şehri dar eder.

Şairin egosu zor tatmin olur övdükçe kuyruğu aslana döner yol ondan sorulur yordamı bilir her sözü bir gram altına eştir her imgesi bir şiire karşılık kartlaşmış kızların son göz ağrısı yeni yetmelerin en kart horozu ne zaman nerede nasıl şekilde kimse bilmez nasıl öteceğini ona sorsan tüm çöplükler kendinin.

Şairin şiiri amanın aman dışında vay vaylı içinde saman hece dersen kokusu yok içinde serbest atar vurduğunu gören yok atar tutar sosyal medya yurdunda okumadan başkasına tıkılar başkaları kendisine tıklasa hindi gibi kabararak dolaşır bir kamyon karpuzu koltukta taşır birisini vermez imge bilmeze.

Şairin şiiri bir av tüfeği attığını vurur sarp yamaçlarda avladığı ceylan ya dağ keçisi boşa mermi attığını gören yok hem avını vurur hem de itini vursa cızbız yapar hınzır etini aslandan kurtlardan ayıdan korkmaz girdiği ormanın dayısı olur har vurarak harmanını savurur kolculardan tekmil alır her akşam.

Şairin şiiri edep yumağı açıldıkça hicabını yitirmez dereden tepeden yalan getirmez ham sözlerle şiirini yetirmez sözü tartar darasını çıkarır safisini sunar müşterisine yazdığının arkasına gizlenir adı anıldıkça kendi küçülür kendi küçüldükçe şiiri büyür kalemini putçulukta kullanmaz bir divanı olsun diye uğraşır ama meyil etmez divaneliğe.

Şairlerin hali içler acısı
Çekilmiyor artık şiir sancısı

BU SAYIDA

NABÎ, C. Ünaldı HASANNEBİOĞLU, Temür Melik DEDEKURT, Mehmet KURTOĞLU, Ekrem KAFTAN, Mahmut TOPBAŞLI, Hasan AKÇAY, Mehmet Turgut BERBERCAN, Hayrettin DURMUŞ, Mehmet PEKTAŞ, Hızır İrfan ÖNDER, Ali PARLAK, Süleyman PEKİN, Hacer Alioğlu YAKUTİ, Hüseyin KAYA, Murat SOYAK, Ercan HANAY, Muhammed Emin TÜRKYILMAZ, Ali Kemal MUTLU, Metin ÖZARSLAN, Hikmet ELİTAŞ, İsmail GÜL, İslam SADIG, Emrullah BEDİR, Metin Önal MENGÜŞOĞLU.


Yazar: Dergihaber - Yayın Tarihi: 20.07.2015 10:00 - Güncelleme Tarihi: 08.12.2021 09:01
2474

Dergihaber Hakkında

Dergihaber

Dergilerin son sayıları hakkındaki kimi içerikleri bu profil altında yayımlıyoruz. Bu içerikler tanıtım bülteninden derlenmiş olabileceği gibi alıntı da olabilir. Nadiren kendi yazdığımız içerikler de olabilir.

Deginizin yeni sayı duruyu bültenlerini [email protected] adresine gönderebilirsiniz.

Dergihaber ismine kayıtlı 916 yazı bulunmaktadır.