Hz. Hatice: Risalet Davasının Annesi - Muhammed Emin Yıld, İlahiyat, Ferhat ÖZBADEM

Hz. Hatice: Risalet Davasının Annesi - Muhammed Emin Yıldırım yazısını ve Ferhat ÖZBADEM yazarına ait tüm yazıları Kitaphaber.com.tr sitemizden oku

Hz. Hatice: Risalet Davasının Annesi - Muhammed Emin Yıldırım

04.05.2011 11:37 - Ferhat ÖZBADEM
Hz. Hatice: Risalet Davasının Annesi - Muhammed Emin Yıldırım

Öncelikle kitabın baskısı ile ilgili bilgi vermek, kitabın kalite ve muhteviyatı ile ilgili bilgi sahibi olmamız için iyi bir sebep olacaktır. Ayet ve hadis metinleri ve salavatı Şerifeler ile birlikte bir kısım başlıklar turkuaz mavisi ile yazılmış. Bu renk tercihi kitaba ayrı bir hava katmış. Tabir yerinde ise, kitabı elinize alır almaz, kitaba olan sevginiz ve muhabbetiniz artıyor.

Kitabın sonuna eklenen tablo ve resimler ise, kitap okunduktan sonra ayrı bir manevi atmosfere yol almanıza vesile oluyor. Tablo ve resimler kısmında; Hz. Hatice'nin hayatı ve kendisi ile ilgili bir çok bilgi barındıran bir tablo, Hz. Hatice'nin soy kütüğünü gösteren bir tablo, Hz. Hatice'nin ailesini gösteren bir tablo, Hz. Hatice'nin kabrinin eski dönem ve yakın dönem üç fotoğrafı yer alıyor.

Sahabe iklimine yol almaya vesile olma amacı ile yazılan eser, gerçek anlamda, sahabe iklimini teneffüs ettiren bir etki ile kendisini okutturuyor.

Hz. Hatice ile ilgili az çok hepimizin bilgisi vardır. Fakat derinlemesine bir araştırma yapıp, Hz.Hatice'yi çok yönlü tanıyanımız çok azdır. İşte bu eser bu araştırmayı yapmış, hazır bir şekilde önümüze getirmiştir. Hz. Hatice'nin ayırt edici vasıfları olarak; edep, fedakarlık, sadakat ve vefa yönleri ayrıntısı ile okuyucu ile paylaşılıyor.

Efendimizin (sav) evlilikleri ve bu evliliklerdeki hikmetler farklı bir bakış açısı ile okuyucu ile paylaşılıyor.

Hz.Hatice validemiz ile ilgili olarak kullanılan şu cümle gerçekten önemli bir ayrıntı:"Hz.Hatice, kadın-erkek bütün Müslümanlar için örnek bir şahsiyettir."

Hz.Hatice'nin hayatında ticaret ile ilgili bölümü okurken, şu aklıma geldi, validemiz gerçek anlamda iyi ve zeki bir tüccar imiş. Öyle ki, Efendimiz ile izdivaçlarına vesile olacak bu ticari yön, kainatın en değerli kadınlarından olmaya da perde aralayacak bir vesile oluyor.

Bir evlilik ne kadar güzel olabilir? Dense, Ancak bu kadar olur derim. Efendimiz ile Hatice validemiz arasındaki evlilik. Bu evlilik nasıl en güzel coşkulu ifadeler ile anlatılır dense, cevabım iki kitap ismi vererek olur; Risalet davasının annesi Hz. Hatice ve Çöl Deniz.

Hanımlar aleminin sultanı… Ne güzel bir ifade.

Efendimize, "Sen son nebisin" müjdesi ile ferahlık veren, Hatice'ul Kübra validemiz.

Hatice validemiz; Efendimizin ilk eşi, ilk çocuklarının annesi,ilk yoldaşı, ilk sırdaşı, ilk tasdik edeni, arkasında ilk namaz kılanı, malı ile canı ile risalet davasına ilk destek vereni, ilk mücahide idi…

Müminlerin annesi Hz. Hatice… Ona layık evlatlar olmak için çalışmak dua ve ümidi ile…

Kitabın hatimesinde, ağlanarak, duygulanarak yazıldığı belli olan bir dua var… Amin… Amin… Amin… Kainattaki zerreler adedince amin…

Elimizdeki kitap, bir roman gibi akıcı, edebi metinlerdeki bütün edebi sanatları içeren bir eser ve insan ruhunu dinlendiren bir maneviyat hazinesi olarak okuyucusunu bekliyor.

Bu kitabın öncesinde veya sonrasında, Sibel Eraslan'ın "Çöl Deniz" adlı eserinin okunmasının, okuyucuyu Hz. Hatice ve önemi konusuna vakıf kılacağı kanaatindeyim. Bu eserde, Hz. Hatice ile ilgili bilgi ve kaynak hazinesi verilirken, Çöl Deniz'de ise Hz. Hatice'nin insani yönü, duygusal yönü ve sevgi-sadakat yönü özelde verilmiştir.

Hz. Hatice: Risalet Davasının Annesi
Muhammed Emin Yıldırım
Siyer Yayınları


Yazar: Ferhat ÖZBADEM - Yayın Tarihi: 04.05.2011 11:37 - Güncelleme Tarihi: 25.11.2021 07:46
5692

Ferhat ÖZBADEM Hakkında

Ferhat ÖZBADEM

1979 yılının bir Haziran günü Adıyaman’da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini Adıyaman’da bitirdi. Gül Eğitim Yardımlaşma Dayanışma İlmi Araştırmalar Ve İnsan Hakları Derneği kurucu üyesidir. Özgün İrade, Vuslat, AbıHayat ve Yolcu dergisinde şiir ve makaleleri yayınlanan yazar evli dört çocuk babasıdır.

haberdurus.com, zeynepder.org, dunyabizim.com, kitaphaber.com.tr web sitelerinde belli periyotlar ile yazı yazmaktadır.

YAYIMLANMIŞ ESERLERİ

Düşünce: 40 Esas 40 Düstur, Cennetin Anahtarı, Cennetin Yolu, Kur’an’ı Nasıl Okumalı, Kur’an’ın Gölgesinde Hz. Muhammed

Araştırma: Dünden Bugüne İslami Hareket, Edebiyat Gemisinde Düşünce Adamları

Roman: Brezilya, Muaz, Muhammed Mursi, Saffan Bin Muattal

Şiir: Ebrulim.

Deneme: Ortalama Bir Âşık Olmamı Bekleme Benden.

SERİ ÇALIŞMALARI

Tavsiyeler Serisi (10 Kitap):

Aliya İzzetbegoviç, Fethi Yeken, Hasan El Benna, Hasan En Nedvi, Malcolm X, Mevdudi, Mustafa Meşhur, Said Havva, Seyyid Kutub, Yusuf El Karadavi

Roman (Beşir Serisi, 6 Kitap):

Beşir ve Sultan Abdulhamid, Beşir ve Fatih Sultan Mehmet, Beşir ve Gazali, Beşir ve İbn Haldun, Beşir ve Osman Bey, Beşir ve Selahaddin Eyyubi.

Biyografik Roman (Öncüler Serisi, 14 Kitap):

Aliya, Hasan el Benna, Malcolm X,  Mehmet Akif, Mehmet Akif İnan, Meryem Cemile, Metin Yüksel, Mevdudi, Muhammed Ali, Necip Fazıl, Ömer Muhtar, Said Halim Paşa, Seyyid Kutub, Zeynep Gazali.

Mesajlar Serisi (15 Kitap)

Ali Fuat Başgil, Aliya İzzetbegoviç, Cemil Meriç, Fethi Yeken, Hasan El-Benna, Hasan En-Nedvi, Malcolm X, Mehmet Akif Ersoy, Mevdudi, Mustafa Meşhur, Necip Fazıl Kısakürek, Nurettin Topçu, Said Havva, Seyyid Kutub, Yusuf El-Karadavi

Ferhat ÖZBADEM ismine kayıtlı 222 yazı bulunmaktadır.

Yazarımıza ait 18 kitap bulunmaktadır.

Twitter Kitapyurdu.com