İhsan Fazlıoğlu'ndan Yeni Kitap: Derin Yapı, Yeni Çıkanlar, Yeni Çıkanlar

İhsan Fazlıoğlu'ndan Yeni Kitap: Derin Yapı yazısını ve Yeni Çıkanlar yazarına ait tüm yazıları Kitaphaber.com.tr sitemizden okuyabilirsiniz.

İhsan Fazlıoğlu'ndan Yeni Kitap: Derin Yapı

03.07.2015 10:00 - Yeni Çıkanlar
İhsan Fazlıoğlu'ndan Yeni Kitap: Derin Yapı

İslam medeniyetinde tarihi süreç içinde, siyasi iktidarların değişmesine karşın ulemanın yüklendiği bir ilmi süreklilik söz konusudur. Söz konusu ilmi süreklilik İslam medeniyetindeki hem hayat görüşü hem de dünya resmi kavramlarındaki sürekliliğin de temelini oluşturur. Ancak derin-yapıdaki bu süreklilik, aynı zamanda nazari ve istidlali yöntemlerle üretilen kavram ve yargılardaki değişim ve oluşumların da nedenidir. Değişik zamanlarda kaleme alınan bu çalışma, hem İslam-Türk felsefe-bilim tarihindeki derin-yapının nazari ve istidlali kavram ve yargı uzayında yaşadığı değişim ve oluşumları tarihi bağlamı içinde ele alıyor, hem de gelecekte İslam hayat görüşü çanağında yeniden üretilecek felsefe-bilim bakış-açılarının nazari ve istidlali kavram ve yargı imkanlarına tarihi deneyimi yorumlayarak işaret ediyor.

Yazar Hakkında;
1966 yılında Ankara'da doğan İhsan Fazlıoğlu, İstanbul Üniversitesi Felsefe Bölümü'nü bitirdi. Daha sonra Ürdün Üniversitesi'nde ve Arap Bilim Tarihi Enstitüsü'nde bilim ve matematik tarihi üzerine çalışmalar yaptı. Yüksek Lisansını İ.Ü. Bilim Tarihi Bölümü'nde ve doktorasını İ.Ü. Felsefe Bölümü'nde tamamladı. Oklahoma Üniversitesi'nde araştırmalar yaptı ve McGill Üniversitesi İslam Araştırmaları Enstitüsü'nde misafir öğretim üyesi olarak bulundu. Hâlen İstanbul Medeniyet Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Felsefe Bölümü'nde öğretim üyesidir. Fazlıoğlu, felsefe-bilim tarihi ile matematik tarihi ve felsefesi üzerine yoğunlaşmakta, özellikle bu yapıların İslam-Anadolu Selçuklu-Osmanlı-Türk medeniyet tarihi içerisindeki gelişmelerini yazma kaynaklara dayanarak incelemekte ve yayınlar yapmaktadır.


Yazar: Yeni Çıkanlar - Yayın Tarihi: 03.07.2015 10:00 - Güncelleme Tarihi: 25.11.2021 15:42
3710

Yeni Çıkanlar Hakkında

Yeni Çıkanlar

Yeni Çıkan kitaplar hakkındaki kimi içerikleri bu profil altında yayımlıyoruz. Bu içerikler tanıtım bülteninden derlenmiş olabileceği gibi alıntı da olabilir. Nadiren kendi yazdığımız içerikler de olabilir.

Yeni çıkan kitaplarınızın tanıtım bültenlerini [email protected] adresine gönderebilirsiniz.

Yeni Çıkanlar ismine kayıtlı 206 yazı bulunmaktadır.