İlem'den "Geçmişten Günümüze Hilafet" Kitabı, Yeni Çıkanlar, Yeni Çıkanlar

İlem'den "Geçmişten Günümüze Hilafet" Kitabı yazısını ve Yeni Çıkanlar yazarına ait tüm yazıları Kitaphaber.com.tr sitemizden okuyabilirsiniz.

İlem'den "Geçmişten Günümüze Hilafet" Kitabı

17.10.2019 10:00 - Yeni Çıkanlar
İlem'den "Geçmişten Günümüze Hilafet" Kitabı

İslam tarihinin en önemli müesseselerinden biri olan hilafet, İslam siyaset düşüncesi literatürünün de kritik kavramları arasında yer almaktadır.

Kavramın İslam kaynaklarında yer alış şekli ile kelamî ve siyasi düşünceye konu olmuş biçimleri, İslam tarihinin ilk dönemlerinden itibaren devletlerin egemenlik ve otorite arayışlarına cevap vermiştir.

9 yazının yer aldığı bu kitap, hilafetin modern öncesi dönemde nasıl bir süreç takip ettiği ve hangi fonksiyonları yerine getirdiği; bahusus hakkında hangi tartışmaların cereyan ettiği gibi meseleleri ortaya koymakla birlikte bu meselenin yeniden gündem hâline getirilmesini ve dönemin kavramlarının süreklilik sağlanacak şekilde yeniden yorumlanmasını, hilafetin güncel meselelerinin tespiti ve tenkidi hususunda geçmiş birikimden istifade edebilmeyi hedeflemektedir.

Hilafetin Türklere intikalinin 500. yılı münasebetiyle gerçekleştirilen çalıştayın bildirilerini ihtiva eden bu çalışma/eser ümit edilir ki daha nice yeni/ orijinal araştırmalara vesile olur ve bu büyük tarihi mirası doğru anma ve anlamaya hizmet eder.


Yazar: Yeni Çıkanlar - Yayın Tarihi: 17.10.2019 10:00 - Güncelleme Tarihi: 24.11.2021 18:23
947

Yeni Çıkanlar Hakkında

Yeni Çıkanlar

Yeni Çıkan kitaplar hakkındaki kimi içerikleri bu profil altında yayımlıyoruz. Bu içerikler tanıtım bülteninden derlenmiş olabileceği gibi alıntı da olabilir. Nadiren kendi yazdığımız içerikler de olabilir.

Yeni çıkan kitaplarınızın tanıtım bültenlerini [email protected] adresine gönderebilirsiniz.

Yeni Çıkanlar ismine kayıtlı 206 yazı bulunmaktadır.