İnsanlığın Yolu Masumiyet Daima, Edebiyat, Misafir Köşesi

İnsanlığın Yolu Masumiyet Daima yazısını ve Misafir Köşesi yazarına ait tüm yazıları Kitaphaber.com.tr sitemizden okuyabilirsiniz.

İnsanlığın Yolu Masumiyet Daima

14.06.2017 10:00 - Misafir Köşesi
İnsanlığın Yolu Masumiyet Daima

Merve Yüksel, Kitaphaber için kaleme aldı...

Masumiyet Daima, son dönemde en severek okuduğum hikâye kitaplarından biri. Kitabın yazarı senarist Eda Tezcan.
Aşk Laftan Anlamaz, Aşk Yeniden, Çırağan Baskını, Kiraz Mevsimi, Diğer Yarım, Yamak Ahmet, Toprağa Uzanan Eller gibi pek çok değerli senaryoya emeği geçmiş, uzun yıllar sinema-televizyon sektöründe adından başarıyla söz ettiren Eda Tezcan, acı duyulan sevilen anların birikimiyle çoğalarak, çalkantılı hayatı ve iç çatışmalarıyla okuyucunun karşısına çıkıyor Masumiyet Daima'yla.

Masumiyet Daima, başlığından başlayarak ön kapak resminde omuz omuza vermiş çocukların masumiyetine dikkatleri toplayarak okuru kendine çekmeye çalışıyor. Her bölümde insani bir gerçeği dile getirerek farkındalık oluşturan hikâyelerle ve insana dair acıları kendine dert edinmiş bir yazarla tanışırız bu kitapta. Eda Tezcan, düşünsel derinliği olan, yaşanmış olayları hikâyeleştirerek sunuyor okuruna. Her bir hikâyesinde kahramanına yaşamı sorgulatıyor. Niçin böyle olduğunu, bu koşulların sonunda nelere katlanılması gerektiğini peşinen anlatıyor. Dokuz adet hikâyeye yer verdiği kitabında, hikâyeleri yalın bir dille yazılmasına karşın, belirli bir düzeyi ve derinliği içeriyor. Birinci tekil şahıs ağızdan yazılan hikâyelerinde, yer yer monolog bir anlatıya/ yapıya da değiniyor. Özellikle ''Bir Sevgi Filmi'' başlıklı ilk hikâyesinde 80'li yıllarda dedesiyle yaşadıkları, kırmızı rugan ayakkabıları, sessiz bir çığlıkla kendini ifade etmeye çalışır. Bu, onun okurla yaptığı bir dayanışma isteğidir. Hikâyelerini okurken bunu daha iyi anlıyorsunuz.

Yazar ayrıca kitabında 'zıtlıkları' dile getiriyor. Yaşamdaki siyah-beyaz çarpıklığı, acımasızlığı, şanssızlığı, gülmekle ağlamanın kardeşliğini…

Tezcan, okuru çevresiyle ilişki kurmaya yönlendiriyor. Kişiler, nesneler, martılar, deniz, İstanbul'a yazılan masallar ile avutmaya çalışıyor onu. İstiyor ki hem okuru hem kahramanı mutlu olsun.

Masumiyet Daima, ele aldığı konular ve takip ettiği öykü üslubu, içten ifadeleri ve bir gönlün sesi oluşuyla takdir hisleri uyandırıyor…

Masumiyet Daima
Eda Tezcan
Dergah Yayınları


Yazar: Misafir Köşesi - Yayın Tarihi: 14.06.2017 10:00 - Güncelleme Tarihi: 07.06.2022 19:13
3481

Misafir Köşesi Hakkında

Misafir Köşesi

Kitaphaber ailesine misafir olmuş konuk yazarların yazılarını bu profilde bulabilirsiniz.

Misafir Köşesi ismine kayıtlı 1014 yazı bulunmaktadır.