İtibar Dergisi 60. Sayısı Yayımlandı, Dergi, Dergihaber

İtibar Dergisi 60. Sayısı Yayımlandı yazısını ve Dergihaber yazarına ait tüm yazıları Kitaphaber.com.tr sitemizden okuyabilirsiniz.

İtibar Dergisi 60. Sayısı Yayımlandı

01.09.2016 09:00 - Dergihaber
İtibar Dergisi 60. Sayısı Yayımlandı

İtibar, Eylül sayısında şair ve yazarlarıyla 15 Temmuz demeye devam ediyor. 15 Temmuz’a dair ürünlerin öne çıktığı dergide İbrahim Kalın’la yapılmış bir söyleşi de yer alıyor.

Genel Yayın Yönetmenliğini İbrahim Tenekeci’nin yaptığı ve aylık olarak çıkan İtibar Eylül sayısını, usta çizer Hasan Aycın’ın bir çizgisi açıyor. Derginin şiir sayfaları ise Hüsrev Hatemi’nin “Yetmiş Yıl Sonra”, İbrahim Tenekeci’nin “Ölmüşsün Ama Değilsin Üzgün”, Nurettin Durman’ın “Geceleyin Temmuzda” ve Mehmet Aycı’nın “Dolunayda Kurtlar” isimli şiirleriyle devam ediyor. Bu sayının diğer şairleri ise, Berat Demirci, Murat Sözer, Ercan Yılmaz, Cengizhan Konuş, Gökhan Ergür, Ertuğrul Gazi Demir, Tuba Kaplan, Orhan Özekinci, Ünsal Ünlü, Rabia Gelincik, Mehmet Şamil, Nurcan Toprak, Zeynep Tuğçe Karadağ, Fatma Nur Yılmaz, Mustafa Uçurum, Raşit Ulaş, Mustafa Akar ve Ahmet Murat. Bu sayının arka kapağında ise Beyzanur Turcihan’ın “ Yeniden Gün Doğuyor Doğudan” adlı şiiri yer alıyor.

Derginin Eylül sayısının öykü sayfalarında Osman Cihangir’ın “Koridor Ölümleri”, Esra Erman’ın “Diğerleri”, Emre Ergin’in “Ayaktakiler” ve Aynur Dilber’in “Beni Ayırın” öyküleri bulunuyor.

İbrahim Kalın: “Hikmet ve Ahlâk Temelli Bir Bakış Açısına İhtiyacımız Var”

İtibar’ın Eylül sayısının söyleşisi İbrahim Kalın’la yapılmış. Yeni çıkan “Ben, Öteki ve Ötesi” kitabından hareketle, Harun Tan sordu, İbrahim Kalın cevapladı: “Hikmete dönüşmüş bilgi ile sevgiye dönüşmüş bir hakikat arayışı, felsefenin temelidir. Bugünse hayatımızda hikmetten çok hüküm, sevgiden çok ihtiras ve arzu, hakikat arayışından ziyade kontrol etme ve tahakküm altına alma güdüsü var.” Derginin fikriyat sayfaları son derece zengin. Özellikle de 15 Temmuz sonrasını irdeleyen yazılar dikkat çekiyor. Bu minvalde Ercan Yıldırım’ın “ Darbe Göstergeleri”, Şehid Ömer Halisdemir’in kabrini ziyaret eden Yıldız Ramazanoğlu’nun “Şehidin Taze Toprağına Doğru”, yine Ömer Halisdemir ile tanışıklığına binaen “Ömer olmanın” ne olduğunu sorgulayan yazısı ile Aykut Ertuğrul okuyucuyla buluşuyor. Savaş Barkçin’in “Meselesin Aslı”, Ebubekir Kurban’ın “Hu Hu Türkiye’m“, Tarık Tufan’ın “Gece Bitti, Sabah Oldu” başlıklı yazıları da Eylül sayısının dikkat çeken diğer metinleri. Ekrem Aytar, Yahya İncetahtacı, Kemal Sayar, Mehmet Dinç, Berat Demirci, Ertuğrul Gazi Demir, Mustafa Çiftci, Necip Tosun, Mustafa Ruhi Şirin, Özkan Gözel, İsmail Özen ve Suavi Kemal Yazgıç yazılarıyla İtibar’ın Eylül sayısına katılan diğer isimler.


Yazar: Dergihaber - Yayın Tarihi: 01.09.2016 09:00 - Güncelleme Tarihi: 11.09.2016 12:31
1970

Dergihaber Hakkında

Dergihaber

Dergilerin son sayıları hakkındaki kimi içerikleri bu profil altında yayımlıyoruz. Bu içerikler tanıtım bülteninden derlenmiş olabileceği gibi alıntı da olabilir. Nadiren kendi yazdığımız içerikler de olabilir.

Deginizin yeni sayı duruyu bültenlerini [email protected] adresine gönderebilirsiniz.

Dergihaber ismine kayıtlı 916 yazı bulunmaktadır.