İtibar Dergisi Aralık Sayısı Yayınlandı, Dergi, Dergihaber

İtibar Dergisi Aralık Sayısı Yayınlandı yazısını ve Dergihaber yazarına ait tüm yazıları Kitaphaber.com.tr sitemizden okuyabilirsiniz.

İtibar Dergisi Aralık Sayısı Yayınlandı

02.12.2015 11:00 - Dergihaber
İtibar Dergisi Aralık Sayısı Yayınlandı

İtibar, 51. sayısı olan Aralık sayısında, ilk romanı Şanzelize Düğün Salonu’yla ses getiren Tarık Tufan’la yapılan bir söyleşiye de yer veriyor.

 Aylık edebiyat ve fikriyat dergisi İtibar, 51. sayısı olan Aralık sayısını Hasan Aycın’ın nefis bir çizgisiyle açıyor. Derginin şiir sayfaları Zeynep Tuğçe Karadağ’ın “Hayat Belirtisi”, Cengizhan Konuş’un “Trende Türkiye Sesleri”, Rıdvan Tulum’un “İma Hatası” ve Seyyid Ensar’ın “Bal Rengi Gözlerin Çağırdığıdır” isimli şiirleriyle açılıyor. Bu sayının diğer şairleri ise Hatice Çay, Rabia Gelincik, Mehmet Burak, Zümrüt Karabudak, Nurettin Durman, Cevat Akkanat, İbrahim Tenekeci, Suavi Kemal Yazgıç, Furkan Çalışkan, Bilal Can, Ercan Yılmaz ve Kaan Orhan. Bu sayının arka kapak şiiri ise Kaan Orhan’a ait. Dergide ayrıca Mihai Eminescu ve Adonis’ten tercüme edilen şiirler de yer alıyor.

 İtibar’ın Aralık sayısının öykü sayfalarında İsmail Özen’in “Minik”, Muhsin Macit’in “Sarışın Civciv”, Zeki Bulduk’un “Menekşe Kokulu Kadın”, Hasibe Çerko’nun “Ayrılık Meselesi”, Emine Batar’ın “Karanlık Sular”, Yasemin Karahüseyin’inAnahtar Şıkırtısı, Çift Başlı Atlar ve Dayım” ve Numan Altuğ Öksüz’ün “Çumra Garı’nda Meraklı Kadın Gözleri” öyküleri bulunuyor.

 Tarık Tufan: “Hakikatle bir kez yaralanmış insanlara bu dünyada başka hiçbir şey dokunmaz”

 Aralık sayısında Furkan Çalışkan ve Mustafa Akar, geçtiğimiz günlerde yayınlanan ilk romanıyla büyük ilgi gören Tarık Tufan’la bir söyleşi gerçekleştirmiş. Tarık Tufan, ‘Bir kez tereddüt etmişse insan, artık hiçbir şey eskisi gibi kalamaz. Modernlik kalıplarla düşünmek, hazır cevaplar üretmek, steril bir düşünme alanı kurgulamak demektir” diyor. Mustafa Çiftçi ve Necdet Subaşı’nın denemeleriyle katkı verdiği dergide, Kemal Sayar “Memleket Meselesi”, Ercan Yıldırım “Kıbleyi Gösteren Kredi Kartı”, Hüsrev Hatemi “Uçan Zaman” başlıklı yazılarıyla derginin düşünce yükünü omuzluyorlar. Mustafa Ruhi Şirin ise günlüklerini yayınlamaya devam ediyor: Zekâ ve Yeteneği Öldüren Bir Ülkede Yaşamak’ın ilk parçaları bu ay İtibar’da. Derginin yayın editörü Ali Görkem Userin ise bir Cağaloğlu geleneğini anlatan yazısıyla dergide: “Kitabevi’nin Bereketli Çiğköfte Buluşmaları”. Zafer Acar, Raşit Ulaş, Orhan Özekinci, Sadık Koç, Gökhan Ergür ve Adem Tekden yazılarıyla İtibar’ın Aralık sayısına katılan diğer isimler.

 

 


Yazar: Dergihaber - Yayın Tarihi: 02.12.2015 11:00 - Güncelleme Tarihi: 07.12.2015 16:45
2453

Dergihaber Hakkında

Dergihaber

Dergilerin son sayıları hakkındaki kimi içerikleri bu profil altında yayımlıyoruz. Bu içerikler tanıtım bülteninden derlenmiş olabileceği gibi alıntı da olabilir. Nadiren kendi yazdığımız içerikler de olabilir.

Deginizin yeni sayı duruyu bültenlerini [email protected] adresine gönderebilirsiniz.

Dergihaber ismine kayıtlı 916 yazı bulunmaktadır.