itibar Dergisinin Aralık Sayısı Çıktı, Dergi, Dergihaber

itibar Dergisinin Aralık Sayısı Çıktı yazısını ve Dergihaber yazarına ait tüm yazıları Kitaphaber.com.tr sitemizden okuyabilirsiniz.

itibar Dergisinin Aralık Sayısı Çıktı

05.12.2016 07:41 - Dergihaber
itibar Dergisinin Aralık Sayısı Çıktı

İtibar, 63. sayısı olan Aralık sayısında Ayşegül Genç ve Emel Özkan ile yapılmış iki söyleşiye yer veriyor. Türk Edebiyatının her kuşaktan önemli isimlerinin ürünleriyle katkıda bulundukları İtibar, doyurucu bir sayı ile okurunun karşısına çıkıyor.

İbrahim Tenekeci’nin yönetimindeki İtibar, usta çizer Hasan Aycın’ın çizgilerini yayınlamaya devam ediyor. Her zaman olduğu gibi şiirleriyle dikkat çeken dergi, Hüsrev Hatemi’nin “Nihayet Faslı” isimli eseriyle şiir sayfalarını açıyor. Emel Özkan’ın “Geçip Dünyadan”, Süleyman Unutmaz’ın “Bensiz Gittiğin Yerler” ve Ömer Yalçınova’nın “Broşür” başlıklı şiirleriyle devam ediyor. Bu sayının diğer şairleri ise Orkun Elmacıgil, Mustafa Uçurum, Erdal Çakır, Mehmet Aycı, Furkan Çalışkan, Güven Adıgüzel, Sadık Koç, Hasan Özlen, Muzaffer Serkan Aydın, Fatih Muhammet Atasever, Ahmet Edip Başaran, Seyyid Ensar, Ali Oturaklı, Gökhan Ergür, Kâzım Berkay Özkardaş, Bilal Can, Rabia Gelincik, Zeynep Tuğçe Karadağ, Beyzanur Turcihan, Ayşe Çelikkaya, Bayram Zıvalı, Zülal Sema, Sibel Eraslan ve Soner Karakuş.

İtibar Aralık sayısının öykü sayfaları da son derece zengin. Bu sayıda Cemal Şakar’ın “Kanadında Bir Kuşun”, Yunus Develi’nin “Yarım Kalan Hikâye”, Emine Batar’ın “Kuş veya Gemi”, Aynur Dilber’in “Alın Sizin Olsun”, Ömer Faruk Yasin’in “Saltanat”, Derya Kuru’nun “Bekleyiş” ve Muhammed Karakaya’nın “Analar Silsilesi” öyküleri bulunuyor.

Ayşegül Genç ve Emel Özkan Söyleşileri

İtibar’ın Aralık sayısında Ayşegül Genç ile Dilek Erdem konuşmuş. Genç, “Benim derdim merkezi boş bırakmamaktır. Yani merkezde birileri olsun; iyiliği, adaleti, hakkaniyeti hatırlatsın.” diyor. İkinci söyleşide ise Necip Fazıl Şiir Ödülü alan Emel Özkan ile Furkan Çalışkan konuşmuş. Özkan Şiire güveniyorum.” diyerek edebî tavrı hakkında önemli bilgiler veriyor. Halil İbrahim İzgi, masallarla ilgili yazısı “Masal Mevsimi” ile İtibar’da. Leyla İpekçi, İki ile Bir’den bölümler yayınlamaya devam ediyor: “Aşktan Yaşlı Bir Anı”. Mustafa Nuri Şirin ise “Zeka ve Yeteneği Öldüren Bir Ülkede Yaşamak” yazısıyla günlüklerine son veriyor. Necip Tosun “Makedonya Günlükleri” isimli gezi yazısıyla dergide yer alıyor. Kemal Sayar “Yüzlerce Veda” isimli yazısıyla fikriyat sayfalarına katkı sağlıyor. İsmail Özen öykü notlarında ‘Mustafa Kutlu’ diyor, Cemal Şakar ve Aykut Ertuğrul’un öykü dünyasına dair rikkatli incelemelerde bulunuyor. Savaş Barkçin, Ercan Yıldırım, Cihan Aktaş, Sernur Yassıkaya, Ayhan Demir, Özkan Gözel, Ali Emre, Adem Tekden, Atilla Yaramış ve Cemal Şakar yazılarıyla İtibar’ın Aralık sayısına katılan diğer isimler.


Yazar: Dergihaber - Yayın Tarihi: 05.12.2016 07:41 - Güncelleme Tarihi: 05.12.2016 08:41
2006

Dergihaber Hakkında

Dergihaber

Dergilerin son sayıları hakkındaki kimi içerikleri bu profil altında yayımlıyoruz. Bu içerikler tanıtım bülteninden derlenmiş olabileceği gibi alıntı da olabilir. Nadiren kendi yazdığımız içerikler de olabilir.

Deginizin yeni sayı duruyu bültenlerini [email protected] adresine gönderebilirsiniz.

Dergihaber ismine kayıtlı 916 yazı bulunmaktadır.