İtibar Dergisi’nin Temmuz 2018 Sayısı Yayınlandı, Dergi, Dergihaber

İtibar Dergisi’nin Temmuz 2018 Sayısı Yayınlandı yazısını ve Dergihaber yazarına ait tüm yazıları Kitaphaber.com.tr sitemizden okuyabilirsiniz.

İtibar Dergisi’nin Temmuz 2018 Sayısı Yayınlandı

05.07.2018 15:50 - Dergihaber
İtibar Dergisi’nin Temmuz 2018 Sayısı Yayınlandı

İtibar, 82. sayısı olan Temmuz sayısında Erol Göka ve Hasan Öztürk ile yapılmış iki söyleşiye yer veriyor. Türk Edebiyatının her kuşaktan önemli isimlerinin ürünleriyle katkıda bulundukları İtibar, yeni sayısı ile okurunun karşısında.

İbrahim Tenekeci’nin yönetimindeki İtibar, usta çizer Hasan Aycın’ın çizgilerini yayınlamaya devam ediyor. Her zaman olduğu gibi şiirleriyle dikkat çeken dergi, Mustafa Ruhi Şirin’in “Etiyopyalı Çocukların Soruları” isimli eseriyle şiir sayfalarını açıyor. Cahit Koytak’ın “Uzun Yürüyüş”, Mehmet Torun’un “Dünyada Yarsız Oğlan” ve Eyyüp Akyüz’ün “Uzak” başlıklı şiirleriyle devam ediyor. Bu sayının diğer şairleri ise Harun Yakarer, Güven Adıgüzel, Selahattin Yusuf, Rabia Gelincik, Soner Karakuş, Abdulhâlik Aker, Ali Oturaklı, Murat Altın, Ayşe Çelikkaya, Aynur Dilber, Merve Erkovan, Vahide Mutu ve Mustafa Muharrem.

İtibar Temmuz sayısının öykü sayfaları da son derece zengin. Bu sayıda Cemal Şakar’ın “Matematik Defteri”, Handan Acar Yıldız’ın “Kendini Gıdıklayan”, Abdullah Harmancı’nın “Otopsi”, Yunus Emre Özsaray’ın “Kumarbaz”, Hatice Ebrar Akbulutun “Eskisi Gibi Değildi”, Fatma Nur Yılmaz’ın “Anlamın Yükü”, Selime Kahraman’ın “Kalbimin Cıvıltısı”, Mehmet Kızılay’ın “Karanlık Bir Oda” ve Şeyma Subaşı’nın “Gözleri Görmeyen Bir Kedi” isimli öyküleri bulunuyor.

Erol Göka ve Hasan Öztürk Söyleşileri

İtibar’ın Temmuz sayısında Erol Göka ile Gökhan Ergür konuşmuş. Göka’nın ölüm konusuna eğildiği “Hoşçakal” isimli yeni kitabı ekseninde gerçekleşen söyleşide Göka, “Modern zamanlarla birlikte ölüm, doğal bir olay olmaktan çıktı” diyor.İkinci söyleşimizde Mustafa Akar sormuş, Hasan Öztürk cevaplamış. Gazete yazılarının bütünlük oluşturan kısmını “Dost Ateşi Altında Yaşamak” adıyla kitaplaştıran Öztürk, Kültürel hayatta yoksanız, toplumsal dönüşümü sağlayamazsınız” diyerek önemli bir noktaya temas ediyor.

Ercan Yıldırım, “Kültürel İktidar Neden Kurulamadı” başlıklı yazısıyla aramızda. Osman Toprak, “Aba da Bir Çuha da Bir Giyene” diyor. Necip Tosun, “İslamcı Yazarların Batı Yazarları Kitaplığı” başlıklı yazısıyla dergimize kıymet katıyor. Zeynep Merdan, “Güzel İntikam” diyor. Gökhan Gökçek, “Türklüğün Diyalektiği: Orhun Abideleri” başlıklı yazısıyla dergimizdeki yazılarına bir yenisini ekliyor. Suavi Kemal Yazgıç, “Ahlat Ağacı’nı Affedebilecek Miyiz” sorusunu gündeme getiriyor. Furkan Türkmen, “Devlet ve Toplum” diyor. Ömer Lekesiz’in bu sayımızdaki durağı Kahramanmaraş. Bu sayıda kitap tahlili bölümümüz de son derece zengin. Ahmet Melih Karauğuz, Gülhan Tuba Çelik’in “Evsizler Şarkı Söyler”, Harun Yakarer, Hasan Bozdaş’ın “Adil Bir Akşam”, Rıdvan Tulum, Yahya Arslan’ın “Ağır Yaralı Domatesler”, Seyyid Ensar, Gökhan Ergür’ün “Üzüntüden” ve Okan Erdağı, Mustafa Mestur’un “Mümkün Olanın En İyisi” adlı kitaplarını değerlendirdi.

(İtibar)


Yazar: Dergihaber - Yayın Tarihi: 05.07.2018 15:50 - Güncelleme Tarihi: 05.07.2018 15:50
1686

Dergihaber Hakkında

Dergihaber

Dergilerin son sayıları hakkındaki kimi içerikleri bu profil altında yayımlıyoruz. Bu içerikler tanıtım bülteninden derlenmiş olabileceği gibi alıntı da olabilir. Nadiren kendi yazdığımız içerikler de olabilir.

Deginizin yeni sayı duruyu bültenlerini [email protected] adresine gönderebilirsiniz.

Dergihaber ismine kayıtlı 915 yazı bulunmaktadır.