İtibar'ın Mayıs 2014 sayısı çıktı, Dergi, Dergihaber

İtibar'ın Mayıs 2014 sayısı çıktı yazısını ve Dergihaber yazarına ait tüm yazıları Kitaphaber.com.tr sitemizden okuyabilirsiniz.

İtibar'ın Mayıs 2014 sayısı çıktı

02.05.2014 14:41 - Dergihaber
İtibar'ın Mayıs 2014 sayısı çıktı

İtibar, artık klasik haline gelmiş bir biçimde usta çizer Hasan Aycın'ın nefis bir çizgisiyle açılıyor. Hemen arkasından Hüseyin Atlansoy'un 'Eskimek' şiiri geliyor. Derginin şiir sayfaları Süleyman Çobanoğlu'nun 'Aşar Bir Dereden', Ali Emre'nin 'Büyük Beden' ve Said Yavuz'un 'Cennette Bir Mevsim' başlıklı şiirleriyle devam ediyor. Yirmi dokuz şiirin yer aldığı bu sayının diğer şairleri ise, Cafer Keklikçi, İbrahim Gökburun, Emel Özkan, Tuba Kaplan, Nadir Aşcı, Gökhan Ergür, Yağız Gönüler, Murat Saldıray, Serkan Türk, Onur Bayrak, Furkan Çalışkan, Cengizhan Orakçı, Erdal Çakır, İlker Nuri Öztürk, Fatih Muhammet Atasever, Enes Kılıç, Mehmet Emin Küçüker, Rabia Gelincik, Tevfik Emre Akın, Bilal Can, Zafer Acar ve Cevdet Karal. Ayrıca, derginin bu sayısında üç genç şairin de ilk ürünleri yayınlanıyor: Kaan Orhan, Abdullah Mesut ve Yakup Yıldırım.

Altı öykünün yer aldığı Mayıs sayısının öykü sayfalarında Cihan Aktaş'ın 'Küt Ayaklı Siyah Sehpa', Işık Yanar'ın 'Tul-i Emel', Akif Hasan Kaya'nın 'Yanlış Hesap', İsmail Isparta'nın 'İstanbul Gibi' Seyfullah Aslan'ın 'Hamal' ve Mehmet Emin Gül'ün 'Sığır Yetiştirmede Modern Teknikler'i bulunuyor.

İsmail Kılıçarslan Söyleşisi ve Sezai Karakoç'ta Medeniyet Fikri

İtibar'ın Mayıs sayısında, yeni şiir kitabı Gelecek ve Diğer Meseleler'le dikkatleri yeniden üzerine çeken İsmail Kılıçarslan'la Furkan Çalışkan konuşmuş. Şiir ve ülke gündemi üzerine gerçekleşen bu samimi söyleşi derginin öne çıkan metinlerinden birisi. Sadettin Acar ise usta şair ve düşünce adamı Sezai Karakoç'un medeniyet düşüncesi çerçevesinde emek mahsülü bir yazı yazmış.

Düzenli yazılarıyla her ay okuyucuyla buluşan İhsan Fazlıoğlu 'Yer'i, Yurt Yapmak: Hâfıza ve Mekân İlşkisi Üzerine' başlıklı çalışmasıyla yazılarına devam ediyor. Rasim Özdenören 'İnsanlık Artık Ceset Sayısıyla mı Övünecek?', Leylâ İpekçi 'Bir Gözyaşı Damlası Kadarsın', Hüsrev Hatemi 'Joannes Mario Simmel İki Türlü mü Roman Yazdı?', Kemal Sayar 'Güzelliğin Saati', Sibel Eraslan 'Çözüm Süreci Raporuna Giremeyenler', Sadık Yalsızuçanlar 'Gördügü Rüyanın Tâbiri Olan Bir Ârif: Osman Kemâli Baba' başlıklı yazılarıyla derginin düzyazı sayfalarında yer alıyorlar. Emre Bağce, Mustafa Ruhi Şirin, Tarık Tufan, Ali Görkem Userin, M. Fatih Andı, Atasoy Müftüoğlu, Suavi Kemal Yazgıç, Doğukan İşler, Afşin Selim, Ercan Yılmaz ve Serdar Arslan, yazılarıyla İtibar'ın Mayıs sayısına katılan diğer isimler.


Yazar: Dergihaber - Yayın Tarihi: 02.05.2014 14:41 - Güncelleme Tarihi: 17.11.2021 16:30
2055

Dergihaber Hakkında

Dergihaber

Dergilerin son sayıları hakkındaki kimi içerikleri bu profil altında yayımlıyoruz. Bu içerikler tanıtım bülteninden derlenmiş olabileceği gibi alıntı da olabilir. Nadiren kendi yazdığımız içerikler de olabilir.

Deginizin yeni sayı duruyu bültenlerini [email protected] adresine gönderebilirsiniz.

Dergihaber ismine kayıtlı 916 yazı bulunmaktadır.