Notos Dergisi 57. Sayısında Dünden Bugüne Kemal Tahir'i , Dergi, Dergihaber

Notos Dergisi 57. Sayısında Dünden Bugüne Kemal Tahir'i İrdeliyor yazısını ve Dergihaber yazarına ait tüm yazıları Kitaphaber.com.tr sitemizden okuy

Notos Dergisi 57. Sayısında Dünden Bugüne Kemal Tahir'i İrdeliyor

06.04.2016 08:34 - Dergihaber
Notos Dergisi 57. Sayısında Dünden Bugüne Kemal Tahir'i İrdeliyor

• Paul Auster: "Yazmak benim için fiziksel bir şey."
• Konstantinos Kavafis: Gemiler
• José Vasconcelos Calderón: Oturarak Okuduğum Kitaplar ve Ayakta Okuduğum Kitaplar

Edebiyatımızın önde gelen dergilerinden Notos, yaptığı bütün yazar dosyalarını kalıcı bir kaynağa dönüştüren anlayışıyla bu sayıda Kemal Tahir'e yöneliyor. Kemal Tahir geleneksel ve gerçekçi romanın bizim edebiyatımızdaki ayrıksı yazarlarından. En çok tartışılan yazarlardan olduğu da söylenebilir. Romanlarını görevci anlayışla yazdığını açıkyüreklilikle belirtmesi, kendi ideolojik tarih ve roman anlayışını okurlara dayatmak için gösterdiği çaba her zaman ilgi çekici oldu. Onu önemli bir romancı sayanlar olduğu gibi, tersini savunanlar da az değildir. O da roman anlayışının sorgulanmasından gocunmadı. Dosyada A. Ömer Türkeş, Doğan Hızlan, Hilmi Yavuz, Duygu Köksal, Erol Köroğlu, Tuğba Doğan, Necip Tosun, Alper Akçam, Oğuz Atay'ın yazıları yer alıyor.

Notos'un bu sayısının söyleşisi 1987'de New York Üçlemesi adlı yapıtıyla büyük ilgi gören Paul Auster ile. Yazar Jonathan Lethem, Paul Auster ile müzikten sinemaya, mekândan teknolojiye birçok konuda konuşuyor.

Bir Yazarın Seçtikleri bölümünde Şükrü Erbaş okurların ve yeni yazarların okumasını zorunlu gördüğü kitapları; Şenay Eroğlu Aksoy da en çok etkilendiği yazarı nedenleriyle birlikte Notos'a anlatıyor.

Nazlı Karabıyıkoğlu, Muhammet Şengöz ve Serhat Çelikel kısa sorulara kısa yanıtlarla kendi yazarlık serüvenlerini ve yayımlanan son kitaplarını anlatıyor.

Notos'un bu sayısında öyküleriyle yer alan yazarlar: Julio Ramón Ribeyro, Sine Ergün, Türkân Elçi, Serkan Türk, Çiyil Kurtuluş, Onur Çalı, Alper Beşe, Feyza Nur Çorgundağ, Veysi Erdoğan, Erdinç Akkoyunlu, Nazlı Kırcı, Vuslat Erkmen,Deniz Gündoğan İbrişim, Figen Şayak, Ayten Kaya Görgün, Lizge Çetin,Nargül Delice.


Yazar: Dergihaber - Yayın Tarihi: 06.04.2016 08:34 - Güncelleme Tarihi: 27.11.2021 20:36
2186

Dergihaber Hakkında

Dergihaber

Dergilerin son sayıları hakkındaki kimi içerikleri bu profil altında yayımlıyoruz. Bu içerikler tanıtım bülteninden derlenmiş olabileceği gibi alıntı da olabilir. Nadiren kendi yazdığımız içerikler de olabilir.

Deginizin yeni sayı duruyu bültenlerini [email protected] adresine gönderebilirsiniz.

Dergihaber ismine kayıtlı 916 yazı bulunmaktadır.