Koza Düşünce Dergisi 26. Sayı, Dergi, Dergihaber

Koza Düşünce Dergisi 26. Sayı yazısını ve Dergihaber yazarına ait tüm yazıları Kitaphaber.com.tr sitemizden okuyabilirsiniz.

Koza Düşünce Dergisi 26. Sayı

25.11.2018 09:00 - Dergihaber
Koza Düşünce Dergisi 26. Sayı

Koza Düşünce Dergisi, 72 sayfaya çıkan içeriği ve yenilenen kapak tasarımıyla 26. sayısını sunuyor. Ön ve arka kapak çizimlerinin Sarper Özhan’a ait olduğu derginin dosya konusu Serkan Türk. Dosyada, yazarın şiir ve öykü kitaplarının incelendiği yazılar Esra Sağlık, Semih Samyürek ve Örsan Gürkan‘a ait. Yazarla yapılan kapsamlı bir söyleşi ve yazarın kaleminden çıkan iki şiir ve bir kısa öykü yer alıyor.

26.sayıda, deneme alanında altı yazı bulunuyor. Özgün Ergen, İzmir’de düzenlenen Fırat Neziroğlu sergisi üzerine yazıyor. Gökhan GacaroğluYüzümüzdeki Maskeler’i, İlkay ŞahinBerzahi Denemeler’i, Mustafa Bilgücü Ekmeğimle Oynanırken’i, Emin Aslan Özbek Eleştiri ve Eleştirel Olan Üzerine’si ve Neslihan Yalman, kendi şiiri üzerine bir denemesiyle bu sayıda yer alıyor.

Öykü türünde, derginin yeni öykü editörü olan İlay Bilgili’nin, Demet Çaltepe’nin, Ertan Meyan’ın ve Özcan Yılmaz’ın yapıtları bulunuyor.

Derginin yeni şiir editörü olan Örsan Gürkan’ın öncülüğündeki 26. sayıdanın şairler ise: Aslıhan Tüylüoğlu, Emrah Sönmezışık, Erkan Karakiraz, Fuat Eren, Neslihan Yalman, Örsan Gürkan veUtku Fırat Özçelik.

Koza Düşünce Dergisi, bağımsız konulu inceleme yazılarıyla, Türk edebiyatının fikir alanında söz söylüyor. Taylan Kara’nın Türk edebiyatının iktidarını sorguladığı kapsamlı bir yazısı ve Örsan Gürkan’ın Türk şiirindeki genç sorununa odaklandığı yazısı, kapakta da öne çıkarılıyor. Ayrıca Emrah Sönmezışık’ın Fazıl Hüsnü Dağlarca üzerine yaptığı inceleme de dikkate değer. Son olarak, Türkiye’nin yitirdiğimiz önemli aydınlarından biri olan Asım Bezirci’nin, Tomris Uyar’ın İpek ve Bakır adlı öykü kitabı üzerine yazdığı bir inceleme yazısı da derginin sayfalarında yerini alıyor.


Yazar: Dergihaber - Yayın Tarihi: 25.11.2018 09:00 - Güncelleme Tarihi: 23.11.2018 09:12
1773

Dergihaber Hakkında

Dergihaber

Dergilerin son sayıları hakkındaki kimi içerikleri bu profil altında yayımlıyoruz. Bu içerikler tanıtım bülteninden derlenmiş olabileceği gibi alıntı da olabilir. Nadiren kendi yazdığımız içerikler de olabilir.

Deginizin yeni sayı duruyu bültenlerini [email protected] adresine gönderebilirsiniz.

Dergihaber ismine kayıtlı 915 yazı bulunmaktadır.