Kuduz Aşısı - A. Ali Ural, Edebiyat, Bilal CAN

Kuduz Aşısı - A. Ali Ural yazısını ve Bilal CAN yazarına ait tüm yazıları Kitaphaber.com.tr sitemizden okuyabilirsiniz.

Kuduz Aşısı - A. Ali Ural

15.02.2011 23:36 - Bilal CAN
Kuduz Aşısı - A. Ali Ural

Üç bölümde yirmidört şiir vardır. Her yazarın bir şair yönü yoktur ama A. Ali Ural'ın ise vardır. Dilindeki güncel ifadeler ve anlatımındaki ironik hal onun artık belirgin izi. Bu tarz şiirlerinde de gözükmetedir. Şiirlerinin hemen kendini ele vermemesi bu kitabın üzerine biraz vakit ayırmak gerek demek anlamına geliyor. Sıkmadan ikinci babdan başlamak lazım okumaya.

Günümüz insanını da eleştiren bir şiirinde " yedi çift ayakkabım var ama gidecek yer belli değil" diyerek düşündürüyor bizi. Gidilecek yer yoksa o zaman ayakkabı ne işe yarayacak!

"tırnaklarını boya yüzümü yırtmadan önce
kalbimi gerdir, yüzünde kırışık yok
bırak tarih sarılsın yaralarına
tarih, kolu kopuk heykelleriyle"

aynı şiirde sorguladığı "markası ne bu öpücüğün" sözünden sonra artık çağımızda markalaşmanın vermiş olduğu ve trendlerle anlaşılır olan insanın haline bir bakış olarak anlaşılabilir.

Yazan yaşadığı çağdan soyutlanabilir mi! Yaşadığı çağının ne kadarını yaşar! Sorularına cevap olarak A. Ali Ural'ın yazdığı kitapları okuyarak cevap verilebilir. Hayır. Yazan kişi yaşadığı çağın tam içindedir. Hiç bir şeyden de habersiz değildir. Yaşadığı çağın her şeyi yazdıklarına sinmiştir.

Çağımız marka çağı ve insanımız artık bu çağın gerekliliği olarak da trendlere uymak zorunda. Zorunda diyorum çünkü "markasız bir öpücüğü" kimse istemez sanki!

Kuduz aşısı bir salgındır. Tıpkı çağımızdaki hastalıklar gibi. Acilen durdurulması gerekir. Bu da kitaba verilen ismi açıklar nitelikte.

Teşekkürler yazanına.

Kuduz Aşısı
A. Ali Ural
Şule Yayınları


Yazar: Bilal CAN - Yayın Tarihi: 15.02.2011 23:36 - Güncelleme Tarihi: 23.11.2021 16:38
3108

Bilal CAN Hakkında

Bilal CAN

Dumlupınar Üniversitesi Sosyoloji lisansını tamamladıktan sonra yüksek lisansını da aynı üniversitede tamamladı. Sosyolojik çalışmaları mekân, kent, şehir ve edebiyat sosyolojisi üzerine yoğunlaşmıştır. Şiirleri, denemeleri, kitap değerlendirmeleri ve eleştirileri bir çok dergide yer aldı.

Kitaphaber.com.tr sitesinin kurucuları arasında yer alıyor ve 2015'ten itibaren genel yayın yönetmenliğini yapıyor. Evli ve 2 çocuk sahibidir. 

Yayınlanmış Kitapları

Bir Kuşu Taşlarla Bu Çöle Bağladılar, Hece Yayınları, 2023.

Zaman İçinde Mekân, Hece Yayınları, 2021. (TYB 2021 Şehir Kitabı Ödülü)

İnsanlığın Ağlama Tarihine Bir Giriş, Hece Yayınları, 2021.

Kebikeç, İzdiham Yayınları, 2019.

Kentle Kavga: Mustafa Kutlu Öykücülüğünde Mekân, İzdiham Yayınları, 2017.

Bilal CAN ismine kayıtlı 322 yazı bulunmaktadır.

Yazarımıza ait 5 kitap bulunmaktadır.

Twitter Kitap Satış Sitesi Kitapyurdu.com