Kur'an ve Minik Yürekler, Söyleşi, Misafir Köşesi

Kur'an ve Minik Yürekler yazısını ve Misafir Köşesi yazarına ait tüm yazıları Kitaphaber.com.tr sitemizden okuyabilirsiniz.

Kur'an ve Minik Yürekler

08.07.2014 12:23 - Misafir Köşesi
Kur'an ve Minik Yürekler

Ayşenur Aydınlı, kitaphaber okurları için soruşturdu.

Her yaz, küçükler için Kur'ân'la buluşma vakti, Allah'ın "Oku!" emrini öğrenme ve bu güzellikleri yaşama saatidir. Tertemiz bu yürekleri Allah kelâmıyla bütünleştirmenin zamanıdır. Yaz mevsimi, onları kaybetmenin değil kazanmanın ismi olmalıdır.

Peki yaz boyunca Kur'ân ile sulanan bu minik yüreklerde neler yeşeriyor? İşte bu amaçla öğrencilerimize "Kur'ân-ı Kerîm deyince neler düşünüyor ve hissediyorsunuz?" diye sorduk. Bakalım neler söylemişler:

Gökçenur

Öncelikle Kur'ân-ı Kerîm'i herkes öğrenmeli ve öğrenmek için çaba sarfetmelidir. Çünkü Kur'ân-ı Kerîm dinimizin kutsal kitabıdır. Kur'ân'ı okuyarak hem çok büyük sevap kazanır hem de Allah'ın katında yükseliriz. Her Müslümanın Kur'ân'ı bilmesi gerekir.Kur'ân deyince benim aklıma ilk başta İslâm dini ve Peygamberimiz Hz. Muhammed (sav) geliyor. Ayrıca Kur'ân bizim ahiretimiz için de önemlidir. Çünkü Allah, bize Kur'ân'da yapmamız ve yapmamamız gereken şeyleri söylemiştir. O'nu okurken içim huzurla doluyor, heyecanlanıyorum ve aynı zamanda dinimizin kutsal kitabını okuyabildiğim için kendimle gurur duyuyorum. Bundan dolayı mutluyum.

Verda

Kur'ân-ı Kerîm'i düşününce aklıma Hz. Muhammed (sav) ve diğer peygamberler geliyor. Kur'ân'ı okurken kendimi huzurlu hissediyorum, rahatlıyorum, kötü şeyler aklımdan gidiyor ve sadece O'na odaklanıyorum. İçimdeki her şey boşalıyor. Ve her bir cümlenin anlamını merak ediyorum.

Hatice

Allah'ın kutsal kitabını okuyunca bana bu güzel kitabı okumayı nasip ettiği için Allah'ıma şükrediyorum. O'nu okurken, Hz. Muhammed'in (sav) döneminde nasıl zorluklarla İslâm'ı yaydığını düşünüyorum.

Dilara

Kur'ân-ı Kerîm deyince, O'nun bugüne kadar nasıl geldiğini düşünüyorum. Okurken önce "Bu sayfayı bir saatte bitiririm." diyorum ama beş dakikada bitiyor. Öyle güzel ki kendimi kaptırıp on beş dakikada beş sayfa okuyorum. Kur'ân'a dokununca birden heyecanlanıyorum ve Kur'ân okumayı çok seviyorum.

Berre

Kur'ân-ı Kerîm denince aklıma tecvidler, İslâm'ın ve imanın şartı, peygamberimizin hadisleri, âyetler aklıma geliyor. Kur'ân okurken de "İyi ki müslümanım." diyorum.Cebrâil'in getirdiği "Oku!" müjdesi aklıma geliyor. İslâmiyet'in doğuşu, emrettikleri, Allah'ın bize verdiği nimetler, kıyâmet günü, cennet ve cennetteki nimetler, peygamberlerin hikâyeleri, Hızır (as) aklıma geliyor. Canlı varlıklara değer verdiğimiz gibi cansızlara da değer vermemiz gerektiğini düşünüyorum. Kur'ân okurken mutlu, huzurlu, güven içinde oluyorum.

Buse

Kur'ân-ı Kerîm denildiğinde her insanın düşünebileceği şeyler başlı başına stabil bence. Her kimse Kur'ân okumaya başlar, O'nu öğrenirse zaten kendiliğinden bir ihtiyaç duymaya başlar. Şükretmek için okur, teşekkür etmek için okur, her aklına geldiğinde okur. Bunların yanı sıra ileriki hayatımızda kolaylık sağlayacak olan farklı bir dil öğreniyoruz. Bunun dışında boş vakitlerimizi Kur'ân'ın geçtiği her yerde değerlendirebiliyoruz. Ve hiç farketmeden çok fazla sevap kazanıyoruz.

Güler

Kur'ân-ı Kerîm'in dinimiz için ne kadar önemli bir kutsal kitap olduğunu herkes biliyor. Hocanın yanına gitmeden önce yerimde okurken gayet sakin bir şekilde okuyorum ama hocanın yanına gidince heyecanlanıyorum ve kelimeleri yutuyorum. Kur'ân'a hiçbir Müslümanın zarar verebileceğini düşünmüyorum. Kur'ân'da bütün Müslümanlık âleminin ve peygamberlerin hayatı, peygamberlerin önemli günlerde başlarından geçenleri, savaşları ve daha birçok şeyleri anlatıyor. Kur'ân, dört büyük melekten biri olan Cebrâil ile inmişti Hz. Muhammed'e, O haber getirmişti. Ve Kur'ân-ı Kerîm dört büyük kitap arasına girmişti.


Yazar: Misafir Köşesi - Yayın Tarihi: 08.07.2014 12:23 - Güncelleme Tarihi: 03.12.2021 10:42
2428

Misafir Köşesi Hakkında

Misafir Köşesi

Kitaphaber ailesine misafir olmuş konuk yazarların yazılarını bu profilde bulabilirsiniz.

Misafir Köşesi ismine kayıtlı 1015 yazı bulunmaktadır.