Malcolm X’in Hayatı Roman Oldu, Yeni Çıkanlar, Yeni Çıkanlar

Malcolm X’in Hayatı Roman Oldu yazısını ve Yeni Çıkanlar yazarına ait tüm yazıları Kitaphaber.com.tr sitemizden okuyabilirsiniz.

Malcolm X’in Hayatı Roman Oldu

28.09.2016 09:00 - Yeni Çıkanlar
Malcolm X’in Hayatı Roman Oldu

Siyahi bir adam sözünde durarak cennete doğru yol alırken, hem siyahilere hem beyaz adamlara nasıl mücadele edilmesi gerektiğini öğretmişti. Bazı hayatlar edebîdir, bazı hayatlar teatraldır, bazı hayatlar sinemasaldır, bazı hayatlar eylemseldir ve bazı hayatlarda bunların hepsi bir aradadır. İşte Malcolm kardeşin hayatı da böyle bir hayat.

Malcolm X'in hayatı aslında hüzünbaz bir hayattır. Finali çok güzel olan bu hayatın ayrıntılarına baktığımızda daha dört yaşında iken evleri yakılan ve kurşunlanan bir çocuğu görürüz. Babasının öldürülmesinden sonra 7 kardeşi ile birlikte hayatta kalma mücadelesi veren Malcolm'ın daha sonra çete hayatı başlar. İşlediği bir suçtan dolayı 7 sene kadar cezaevinde kalan Malcolm, bu süreçte kütüphanedeki bütün kitapları okuduktan sonra hayatının birinci kırılma noktası diyebileceğimiz bir karar alır ve Müslüman olur.

Yakın tarihte mücadelesi ve kişiliği ile gençliğe örnek olan güzel insanların hayatlarını ve tecrübelerini yeni nesillere ulaştırmak için her alanda biyografik eserler ortaya koymak önemlidir. Bu kitap Malkolm X'in hayatını bölümler halinde işleyen biyografik bir romandır.

Beyaz adama karşı duran siyah adamı severiz biz, kovboylara karşı her zaman Kızılderili kardeşlerimizi sevdiğimiz gibi. Aslında bizim asıl karşıtlığımız emperyalizme ve zulme karşı olmaktan kaynaklanıyor. Her zaman ezilenden yana olmak bizim için onure edici bir duruştur. MalcolmX'i ayrıca seviyoruz. Bu sevgimizin ifadesi olarak MalcolmX'in hayatını romanlaştırdık.

Malkolm kardeş, mücadelesi ve sorgulayıcı kişiliği ile genç nesillere rol model olabilecek bir şahsiyettir. Savunduğu davasının yılmaz bekçisi olan Malkolm hiçbir zaman mücadeleden geri durmamış ve şehid olma ihtimali yüksek olduğu halde konferanslarına devam etmiştir. Kendi toplumumuzdaki yeni Malkolm kardeşleri bulmak ve bu kardeşlerimizin İslamın yılmaz savunucu olmasına vesile olması niyeti ile bu romanı okuyucunun istifadesine sunuyoruz.

Ve Malkolm kardeş derki:

Bir taş at
Bir taş daha at.
Bir şiir ateşle.
Bir yumruk yükselt.
Sesini yükselt.
BİR ÇOCUK YETİŞTİR.
Bir maske tak.
Duvara bir slogan yaz.
Şehitleri an.
Bir hayal kur.
BİR BARİKAT KUR.
Tarihine sahip çık.
Sokaklara sahip çık

Malcolm X
Ferhat Özbadem
Sude Kitap


Yazar: Yeni Çıkanlar - Yayın Tarihi: 28.09.2016 09:00 - Güncelleme Tarihi: 21.11.2021 05:01
3280

Yeni Çıkanlar Hakkında

Yeni Çıkanlar

Yeni Çıkan kitaplar hakkındaki kimi içerikleri bu profil altında yayımlıyoruz. Bu içerikler tanıtım bülteninden derlenmiş olabileceği gibi alıntı da olabilir. Nadiren kendi yazdığımız içerikler de olabilir.

Yeni çıkan kitaplarınızın tanıtım bültenlerini [email protected] adresine gönderebilirsiniz.

Yeni Çıkanlar ismine kayıtlı 206 yazı bulunmaktadır.