Mavi Yeşil Dergisinin 100. Sayısı Yayımlandı, Dergi, Dergihaber

Mavi Yeşil Dergisinin 100. Sayısı Yayımlandı yazısını ve Dergihaber yazarına ait tüm yazıları Kitaphaber.com.tr sitemizden okuyabilirsiniz.

Mavi Yeşil Dergisinin 100. Sayısı Yayımlandı

11.07.2016 09:29 - Dergihaber
Mavi Yeşil Dergisinin 100. Sayısı Yayımlandı

Mavi Yeşil dergisinin 100. sayısı çıktı. Rize'de, 2000 yılının başında yayımlanmaya başlayan iki aylık Mavi Yeşil, Temmuz-Ağustos 2016 tarihli yeni sayısıyla 100.sayısına ulaştı. Aralıksız 100 sayılık bu uzun yolculuk yalnız başımıza olmadı kuşkusuz; zamanın elinden tutarak bu dergiyle yürüyen okur ve yazarlarımıza içtenlikle teşekkür ediyoruz. Küçük de olsa bir "yazı okulu" oluşturabildik bu şehirde. Karadeniz kıyı şeridinin uç noktasındaki bu şehirde, 2000 yılının ilk günlerinde küçük adımlarla başlayan yolculuğun, kesintisiz devam ederek 100. sayıya ulaşması, bu ülkenin edebiyat ortamıyla az çok ilgilenenlerin anlayabileceği bir çabadır.

Mavi Yeşil dergisinin yüz sayılık serüveni, onun zihinlerde bir biçimde yer edişinin de göstergesi sayılmalıdır. Dergi olarak, doğduğumuz şehrin coğrafyasıyla sınırlı kalmayıp geniş bir çevreden okurumuz, yazarımız olsun istedik; bu ülkenin edebiyat ilgilileri için Mavi Yeşil, adı bilinen bir sanat- edebiyat dergisidir artık, sevinçliyiz. 100. sayımız, küçük bazı yeniliklerle çıkıyor okur karşısına. Dergimiz, 100. sayı armağanı olsun diye yüz sayfa olarak yayımlandı, bundan sonraki sayılarımız otuz iki sayfa olarak okurlarımızla buluşacak. 100. sayımızın önemli bir yeniliği derginin renkli kapakla çıkmasıdır; bundan sonraki sayılar da renkli kapakla yayımlanacak.

Okurlarımızın dikkatini çekmiştir elbette dergi kapağı oldukça değişik bir tasarımla yayımlandı; projenin sahipleri Yalçın Ece ve İlker Aslan'dır, teşekkürler… 100 sayılık uzun yolculuğumuzdaki dostlarımızdan bazılarının dergiyle ilgili görüşlerini alarak başlayalım istedik; ulaşamadıklarımız da oldu ulaşmayanlar da… Kendilerindeki dergiyi anlattı dostlarımız. Hacmi büyük, içeriği zengin bir sayıyı okurlarımıza ulaştırmanın mutluluğuyla, iyi okumalar…


Yazar: Dergihaber - Yayın Tarihi: 11.07.2016 09:29 - Güncelleme Tarihi: 08.12.2021 05:33
2864

Dergihaber Hakkında

Dergihaber

Dergilerin son sayıları hakkındaki kimi içerikleri bu profil altında yayımlıyoruz. Bu içerikler tanıtım bülteninden derlenmiş olabileceği gibi alıntı da olabilir. Nadiren kendi yazdığımız içerikler de olabilir.

Deginizin yeni sayı duruyu bültenlerini [email protected] adresine gönderebilirsiniz.

Dergihaber ismine kayıtlı 916 yazı bulunmaktadır.