MOSTAR 100. SAYI, Dergi, Dergihaber

MOSTAR 100. SAYI yazısını ve Dergihaber yazarına ait tüm yazıları Kitaphaber.com.tr sitemizden okuyabilirsiniz.

MOSTAR 100. SAYI

28.05.2013 17:26 - Dergihaber
MOSTAR 100. SAYI

Mostar olarak 100. sayımızda Yabancı Dil konusunu ele alarak "Yabancı Dile Neden Yabancıyız?" başlığını kapağımıza taşıdık. Kapak yazımızı Mehmet Raşit Küçükkürtül yazdı. Eğitim hayatının uzun koridorlarında her zaman kol kola dolaştığımız, ancak bir türlü istenilen kaliteyi yakalayamadığımız Yabancı Dil Öğrenimi meselesini ele aldık.

Davut Bayraklı ve Mehmet Raşit Küçükkürtül, Şair ve Yazar Selçuk Küpçük ile "12 Eylül öncesinde Şiddete Kurban Giden Gençlik" üzerine ilgi çekici bir söyleşi yaptı. Emre Baştuğ "Bir Bardak Üç Para İdi" başlıklı araştırma röportaj yazısıyla, Süleyman Halil Oktan "Mekke'de On Gün", Mümin Munis "Kafkas Dağlarında Bir Şeyh", Feyyaz Avan "Kaynanası Tarafından Sevilenler Derneği", Muharrem Yeşilyurt "Ömer Muhtar", Sulhi Ceylan "Derviş ve Filozof", Süleyman S. Şahin "Bollywood Sineması", Argun Cevher "Ben Her Bahar Hasta Olurum" ve Davut Bayraklı "Kimin Sofrasında Ne Var?" yazılarıyla sizlerle buluşuyor.

Dergimizin en önemli bölümü olan "Tezgâh" bu ay sizlerden gelen anı, şiir ve öykülerle daha hareketleniyor ve gün geçtikçe profesyonel bir edebiyat yayını olmaya doğru gidiyor. Tezgâh'da bu ay Bahaettin Karakoç'un ilk kez yayınlanan "Dut Taşlarım Mart'ta Ben" şiiri sizlerle olacak. Muhammed Emin Selvi'nin hazırladığı Ödüllü hikâye yarışması "Çıkış Kapısı" Tezgâh'da sizlerle buluşuyor.

Gündelik hayatın, sosyal konuların, genel kültürün ve mizahın geniş yer tuttuğu yazılar da zevkle okuyacağınız bir bölüm oluşturuyor. "Gençliğin Gündemi", "Çorba", "Kitap", "Külliyat", "Öğrenci Günlüğü", "Bilişim", "Rahle", "Kırkambar", "Bulmaca", "Tarih Diyalogları", "Çizgi Hikâye", "Çizgili Düşler" ve "Zaman Zaman İçinde" bölümleri de ilginizi bekliyor.


Yazar: Dergihaber - Yayın Tarihi: 28.05.2013 17:26 - Güncelleme Tarihi: 07.12.2015 16:45
3366

Dergihaber Hakkında

Dergihaber

Dergilerin son sayıları hakkındaki kimi içerikleri bu profil altında yayımlıyoruz. Bu içerikler tanıtım bülteninden derlenmiş olabileceği gibi alıntı da olabilir. Nadiren kendi yazdığımız içerikler de olabilir.

Deginizin yeni sayı duruyu bültenlerini [email protected] adresine gönderebilirsiniz.

Dergihaber ismine kayıtlı 916 yazı bulunmaktadır.