Mostar Dergisi Aralık Sayısı Yayınlandı, Dergi, Dergihaber

Mostar Dergisi Aralık Sayısı Yayınlandı yazısını ve Dergihaber yazarına ait tüm yazıları Kitaphaber.com.tr sitemizden okuyabilirsiniz.

Mostar Dergisi Aralık Sayısı Yayınlandı

10.12.2015 10:00 - Dergihaber
Mostar Dergisi Aralık Sayısı Yayınlandı

Mostar, ilgiyle takip edilen bölümleri ve yazılarıyla okuruyla 130. kez buluşuyor. Aralık sayımızın kapak konusu “Elindeki Selüloz Değil Kitap” Bayağılık ve kalitesizlik, elbette, kitabın şekli şemaliyle, maddî kalitesiyle tahdit edebileceğimiz bir husus değil. Kitapların muhtevası da seviye kaybından nasibini alacaktı elbette. Sayı bakımından çoğalan ve herkesin eline rahatça ulaşmaya başlayan kitaplar, muhtevalarını da herkesin okuyabileceği seviyeye indirdiler günden güne. İşaret ettiğimiz bu seviye kaybı, sanayileşmenin kapitalist üretim-tüketim kalıplarının, yeni kent hayatının kısaca modern hayatın müessir olduğu her sahaya, her yere sinmiş vaziyettedir. Karşılaştığımız kalitesizlik, bayağılık, düşüklük, seviyesizlik de modern anlayışın telkin ettiği “daha rahat”, “daha kolay” sloganlarıyla hayatımıza girmiştir. Sadece yeni çıkan bir cep telefonu hayatı kolaylaştırmayı vaat ederek girmez dünyamıza. Kur’an harfleri yasaklanıp Latin harfleri getirilirken de Avrupa kültürüne ait bu yeni alfabenin daha kolay olduğu propaganda edilir. Zaten okuryazarlık eğitimi, herkesin büyük sermaye sahiplerine hizmet edebilmesi ve modern devletin çarkının yürümesi için çoktan basitleştirilip kolaylaştırılmıştır.

Mostar Aralık 130. Sayı:

 Bu sayımızda Mehmet Kurtoğlu ile şehir estetiği, şehri meydana getiren temel dinamikler ve Türkiye’deki şehirlerin dünü, bugünü üzerine söyleştik: “Peygamberler Şehir Kurucularıdır.”

Mehmet Raşit Küçükkürtül: “Elindeki Selüloz Değil Kitap”, Ahmet İlker Mercan: “8372”,  Sulhi Ceylan: “Bu Gördüğün Çocuk O Çocuk Değildir”, Mehmet Erikli: “Aşıtutmaz Memmet”, Aydoğan K: “Paris Sendromu”,

Ömer Faruk E. : “Bir Bağımsızlık Savaşı: İnsan VS Antidepresan”, Okay Tiryakioğlu: “93 Harbi”, Ali Muhsin Türkoğlu: “Atak, Aceleci Ve Agresif Bir İhtilalci: Şehit Enver Paşa”, Şule Beyaz: “Muhafaza’ Kâr Hayatlar ”, Mücahit İlker: “Üç Dilim Pasta Beş ‘Tık’ ” Can Fırtına: “Efkârım Birikti Sığmaz İçime”, Bülent Ata: “Yeraltından Kaçış”, Mümin Munis: “Osmanlı’nın Atlıları: Akıncılar”, Ali Sözer: “İki Fuar, İki Ülke, İki Farklı Dünya”, Affan Agâh Sezer: “Havuz Başında Özbek Çayı”, Halil İbrahim Polat: “Babalar Ölümü Dengede Tutar”, Murat Koparan: “Kaygısı Ahlâk Olan Bir Adam: Nurettin Topçu”, Süleyman Salih Şahin: “Ufuktaki Çizginin Garip Koleksiyoncusu”, M. Fatih Çakır: “Müslüman Kadın Şanoya Çıkabilir Mi?” yazılarıyla Aralık sayımızdaki yerini aldı.

 Ayrıca Peride Nigâr Hanımefendi, “Roman Para Etmedi Biz De Su İşine Girdik” ve Üstad Muharrem Cezbe “Bursa’ya mı Hicret Edeceğim?” yazılarıyla Aralık sayımızda yerlerini aldı.

 Gündelik hayatın, sosyal konuların, genel kültürün ve mizahın geniş yer tuttuğu bölüm ve yazılarıyla yeni sayımız raflardaki yerini alıyor.


Yazar: Dergihaber - Yayın Tarihi: 10.12.2015 10:00 - Güncelleme Tarihi: 07.12.2015 16:52
2154

Dergihaber Hakkında

Dergihaber

Dergilerin son sayıları hakkındaki kimi içerikleri bu profil altında yayımlıyoruz. Bu içerikler tanıtım bülteninden derlenmiş olabileceği gibi alıntı da olabilir. Nadiren kendi yazdığımız içerikler de olabilir.

Deginizin yeni sayı duruyu bültenlerini [email protected] adresine gönderebilirsiniz.

Dergihaber ismine kayıtlı 916 yazı bulunmaktadır.