Mostar Dergisi Kasım Sayısı Yayımlandı, Dergi, Dergihaber

Mostar Dergisi Kasım Sayısı Yayımlandı yazısını ve Dergihaber yazarına ait tüm yazıları Kitaphaber.com.tr sitemizden okuyabilirsiniz.

Mostar Dergisi Kasım Sayısı Yayımlandı

13.11.2018 14:03 - Dergihaber
Mostar Dergisi Kasım Sayısı Yayımlandı

Mostar Dergisi Kasım sayısı “Dünyanın Kanayan Yarası Göçmenler” kapak konusu ile çıktı. Dünyanın, uzunca bir süredir karşı karşıya olduğu göçmenlik meselesini masaya yatıran dergi, meselenin göremediğimiz taraflarını ele alıyor.

Recep Can Şen yazısında ülkemizin göçmenler konusunda imtihanını samimi bir şekilde vermeye çalıştığını ifade ederken, hem devletimizin hem de milletimizin dünyaya bir “fazilet hikâyesi” hediye ettiğine dikkat çekiyor.

Yusuf Kaplan’ın, meseleyi farklı bir açıdan anlattığı yazısında yaptığı vurgulardan birisi de şu “Dünyanın nereye gittiğini, nasıl bir ontolojik yok oluş felaketinin eşiğine sürüklendiğini kavrayabilirsek ve İslam’ın bize yüklediği emaneti bihakkın taşıma şuuruna kavuşabilirsek, gelecek İslam’a dünden daha fazla muhtaçtır ve aslında dünya İslam’a gebedir.”

Selim Uğur, İslam tarihi perspektifinden “göç” kavramını ele alırken şer görünenin arkasındaki hayrı anlamaya davet ediyor bizleri. Yunus Pusu, Anadolu coğrafyasına yapılan göçlerin 18.yy sonrasını bizlerle paylaşıyor.

Arzu Günay, “Savaşın Çocukları yahut Mazlumlara Türkiye Olmak” yazısında rakamları milyonlarla ifade edilen savaş mağduru saf yürekleri biz hatırlatıyor. Haluk Selvi, Karabağlı mültecileri, yıllardır çözülmeyen Karabağ sorununa işaret ediyor.

Ali Yurtgezen, enfes bir yazıyla aramızdan yeni ayrılan şair Bahaettin Karakoç’un mümin kimliğine ışık tutuyor: “Şiirle zikreden şair göçtü.”

Deli gönül kalktı yoldaş arıyor
Uyan gelsin Muhammed’in aşkına
Masivadan üryan edip sinesin
Soyan gelsin Muhammed’in aşkına

Dr. Yunus Emre Özsaray bu ayki yazısında Newton’un Elması ve Necip Fazıl’ın Kavgasını ele alıyor: “Necip Fazıl, metafizik ile irtibatı kopuk olan akılla kavgalıydı. Bir başka ifadeyle Batı’nın sunduğu elmayı yiyerek onunla zehirlenenler ile kavgalıydı.”

Aydoğan K, her zamanki gibi hayatın şifrelerini değerli Mostar okurlarıyla paylaşmaya devam ediyor. Mesaçusets Sokakları bölümünde bu ay “Kısa Yoldan Nasıl Para Kazanacağım?” sorusuna cevap aranıyor.

Yönetmen Abdülkerim Kolat, “Kalbe dokun insanı çöz!” başlıklı yazısında sinema dünyasının ilk akla gelen yönetmenlerinin filmlerinin tutmasının nedenlerine değiniyor.

Ahmet Sözer kendine has üslubu ile kaleme aldığı mizah kösesinde bu ay toplu taşıma araçlarına değiniyor: “Sefer çıktı duraklara bizim’ilen gelen gelsin”

Sulhi Ceylan ise her ay olduğu gibi bu ay da yüzleşmelerine devam ediyor. İnsana ayna tutan yazılarında fiillerimizin arka planını kurcalıyor.

Ve Tezgâh bölümü… Yazmaya meraklı gençlere yol gösteren bölümde, yazmanın usulü, gerekliliği ve dahası editör tarafından usulca anlatılıyor ve tezgâha gelen yazılar değerlendiriliyor.


Yazar: Dergihaber - Yayın Tarihi: 13.11.2018 14:03 - Güncelleme Tarihi: 13.11.2018 14:03
1846

Dergihaber Hakkında

Dergihaber

Dergilerin son sayıları hakkındaki kimi içerikleri bu profil altında yayımlıyoruz. Bu içerikler tanıtım bülteninden derlenmiş olabileceği gibi alıntı da olabilir. Nadiren kendi yazdığımız içerikler de olabilir.

Deginizin yeni sayı duruyu bültenlerini [email protected] adresine gönderebilirsiniz.

Dergihaber ismine kayıtlı 915 yazı bulunmaktadır.