Mostar Ekim 116. Sayı, Dergi, Dergihaber

Mostar Ekim 116. Sayı yazısını ve Dergihaber yazarına ait tüm yazıları Kitaphaber.com.tr sitemizden okuyabilirsiniz.

Mostar Ekim 116. Sayı

08.10.2014 17:10 - Dergihaber
Mostar Ekim 116. Sayı

Mostar, ilgiyle takip edilen bölümleri ve yazılarıyla okuruyla 116. Kez buluşuyor. Ekim sayımızın kapak konusu "Sosyal Medya Uzaydan Nasıl Görünür?" Sosyal medya içinde sıkışıp kalmış insanlar, labirente mahkûm edilmiş deney faresi kıvamında her gün bir doz daha almaya memur hâlde. Sözün varlığından, lafın egemenliğine döndürülmüş bir dünyanın sorgulandığı kapak konumuz, bu sanal dünyanın "tanınma arzusunu" nasıl körüklediğini ve insanların bu arzuya nasıl da teslim olduklarını ortaya döküyor. Kapak konumuzu Mehmet Erikli yazdı.

Bu sayımızda Prof. Dr. Bedri Gencer ile zihin açıcı bir söyleşi gerçekleştirdik. "Lügate Yiğitlik, İlimde Demokrasi Olmaz" Emre Baştuğ, Aynelhayat bölümünde tekdüze dünyamızın içinde sıradanlaşmamış hikâyeleriyle farklı insan portreleri sunmaya devam ediyor: "E, Sen Tespih Sat İnşallah" Davut Bayraklı, Türkistan Hatıralarını kaldığı yerden yazmayı sürdürüyor:"Senin Yerine Ben Sipariş Verdim!" Mümin Munis, Mâverâ bölümünde bizi bir yolculuğa çıkartıyor: "Filistin'in Efsane Komutanı İzzettin El- Kassam", Sulhi Ceylan, sözünü yeniliyor ve bizi fikretmeye davat ediyor: "İnsan En Büyük Yalanı Kime Söyler?", Mükerrem Mete, kan kaybımız olan Gazze'yi ve bu coğrafyada olan biteni kronolojik bir biçimde anlatıyor:"Gazze Şeridini Geri Sarmak III", Ömer Faruk E. masasında biriken meseleleri kendine has bir dille okumaya, okutmaya çalışıyor: "Çirkinin Estetiği Var mıdır Abidin?", Beyaz Arif Akbaş, Edirne'den seslenmeyi sürdürüyor: "Selimiye Karşı Tepeden Seni Selamlar", Feyyaz Avan, Markopaşa Üniversitesi müdavimleri için kaldığı yerden devam ediyor: "Yedi Yılda Kazdığınızı Yarım Saatte Kazarım", Mihriban Eloğlu, Kentin tam ortasından,mizah anlayışıyla ve ironik yaklaşımıyla eleştirilerine devam ediyor:"Buraya Kadar Her Şey Güzeldi", Uğur Cumaoğlu, Bir Kitap Bir Yazar bölümünde, Bedri Gencer'in İslâmda Modernleşme adlı kitabını inceliyor. Halil İbrahim Polat, Çocukluğunun geçtiği ve ruhunda iz bırakan şehri anlatıyor: "Sokaklarında Şiir Okuduğum Şehir Ağrı" Şule Beyaz, Karışık Pide bölümünde bize ilginç meseleleri konu ediniyor: "Hangi Kitabı Okuduğunuzu Niye Bilmemiz Gerekiyor ki?", Ali Sözer, ajandasındaki notları okurla paylaşmaya devam ediyor. İbrahim Tunca, sözcüklerin ana yurduna varıp bize yeni anlamlar buluyor: "Sözlük: Paradigma", ayrıca Peride Nigâr Hanımefendi, "Jurnal Rukiye mi Sosyal Medya mı?" ve Üstad Muharrem Cezbe "Horoz Döğüşü Şalvara Mâl Olmasın!" yazılarıyla Ekim sayımızda sizleri bekliyor.

Gündelik hayatın, sosyal konuların, genel kültürün ve mizahın geniş yer tuttuğu yazılar da zevkle okuyacağınız bir bölüm oluşturuyor. "İllüstrasyon", "Gençliğin Gündemi", "Kitap", "Külliyat", "Huzursuzun Günlüğü", "Gençlik Sohbetleri", "Portre" bölümleri de ilginizi bekliyor.


Yazar: Dergihaber - Yayın Tarihi: 08.10.2014 17:10 - Güncelleme Tarihi: 17.11.2021 09:38
3085

Dergihaber Hakkında

Dergihaber

Dergilerin son sayıları hakkındaki kimi içerikleri bu profil altında yayımlıyoruz. Bu içerikler tanıtım bülteninden derlenmiş olabileceği gibi alıntı da olabilir. Nadiren kendi yazdığımız içerikler de olabilir.

Deginizin yeni sayı duruyu bültenlerini [email protected] adresine gönderebilirsiniz.

Dergihaber ismine kayıtlı 916 yazı bulunmaktadır.