MOSTAR Kasım 2014: Aklın da Şehveti Var!, Dergi, Dergihaber

MOSTAR Kasım 2014: Aklın da Şehveti Var! yazısını ve Dergihaber yazarına ait tüm yazıları Kitaphaber.com.tr sitemizden okuyabilirsiniz.

MOSTAR Kasım 2014: Aklın da Şehveti Var!

03.11.2014 09:56 - Dergihaber
MOSTAR Kasım 2014: Aklın da Şehveti Var!

Mostar, ilgiyle takip edilen bölümleri ve yazılarıyla okuruyla 117. Kez buluşuyor. Kasım sayımızın kapak konusu "Aklın da Şehveti Var!" Fikirler slogan değildir, televizyonlarda reklam için kullanılan spotlara da benzemezler. Ancak bağlamlarıyla, önceleriyle ve sonralarıyla anlaşılırlar. Tamamen zıt ekollerden iki fikir adamının sadece söylediği sözler yan yana gelince hoş duruyor diye birinden öbürüne bağlantı kuramazsınız. Mükerrem Mete'nin kaleme aldığı kapak yazımız Kasım sayımızda.

Bu sayımızda Prof. Dr. Kemal Sayar ile zihin açıcı bir söyleşi gerçekleştirdik. "Sosyal Medya Arkadaşlığı Bir Tuşa Basmakla Kaybolur" Emre Baştuğ, Aynelhayat bölümünde tekdüze dünyamızın içinde sıradanlaşmamış hikâyeleriyle farklı insan portreleri sunmaya devam ediyor: "Bir Savaş Düşü", Davut Bayraklı, "bu kadar da değildir" diyebileceğiniz ne varsa anlatmaya devam ediyor:"Biz Evi Ev Sahibiyle Kiralardık" Raşit Ulaş, Günlüğüne aldığı meseleleri bizimle paylaşıyor: "Durun Kalabalıklar Bu Cadde Çıkmaz Sokak!", Sulhi Ceylan, sözünü yeniliyor ve bizi fikretmeye davet ediyor: "Aşk, Özgürlüğe Giden Mahkûmiyet", Mükerrem Mete, kan kaybımız olan Gazze'yi ve bu coğrafyada olan biteni kronolojik bir biçimde anlatıyor:"Gazze Şeridini Geri Sarmak IV", Ömer Faruk E. masasında biriken meseleleri kendine has bir dille okumaya, okutmaya çalışıyor: "Aklıma Bi Şey Takıldı Da...", Beyaz Arif Akbaş, Sayeban bölümünde ilginç bir hikâyeyi gün yüzüne çıkartıyor: "Rum Tanburadıs", Feyyaz Avan, Markopaşa Üniversitesi müdavimleri için kaldığı yerden devam ediyor: "Piramitler Taşlara Kafa Atılarak Yapılmadı", Mihriban Eloğlu, Kentin tam ortasından sesleniyor:"Metrobüsten İneceksen Amerikan Futbolu Bileceksin", Bülent Ata, fragmanlara kaldığı yerden devam ediyor: "Düğünden Önce" Halil İbrahim Polat, Çocukluğunun geçtiği ve ruhunda iz bırakan şehri anlatmayı sürdürüyor: "Ayak İzlerinin Neşesinde Bir Çocukluk Şehri: Ağrı" Şule Beyaz, Karışık Pide bölümünde bize ilginç meseleleri konu ediniyor: "Bir Gün Son Selfie'ni Çekeceksin", Ali Sözer, ajandasındaki notları okurla paylaşmaya devam ediyor. İbrahim Tunca, sözcüklerin ana yurduna varıp bize yeni anlamlar buluyor: "Sözlük: Aşk", ayrıca Peride Nigâr Hanımefendi, "Kitapçıda Börek Kuyruğu ya da Bedavacıların Pazar Keyfi!" ve Üstad Muharrem Cezbe "Benî İsrail'in Bilâd-ı Şam'da Ne İşi Var?" yazılarıyla Kasım sayımızda sizleri bekliyor. Kasım sayımızla birlikte dergimize dâhil olan Nasihatçı Nasuh siz okurlarımızın dertlerini dinlemek için Mostar sayfalarında olacak.

Gündelik hayatın, sosyal konuların, genel kültürün ve mizahın geniş yer tuttuğu yazılar da zevkle okuyacağınız bir bölüm oluşturuyor. "İllüstrasyon", "Gençliğin Gündemi", "Kitap", "Külliyat", "Huzursuzun Günlüğü", "Gençlik Sohbetleri", "Portre" bölümleri de ilginizi bekliyor.


Yazar: Dergihaber - Yayın Tarihi: 03.11.2014 09:56 - Güncelleme Tarihi: 17.11.2021 09:28
2190

Dergihaber Hakkında

Dergihaber

Dergilerin son sayıları hakkındaki kimi içerikleri bu profil altında yayımlıyoruz. Bu içerikler tanıtım bülteninden derlenmiş olabileceği gibi alıntı da olabilir. Nadiren kendi yazdığımız içerikler de olabilir.

Deginizin yeni sayı duruyu bültenlerini [email protected] adresine gönderebilirsiniz.

Dergihaber ismine kayıtlı 916 yazı bulunmaktadır.