Notlar Dergisinin 9. Sayısı Okuruyla Buluştu, Dergi, Dergihaber

Notlar Dergisinin 9. Sayısı Okuruyla Buluştu yazısını ve Dergihaber yazarına ait tüm yazıları Kitaphaber.com.tr sitemizden okuyabilirsiniz.

Notlar Dergisinin 9. Sayısı Okuruyla Buluştu

03.07.2018 14:41 - Dergihaber
Notlar Dergisinin 9. Sayısı Okuruyla Buluştu

Kuram ve düşünce dergisi Notlar'ın 9. sayısı okuruyla buluştu.

Derginin yeni sayısında yine birbirinden farklı yazılar bulunuyor. İlk sayısından bugüne belli bir derinlik ve muhteva çizgisi yakalayan Notlar, bu çabayı sürdürme kararlılığını ortaya koymaya devam ediyor.

Notlar'ın yeni sayısının ilk yazısı, çalışkanlığı, istikrarı ve derinlikli yazıları ile dikkat çeken Özgür Taburoğlu'nun "Raskolnikov'un Vicdanı Ve Kendilik Tutkusu" başlıklı yazısı. Yine eleştirel ve kritik denemeleri ile Necmettin Evci, bu defa "Okumanın Zararsızlığı" başlıklı yazısı ile dergide yerini aldı.

Mustafa Çakıroğlu, Bilim Felsefesi Notları serisini üçüncüsü olan "Uzay-Zaman Eğriliği Altında Bilimsel Açıklamanın Sınırlılıkları" başlıklı yazıyı kaleme aldı.

Notlar dergisi ile yazı-yayın hayatına başlayan Serhat Belen "Hidâyet'in Hakikati" başlıklı yazısı ile derginin bu sayısına katkıda bulundu. Yine yazı ve yayın hayatına ilk defa Notlar'da başlayan genç yazar Hayati Özgür iki yazısıyla dergiye katkıda bulundu. Yazıları "Bir Zihniyet Değişimi Olarak "Aydınlanma" ve "Bir Aydınlanma Düşünürü Olarak Voltaire" başlıklarını taşıyor.

Notlar'ın çalışkan yazarlarından Kenan Arpacıoğlu "Batı Karşısında Türk Dünyası" başlıklı yazısıyla yeni sayıya katkıda bulundu. Notlar'ın genel yayın yönetmeni Murat Erol "Tarihi Konuşturmak" başlıklı yazısında tarih okuma biçimlerini ele aldı. Derginin daimi yazarlarından ve yayın kurulu üyesi Ekrem Özdemir "Festival İdeolojisi" başlıklı yazısında sinema, zihniyet ve sektör meselelerine eğildi.

Derginin iki genç bayan yazarından Dilara Ayşe Akdeniz "İki Kadın: Frida Ve Camille", Fatma Özkaya ise "Necip Fazıl Kısakürek'in Çile Şiirine Ontolojik Bir Bakış" başlıklı yazısıyla dergiye katkı sundu.

(Notlar)


Yazar: Dergihaber - Yayın Tarihi: 03.07.2018 14:41 - Güncelleme Tarihi: 27.11.2021 21:01
2973

Dergihaber Hakkında

Dergihaber

Dergilerin son sayıları hakkındaki kimi içerikleri bu profil altında yayımlıyoruz. Bu içerikler tanıtım bülteninden derlenmiş olabileceği gibi alıntı da olabilir. Nadiren kendi yazdığımız içerikler de olabilir.

Deginizin yeni sayı duruyu bültenlerini [email protected] adresine gönderebilirsiniz.

Dergihaber ismine kayıtlı 915 yazı bulunmaktadır.