Okur Dergisi 1. Sayısı Çıktı, Dergi, Dergihaber

Okur Dergisi 1. Sayısı Çıktı yazısını ve Dergihaber yazarına ait tüm yazıları Kitaphaber.com.tr sitemizden okuyabilirsiniz.

Okur Dergisi 1. Sayısı Çıktı

05.04.2017 09:00 - Dergihaber
Okur Dergisi 1. Sayısı Çıktı

Kitapseverleri buraya alalım. Çünkü onların yeni dergisi çıktı. Kitap Dergisi OKUR, daha önce bir tanıtım sayısı yayımlamış ve büyük heyecan oluşturmuştu, şimdi Mart-Nisan-Mayıs sayısıyla görücüye çıktı.

Okur Dergisinin çıkışının bir ihtiyaçtan hareketle olduğunu vurgulayan derginin editörü Yusuf Temizcan "Her gün onlarca yeni kitap yayımlanıyor, yayınevleri kuruluyor ve kitaba olan ilgi gün geçtikçe artıyor. Fakat tüm bunların yanında nitelikli kitapları takip etmek zorlaşıyor." dedi ve şöyle devam etti: "Hem okumayı sevenler için, hem de okumaya vakit ayıramamaktan şikayet edenler için bir kitap dergisi çıkartmak istedik. Yayıncılık camiasında bu anlamda bir boşluk ve ihtiyaç hissettik."

İlk sayısında Süleyman Seyfi Öğün ile orta sayfa söyleşisi yapan dergide ayrıca Fatih M. Şeker, Ekrem Demirli ve Bülent Ata ile yapılmış söyleşiler yer alıyor. Çok satan kitaplara dair eleştirel bir dosya çalışması ile 15 Temmuz kitaplığına dair doyurucu bir mini dosya yapılmış. Usta öykücü ve Cumhurbaşkanı Kültür Sanat büyük ödülünün sahibi Rasim Özdenören'in "Zamanımızın Bir Seyyahı" başlıklı yazısı ile M. Lütfi Arslan'ın "Okudum Bildim Deme", Suavi Kemal Yazgıç'ın "Kayıp Kitaplar", Metin Karabaşoğlu'nun "Editör'ün Sermayesi Nedir?" başlıklı yazıları dikkat çekiyor. Yusuf Turan Günaydın'ın Hz. Peygamber ile ilgili Fransızca yayımlanmış ama Türkçesi olmayan bir eserden bahsettiği yazısı, Ahmet Sadreddin'in babasıyla okuduğu kitaplar, Süleyman Ragıp Yazıcılar'ın günlük tadındaki metni gibi öne çıkan pek çok çalışma mevcut.

80 sayfalık derginin kapağı oldukça dikkat çekici. OKUR'un Yayın Danışmanı: Asım Gültekin, Genel Yayın Yönetmeni: M. Lütfi Arslan, Editör: Yusuf Temizcan, Görsel Yönetmen: Abdurrahim Yüce, merkezleri ise İstanbul Üsküdar. Dergide yeni çıkan kitaplar, dosya çalışmaları, araştırma yazıları, kitap tahlil ve tanıtım metinleri, eleştiriler, çeviriler ve yayın dünyasından haberler bulunuyor. Dergiye kitapyurdu.com'dan ulaşılabiliyor.

Okur'un 1. sayısında kimler var?

Abdullah Güner, Abdullah Yalnız, Ahmet Berberoğlu, Ahmet Sadreddin, Ahmet Ünal, Aydoğan K., Ayşe Yazıcılar, Ayşegül Genç, Ayşenur Narboğa, Bülent Ata, Danuta Kean, Dursun Ali Tökel, Ekrem Demirli, Esad Mücahit Eskimez, Faruk Kara, Fatih Şeker, Fatma Kebire Gündüz, Fatma Özkaya, Furkan Özkul, Gökhan Gökçek, Halil İbrahim Gürgenç, Hamit Kardaş, Hatice Sarı Tan, İhsan Derviş, İhsan Sönmez, İsmail Güleç, M. Lütfi Arslan, Mehmet Akif Memmi, Mehmet Ali Çalışkan, Mehmet Erken, Mehmet Genç, Mehmet Murat Şahin, Metin Karabaşoğlu, Muhammed Murat Tutar, Rabia Gülcan Kardaş, Rasim Özdenören, Safure Nermin Öz, Salih Yüztgenç, Sami Yaylalı, Selim Tiryakiol, Sinan Özgenç, Suavi Kemal Yazgıç, Süleyman Ragıp Yazıcılar, Süleyman Seyfi Öğün, Yunus Emre Tozal, Yusuf Temizcan, Yusuf Turan Günaydın


Yazar: Dergihaber - Yayın Tarihi: 05.04.2017 09:00 - Güncelleme Tarihi: 26.11.2021 10:00
2556

Dergihaber Hakkında

Dergihaber

Dergilerin son sayıları hakkındaki kimi içerikleri bu profil altında yayımlıyoruz. Bu içerikler tanıtım bülteninden derlenmiş olabileceği gibi alıntı da olabilir. Nadiren kendi yazdığımız içerikler de olabilir.

Deginizin yeni sayı duruyu bültenlerini [email protected] adresine gönderebilirsiniz.

Dergihaber ismine kayıtlı 916 yazı bulunmaktadır.