Mostar Dergisi: Onların Bölmesinin Bittiği Yerde Bizim Ç, Dergi, Dergihaber

Mostar Dergisi: Onların Bölmesinin Bittiği Yerde Bizim Çarpmamız Başlar yazısını ve Dergihaber yazarına ait tüm yazıları Kitaphaber.com.tr sitemizd

Mostar Dergisi: Onların Bölmesinin Bittiği Yerde Bizim Çarpmamız Başlar

12.10.2015 15:12 - Dergihaber
Mostar Dergisi: Onların Bölmesinin Bittiği Yerde Bizim Çarpmamız Başlar

Mostar, okuruyla 128. kez buluşuyor. Ekim sayısının kapak konusu "Onların Bölmesinin Bittiği Yerde Bizim Çarpmamız Başlar" Bölücülükle mücadelemiz kırk yıllık bir geçmişe dayanmaktadır. Osmanlı Devleti 1789'dan itibaren bu fitneyle imtihan olmaya başlamış, önce gayrimüslim tebaasını sonra da Vehhabi oyununa gelmiş Müslüman tebaasını kaybetmiştir. İngilizler Osmanlı Devleti'ni bölmek için en etkili tezgâhı kurdular. İtikada saldırdılar. Aslında Arapların çoğunluğu hâlâ sünniydi ve sufiliğe muhabbetleri vardı. Buna rağmen İngiliz gâvuru, fitne çıkaracak bir grup Arap bulmayı başardı. Türklerle Araplar arasındaki manevî bağı kestiler. Batılılar da Kürtlerden intikam almaya kalktı. Madem bizim tarafımızı tutmuyorsunuz o zaman iki taraf arasında ezilip kalacaksınız dediler. Maşa örgütlerle Kürtleri mengene arasına almaya çalıştılar. Boşuna uğraştıklarını anlamadılar. Yüz senedir neden Kürtleri Türkiye'den ayıramıyoruz sorusunun gerçek cevabını göremediler. Bu cevap onların bölmelerinin bittiği yerde başlayan bir çarpmadır.

Bu sayıda Necla Nazır ile keyifli bir söyleşi gerçekleştirilmiş: "Şöhret Olduğum Dönemde Eve Polis Arabasıyla Dönebiliyordum."

Mükerrem Mete: "Onların Bölmesinin Bittiği Yerde Bizim Çarpmamız Başlar", Ahmet İlker Mercan: "Sömürgeci, İnsanın Dirisine de Cesedine de Saygı Duymaz!", Sulhi Ceylan: "Bu Anlattığım Senin Hikâyen", M.Râsih Gülebenzer: "Kara Kavruk Yüzünün Ardından Bir Şair Gülümserken", Aydoğan K: "Hayat Bu, Bazen Ne Yaparsan Yap Olmaz!", Mihriban Eloğlu: "Vasiyetim", Okay Tiryakioğlu: "Şarlken ve Arşidük Ferdinand'ın Kâbusu: Mohaç", Mücahit Emin Türk: "Övgüden ve Yergiden Göremediğimiz Osmanlı", Ali Muhsin Türkoğlu: "Bir Kitap Kahramanı: Ali Emirî Efendi", Şule Beyaz: "Her Şeyi Allah'a Söyleyeceğim", Mücahit İlker: "Yanlış Hapı Yutmayın" Bülent Ata: "Amiral Woods", Mümin Munis: "Osmanlı'nın Serdengeçtileri: Deliler", Affan Agâh Sezer: "Ağaçlı Yollar ve Taşkent", Süleyman Salih Şahin: "Odalar Arasındaki Uzaklık: Amour", Abdullah Altun: "Uzak Asya'nın Yakın İçerikleri",M. Fatih Çakır: "Temenni ve Tazarru" yazılarıyla Ekim sayımızdaki yerini aldı.

Ayrıca Peride Nigâr Hanımefendi, "İttihatçı Medyayı Rahatsız Edersen Kapının Önünde Piştovlar Patlar" ve Üstad Muharrem Cezbe "Sabık Maraş Milletvekili Tanpınar Niyçün Münekkid Olamadı?" yazılarıyla Ekim sayısında yerlerini almış.

Gündelik hayatın, sosyal konuların, genel kültürün ve mizahın geniş yer tuttuğu bölüm ve yazılarıyla yeni sayımız raflardaki yerini alıyor.


Yazar: Dergihaber - Yayın Tarihi: 12.10.2015 15:12 - Güncelleme Tarihi: 28.11.2021 17:16
2251

Dergihaber Hakkında

Dergihaber

Dergilerin son sayıları hakkındaki kimi içerikleri bu profil altında yayımlıyoruz. Bu içerikler tanıtım bülteninden derlenmiş olabileceği gibi alıntı da olabilir. Nadiren kendi yazdığımız içerikler de olabilir.

Deginizin yeni sayı duruyu bültenlerini [email protected] adresine gönderebilirsiniz.

Dergihaber ismine kayıtlı 916 yazı bulunmaktadır.