Osmanlıca Dergisi Mayıs 2014 Sayısına Ayasofya'yı taş�, Dergi, Dergihaber

Osmanlıca Dergisi Mayıs 2014 Sayısına Ayasofya'yı taşıdı yazısını ve Dergihaber yazarına ait tüm yazıları Kitaphaber.com.tr sitemizden okuyabilir

Osmanlıca Dergisi Mayıs 2014 Sayısına Ayasofya'yı taşıdı

19.05.2014 08:50 - Dergihaber
Osmanlıca Dergisi Mayıs 2014 Sayısına Ayasofya'yı taşıdı

Türkiye'de bir ilki gerçekleştiren Osmanlıca Eğitim ve Kültür Dergisi, bu ay mütehassıs köşesine Prof. Dr. Feridun Emecen'i taşıyor. Kültürel propaganda ve bombardımandan kurtulmanın önlenmesi için Osmanlıca öğrenmenin ehemmiyetine vurgu yapılan mülakatta, aynı zamanda kültürel mirasa sahip çıkabilmenin de Osmanlıca öğrenmekten geçtiği ele alınıyor.

Kapağına Ayasofya'yı taşıyan dergi, İstanbul'un Fethi ve Fatih Sultan Mehmet'ten paylaşımlarla Osmanlıca öğretirken tarih ve gelecek ilişkisinde genç nesillerin üzerine düşen vazifeleri gündemimize taşıyor. Eminönü haritasının Osmanlıca olarak okurla buluşacağı dergide, bugün kullandığımız bazı kelimelerin kökenlerine eğitici ve eğlendirici güzel bir yolculuk sizleri bekliyor.

Necip Fazıl'ın muhteşem Canım İstanbul şiiri de eski İstanbul fotoğrafları eşliğinde ve Osmanlıca dergi ile okurlarıyla buluşuyor.

Eğitim Sayfasında Tarihten Notlar, Kitabe Okumaları ve Ödüllü Bulmaca yine sizlere Osmanlıca öğretirken hem eğlendirecek hem de geniş kültür hazinemizin kapılarını aralamanıza imkan sağlayacak.

Osmanlıca öğrenmek, ehemmiyetli olduğu kadar da kolay olduğunu. Bunu Osmanlıca Eğitim ve Kültür Dergisi okurları yaşayarak ispat ediyorlar. Ve sizleri de bu önemli çalışmaya davet ediyorlar.


Yazar: Dergihaber - Yayın Tarihi: 19.05.2014 08:50 - Güncelleme Tarihi: 27.11.2021 19:46
2436

Dergihaber Hakkında

Dergihaber

Dergilerin son sayıları hakkındaki kimi içerikleri bu profil altında yayımlıyoruz. Bu içerikler tanıtım bülteninden derlenmiş olabileceği gibi alıntı da olabilir. Nadiren kendi yazdığımız içerikler de olabilir.

Deginizin yeni sayı duruyu bültenlerini [email protected] adresine gönderebilirsiniz.

Dergihaber ismine kayıtlı 916 yazı bulunmaktadır.