Öteden, Edebiyat, Misafir Köşesi

Öteden yazısını ve Misafir Köşesi yazarına ait tüm yazıları Kitaphaber.com.tr sitemizden okuyabilirsiniz.

Öteden

02.12.2013 10:41 - Misafir Köşesi
Öteden

Yakup Çak, kitaphaber okurları için kaleme aldı.

Bir yazarın içindeki dünyaya kapı açan edebiyat türü, zannedersem denemelerdir. O nedenle denemeler bir başka çekiyor dikkati. Yazarların iç dünyasının dışa yansıması olan bu eserlerde, kişi daha çok yazılanı değil, yazarı okur. Onun gözüyle bakar hayata.

Ülkemizin kuvvetli kalemlerinden olan Hüzeyme Yeşim Koçak'ta kendine özgü kalemiyle, bakış açısıyla bu alanda kendisine yer bulmuş birisidir. İçsel konuşmalarını en etkili şekilde yazıya aktarabilen yazarımız, aynı zamanda roman ve öykü alanında da eserler vermektedir.

Ötede, yazarın gönül dünyasındaki sızıntılardan oluşan deneme kitabıdır. Otuz yedi konu başlığıyla okurunu çok farklı dünyalara götürüyor. Aidiyet, Sevginin Değeri, Aşk "Bir Münker Rivayet", Ey Ruhum Gözünü Aç, Bir Güzellik Yatırımı: Güzelleş(tir)me, gibi konuların yanında, Hz. Mevlana Çağ(layan)ı, Hz. Mevlana Sesi, gibi tasavvufi bir yaklaşımla, yön bulmaya çalışmıştır. Aynı zamanda Diriliş Soluğu Yahut Sezai Karakoç, Sezai Karakoç Kokusu ile büyük üstatların izini sürmektedir.

Özlersiniz, ama tâbi olacak kimse yoktur. Kimse sizi çalmaz. (Aidiyet)

Neden bu ülkenin evlatları dik durmasın, özündeki ihtişamın, güzelliğin, şeref ve hasletlerin farkına varmasın… "edepli gönüllerin" sevkiyle, izzetle geleceğe yürümesin, koşmasın. (Toprağım)

Yazar bazı eserlerini, kendisini etkileyen yazarların sözlerine gönderme yapmak suretiyle kaleme almıştır. Birçok ödül kazanmış, usta bir öykücü olan Hüzeyme Yeşim Koçak, Ötede isimli bu deneme kitabıyla, bu ödülleri fazlasıyla hak ettiğini göstermektedir.

Hayatın içindeki birçok konunun farklı bir gözle nasıl okunduğunu görmek, yazarın kendi ötesinde, nasıl bir dünyasının olduğunu görmek için, Ötede okunması gereken bir kitaptır.

"Yeni Yol'da yürürken… o tatlı baygın yüklenmeyi duyardınız.

Lezzetler hiçbir zaman birbirini tekrarlamazdı.

Dolmuş otobüsler "aşk ağırlığını" taşıyamazdı. Ne de olsa dünya araçlarıydı. Siz de "vasıtasız" geçer gider.. Kendi rüzgârınızla serinler, gürler, eserdiniz… (Yeni Yol'un Meram'ı)

Bu güzel deneme kitabında, göremediğimiz güzellikleri, yazarı gözüyle fark ediyoruz. Ötede'yi okuyucuyla Romantik Kitap buluşturuyor.

ÖTEDE
Hüzeyme Yeşim Koçak
Romantik Kitap
136 sayfa


Yazar: Misafir Köşesi - Yayın Tarihi: 02.12.2013 10:41 - Güncelleme Tarihi: 03.12.2021 15:04
2986

Misafir Köşesi Hakkında

Misafir Köşesi

Kitaphaber ailesine misafir olmuş konuk yazarların yazılarını bu profilde bulabilirsiniz.

Misafir Köşesi ismine kayıtlı 1014 yazı bulunmaktadır.