Pakia Mektupları - İhsan Süreyya Sırma, Edebiyat, Misafir Köşesi

Pakia Mektupları - İhsan Süreyya Sırma yazısını ve Misafir Köşesi yazarına ait tüm yazıları Kitaphaber.com.tr sitemizden okuyabilirsiniz.

Pakia Mektupları - İhsan Süreyya Sırma

14.05.2012 13:30 - Misafir Köşesi
Pakia Mektupları -  İhsan Süreyya Sırma

Ersin Kendir, kitaphaber okurları için değerlendirdi.

İhsan Süreyya Sırma hocanın değerli kitaplarından olan "Pakia Mektupları" hacmi küçük fakat içeriği ciltler dolusu bilgiyi özetler durumdadır. Haziran 2008 de yayınlanmış olup şuan 12. baskısını yapmıştır.İslam coğrafyasında cereyan eden müessif olayları mektuplaşma suretinde anlatmaktadır.

Kitapta Pakia'lı Tian'ın dünyanın çeşitli ülkelerinde bulunan dostları ile mektuplaşmalarından, uyuyan, sömürüye, emperyalizme seyirci kalan hatta yazarın deyimi ile "seyirci kalmayı bile beceremeyen" Müslümanlara mesaj verilmektedir.

Kitabı okumaya başlayan herkes görecektir ki mektuplarda konu alınan meseleler halkı Müslüman olan bütün ülkelerde bulunan sancılardır. Batının sömürü sosyolojisi bütün dünyayı sarmış olup Müslümanların artık vahiyle inşa olan bir akıl ile rengini Kur'an'dan alan, resulullah(s.a.s)'den, onun sünnet'inden olan bir sosyolojiye talip olması gereklidir. Tian mektuplarında genel olarak Pakia'lı Müslümanları ve ülkesinin sosyal yapısını dostlarına aktarırken onlardan da bulundukları ülkeler ve Müslüman halktan haber vermelerini istemektedir.

Komşu ülkelerden bir Üniversite dinler tarihi profesörü halkı %90 Müslüman olan Pakia Müslümanlarının dinini araştırmakla görevlendirilmiş olup ülkeye gider ve mülakat yolu ile çalışmalarına başlar. Müslüman halkın yaşadığı çelişkiler profesörün kaleminden aktarılmaktadır okura. Müslüman'ım diyen ve Müslüman olduğunu sakalından anlaşılmasını bekleyen birine banka faizleri yüksek olduğu için parasını bankaya götürürken faizin haram olduğunu hatırlatması ile aldığı cevap "orasını karıştırma, hem içim temiz" cevabı ile karşılaşması. Plajın kapısında bikini ile bekleyen kadına dinini sorup İslam dininde vücudu teşhir etmenin haram olduğunu hatırlatması ile aldığı cevap; "bu dediğiniz gerici düşünceler, mühim olan iç temizliğidir" denilmesi. Cuma hutbesinde imamın "sayın cemaat bugün size bakanlığın emri ile ağaçtan, ormandan, havadan sudan bahsedeceğim, mühim olan iç temizliğidir içinizi temiz tutun yeter" demesi. Din fakültesinin önünden geçerken de öğrencilerin başörtü ve sakal muayenesinden geçmeleri ile karşılaşmasının ardından araştırma sonunda profesörün notu "Müslümanlık başka, Pakia'lı Müslümanların Müslümanlığı başkadır" olmuştur.

Tian ise mektuplarında Ramazan ayında gazeteler ve TV kanallarının dindarlaştıklarını daha doğrusu dinsizliği ve dinsizlere saygıyı yaymak, din adına diyerek dinsizliğe hizmet etmeleri. Cihat edenleri hapse atıp darağacına gönderilirken resmi imamlar yardımı ile son nefesinde imanlı gitmeleri için telkin verilmesi. Resmi memurların din adına dedesi, anne babasının dindarlığı ile övünmelerinin Müslüman olmaya kâfi olduğunu sandıklarını. İslam ülkelerini esir alan zehirli kenelerden (diktatörler), Müslüman halkı yönlendiren ajanlardan bahsetmektedir.

Pakia Mektupları
İhsan Süreyya Sırma
Beyan Yayınları


Yazar: Misafir Köşesi - Yayın Tarihi: 14.05.2012 13:30 - Güncelleme Tarihi: 03.12.2021 16:37
4143

Misafir Köşesi Hakkında

Misafir Köşesi

Kitaphaber ailesine misafir olmuş konuk yazarların yazılarını bu profilde bulabilirsiniz.

Misafir Köşesi ismine kayıtlı 1015 yazı bulunmaktadır.