Pandispanya'da Türkiye'yi Görmek, Edebiyat, Misafir Köşesi

Pandispanya'da Türkiye'yi Görmek yazısını ve Misafir Köşesi yazarına ait tüm yazıları Kitaphaber.com.tr sitemizden okuyabilirsiniz.

Pandispanya'da Türkiye'yi Görmek

26.10.2013 10:48 - Misafir Köşesi
Pandispanya'da Türkiye'yi Görmek

Can Akbulut yazdı...

Karakterler vardır gerçek hayatta yaşayan ama çözemediğimiz… Ve karakterler vardır usta bir yazarın kaleminden kağıda dökülüp anlayabildiğimiz… Benim değerli ustam Mario Levi "Size Pandispanya Yaptım" adlı son kitabında bu tabiri fazlasıyla hak ediyor. Kitaptaki kahramanları okudukça ailenizden birisiymiş gibi benimsiyorsunuz sanki. Kahramanlarımız Yusuf, Rahel, Rozi, Lea ve diğerleri ile yaşanan durumlar o kadar güzel tasvir edilmiş ki sanki kitapta anlatılanlar gözünüzün önünde oluyor gibi. Ayrıca yemek konusuna da değinmeden edemeyeceğim. Bu eser hem bir roman hem de bir yemek kitabı gibi… Tarifler o kadar detaylı, o kadar anlaşılabilir bir şekilde verilmiş ki mutfağa gidip bu lezzetlerin tadına bakabilmek için kendiniz de yapabilirsiniz. Yahudilerin dünyası, özel günleri, kültürleri, yaşadığı zorluklar, başarıları ve daha birçoğu bu güzel eserin içerisinde yer almakta.

Değerli ustam Mario Levi'den söz etmek gerekirse; kendisi benim ileride sahip olmak istediğim bir yaşama sahip. Bir üniversitede akademisyenlik yapıyor. Bununla beraber kaleminden dökülen sihirli sözcüklerle oluşturduğu kitapları var. Ve bu kitaplarıyla da okuyucularının hayal dünyalarına hükmediyor. Ayrıca kendi deneyimlerini paylaştığı bir de yazı atölyesi bulunmakta. Peki ben bunları nereden mi biliyorum? Belki kendisine ustam dediğimi dikkat etmişsinizdir. Bunu sadece yazmak için söylemedim. Gerçekte de böyle. Kendisi ikinci romanım için benim en büyük yol göstericim oldu ve olmaya da devam ediyor. Şanslıyım ki romanım yayınevine gitmeden önce onun süzgecinden geçti…

Hiçbir kitapta olmadığı gibi bu kitapta da bir beğenmeme durumum olmadı tabii ki. Sonuçta her kitap bir emek ve her emek bir zaman demek. Zaman ise yaşam demekse beğenmemek gibi bir durum asla benim haddim değildir. "Size Pandispanya Yaptım" adlı eseri büyük bir keyif ve merakla okuduğumu söyleyebilirim.

İyi ki Mario Levi gibi bir üstad benim ustam diyorum gerçekten. İyi ki bu eseri satın aldım ve yine iyi ki imza gününe gidip imzalattım. Resimden de göreceğiniz üzere kendi imza günü olmasına rağmen benim için kendi kitabına benim çıkaracağım kitap hakkında yorumda bulunan bir karaktere sahip. "Size Pandispanya Yaptım" Doğan Kitapevi aracılığıyla çıktı. Kitaba tüm internet kitapçılarından ve tüm kitap evlerinden ulaşabilirsiniz.


Yazar: Misafir Köşesi - Yayın Tarihi: 26.10.2013 10:48 - Güncelleme Tarihi: 07.12.2015 16:45
3247

Misafir Köşesi Hakkında

Misafir Köşesi

Kitaphaber ailesine misafir olmuş konuk yazarların yazılarını bu profilde bulabilirsiniz.

Misafir Köşesi ismine kayıtlı 1015 yazı bulunmaktadır.