Resimde Görünmeyen - A. Ali Ural, Edebiyat, Bilal CAN

Resimde Görünmeyen - A. Ali Ural yazısını ve Bilal CAN yazarına ait tüm yazıları Kitaphaber.com.tr sitemizden okuyabilirsiniz.

Resimde Görünmeyen - A. Ali Ural

15.02.2011 23:29 - Bilal CAN
Resimde Görünmeyen - A. Ali Ural

Her resmin görüntüsünden seçtiğimiz sadece o resim karesine sığanlardır. O resimde duran kişiler veya nesneler dondurulmuş zamana kalıcılık verirken eskiye dönmek ya da o ana yeniden dönmek için bir zaman makinesi görevi üstlenen şeylerdir.

Resimdekiler gözlerimizin önünde durur. Anlamak için resimlere bakmamız yeterlidir. Hangi resme bakarsak o resmin zamanın bir anında gözümüzde duracak hafızamızda canlanacak bir şeyler gizlediğini ve o şeylerin bizler için çok önemli olduğunu resim sanatına bakarak anlaşılabilir.

A. Ali Ural "resimde görünmeyen" kitabında resimlerde görünmeyen şeyleri göstermeye yönelik yazdığı kitabında gazete köşelerinde geçen veya ajanslarda tuhaf haberler olarak söylenebilir haberleri konu etmiş kitabında. Her haberden önce ilkin yazarın kendi yorumunu, kendi düşüncesini, samimi ve akıcı diliyle okuyucuya sunmuştur.

Resimlerde muhakkak görünmeyen bir şeyler vardır. Resim önümüzde gözümüzün önünde duranları görebiliriz. Ya göremediklerimiz neler.

Bu sorgulamayı kendi içimizde yapabiliriz. Her olayın, geçen günlerin, söylenen sözlerin, göze gelenlerin, akılda kalanların ardında başka bir şeylerin olduğu bir gerçektir.

''birini sevmek prim yaptığı süreci onu sevenler, sevdikleri gözden düşünce, gözünü oyuyorlar sevgilerinin"

"Resimde görünmeyen" okuyana ince ayarlar veren ve retinamızın arkasında canlanan resimleri bir bir canlandıran tasvirleriyle düşündürmeye devam edecek okuyanları.

"Kaybolan e" de bir harfin nelere gücü olduğunu ve o harf olmadan neler yapılmayacağını gördük. Harflerle işlenen kelimelerde biz bile yazarken kaç "e" harfini kullandığımızı bilmiyoruz.

Özenle yazılmış ve kısa anekdotlarla bize güzellikler katacak bir kitap olmuş.

Yazanına teşekkür ederiz.

Resimde Görünmeyen
A. Ali Ural
Şule Yayınları


Yazar: Bilal CAN - Yayın Tarihi: 15.02.2011 23:29 - Güncelleme Tarihi: 23.11.2021 16:28
3327

Bilal CAN Hakkında

Bilal CAN

Dumlupınar Üniversitesi Sosyoloji lisansını tamamladıktan sonra yüksek lisansını da aynı üniversitede tamamladı. Sosyolojik çalışmaları mekân, kent, şehir ve edebiyat sosyolojisi üzerine yoğunlaşmıştır. Şiirleri, denemeleri, kitap değerlendirmeleri ve eleştirileri bir çok dergide yer aldı.

Kitaphaber.com.tr sitesinin kurucuları arasında yer alıyor ve 2015'ten itibaren genel yayın yönetmenliğini yapıyor. Evli ve 2 çocuk sahibidir. 

Yayınlanmış Kitapları

Bir Kuşu Taşlarla Bu Çöle Bağladılar, Hece Yayınları, 2023.

Zaman İçinde Mekân, Hece Yayınları, 2021. (TYB 2021 Şehir Kitabı Ödülü)

İnsanlığın Ağlama Tarihine Bir Giriş, Hece Yayınları, 2021.

Kebikeç, İzdiham Yayınları, 2019.

Kentle Kavga: Mustafa Kutlu Öykücülüğünde Mekân, İzdiham Yayınları, 2017.

Bilal CAN ismine kayıtlı 322 yazı bulunmaktadır.

Yazarımıza ait 5 kitap bulunmaktadır.

Twitter Kitap Satış Sitesi Kitapyurdu.com