Sanki hepimiz çok normaliz, onlar mı deli', Edebiyat, Misafir Köşesi

Sanki hepimiz çok normaliz, onlar mı deli' yazısını ve Misafir Köşesi yazarına ait tüm yazıları Kitaphaber.com.tr sitemizden okuyabilirsiniz.

Sanki hepimiz çok normaliz, onlar mı deli'

24.12.2012 08:22 - Misafir Köşesi
Sanki hepimiz çok normaliz, onlar mı deli'

Can Akbulut yazdı...

Psikiyatri koğuşunda geçen kırk beş koca gün. Neden mi psikiyatri koğuşu? Tek sorunlu olanlar sadece onlar mı? Sanki hepimiz çok normaliz, onlar mı deli? Michael Thomas Ford tarafından kaleme alınan "İntihar Notları" adlı kitapta bu sorunun cevapları tüm detaylarıyla yer almakta. Yaşam tarzları birbirinden berbat olan, bunun neticesinde de kendisine zarar vermeye başlayan bir grup ergenin başından geçen kötü olaylar anlatılmakta. Kendilerini toplamak için alanlarında uzman profesyonel doktorlar tarafından yardım almaktalar. Kahramanımızın adı Jeff. Peki, kim bu Jeff? Gelin kendisinin anlatımıyla Jeff'i tanımaya çalışalım.

"Adım Jeff. On beş yaşındayım. On üç yaşında, Amanda adında bir kız kardeşim var. Annem ve babam hala evli ve dördümüz öteki milyarlarca şehre tıpatıp benzeyen gayet iyi bir şehirde, gayet iyi bir semtte, gayet iyi bir evde yaşıyoruz. Ebeveynlerimiz bize hiç vurmadı, bir rahip tarafından taciz edilmedim, okuldaki çocuklardan yaşıtım bir insanın ettiğinden fazla nefret etmiyorum, death metal dinlemem, şiddet içeren bilgisayar oyunlarına bağlı değilim ya da zevk için küçük hayvanların kafasını kesmem."

Yazarın kelimeleri kaleme dökmekteki ustalığı, kendinizi kitapta kaybetmenize, hayata Jeff'in gözüyle bakmanıza neden olmakta. Kitabı okumaya başladıktan belli bir süre sonra Jeff'in neden intihara teşebbüs ettiğini anlıyorsunuz. Ya da anladığınızı zannediyorsunuz. Düz mantık bir kitap olmadığını en baştan belirteyim size. Rankin ile Jeff arasında geçen olayda tek isteklinin Rankin olmadığını söylemek büyük bir ipucu. Ne demek istediğimi, Jeff'in intihar etmesinin gerçek nedenini okuyunca anlayacaksınız. Öyle ya, ne de olsa hiçbir şey göründüğü gibi değildir. Buzdağının bir de alt tarafı vardır derler.

Bir yazar olarak kitapları bir bütün şeklinde incelemek en büyük zevkim. Yani, tamam kitabın yazarının ismi de önemli ama ben bunların yanında kitabın kapağına, kapak tasarımına hatta ve hatta kapaktaki yazı tipine bile bakarım. "İntihar Notlarım" adlı kitabın kapağı gerçekten çok ilgi çekici. Kapağa ters olarak yerleştirilmiş olan bir insan yüzü, kitapevinin raflarında adeta "Ben buradayım, beni al ve oku" der gibiydi. Tabi ki tebriklerin en büyüğü Michael Thomas Ford için olmalı ama kapak tasarımı ile uğraşanlara da bir tebrik gitmeli. Biraz araştırma yaptığımda kapak resminin "Shutterstock" adındaki bir web adresinden bedava olarak alınabildiğini öğrenmek de çok şaşırtıcı geldi bana. Bu eseri alıp, okumanız vakit kaybı olarak düşünülmez. Yalnız bazı bölümlerde geçen erotik ifadeler nedeniyle bir yaş sınırı olmalı. Tarafımdan okumanız tavsiye edilir.

İNTİHAR NOTLARIM
Michael Thomas Ford
On8 Kitap


Yazar: Misafir Köşesi - Yayın Tarihi: 24.12.2012 08:22 - Güncelleme Tarihi: 07.12.2015 16:45
3924

Misafir Köşesi Hakkında

Misafir Köşesi

Kitaphaber ailesine misafir olmuş konuk yazarların yazılarını bu profilde bulabilirsiniz.

Misafir Köşesi ismine kayıtlı 1014 yazı bulunmaktadır.