Sevdiğim İkinci Kadınsın Sen - Ceyhun Yılmaz, Edebiyat, Misafir Köşesi

Sevdiğim İkinci Kadınsın Sen - Ceyhun Yılmaz yazısını ve Misafir Köşesi yazarına ait tüm yazıları Kitaphaber.com.tr sitemizden okuyabilirsiniz.

Sevdiğim İkinci Kadınsın Sen - Ceyhun Yılmaz

02.05.2011 11:06 - Misafir Köşesi
Sevdiğim İkinci Kadınsın Sen - Ceyhun Yılmaz

Ferit Genç, Kitaphaber için kaleme aldı...

Kendisini sürekli TV ve radyolarda görmeye aşina olduğumuz Ceyhun Yılmaz son eseri olan ''Sevdiğim İkinci Kadınsın Sen'' adlı eseriyle okuyucularının karşısına çıkıyor. Ceyhun Yılmaz, Parantez yayınlarından çıkan bu eserin tüm telif ücretini Lösev Vakfı'na bağışlamaktadır. Böyle bir çalışmada bulunması var olan hayran kitlesine bir o kadar daha eklemiş olduğu kanısına varmaktayım. Kendinin böyle bir çalışmada bulunmasından dolayı tebrik ederim.

''Sevdiğim İkinci Kadınsın Sen'' eserini okurken dikkat ettiğim nokta ''Her gülen yüz mutluluk ifadesi değildir'' kanısına varmam oldu. Ceyhun Yılmaz, bu eserinde kendisine ait olan tüm önyargılarımı bir kenara atmış oldu. Çünkü kendisini TV programlarında hep sevecen ve güler yüzlü tiplemesiyle gördüğüm için bu eserindeki ruh halinden anladığım kadarıyla her insanın hayatında acı yanlarının olduğunu ve hüzne sahip olduğunu anladım.

Çoğu insanın yüreğinin sessiz çığlıklarını haykırır nitelikte şiirlere yer vermiştir. Şiirlerindeki her mısrasında bıraktığı duyguyu, gerek hayatından karılaştığı olaylar, gerekse sevgiliye karşı özlemi, zorluğu, ayrılığı ve terkedilmiş ilişkileri ele almıştır. Eserin içindeki şiirlerin sayıca az olması, şiirlerinin açık ve sade bir şekilde anlaşılır bir dille kullanmasıyla şiir severlerin tek seferde bitirebileceği bir eserdir.

Kitaba ismini verdiği ''Sevdiğim İkinci Kadınsın Sen'' şiiri çok tutulan bir edebi eser oldu. Şiirde anne sevgisini öncelik tutar. ''Alfabede bile senin adının baş harfi ondan sonra gelir/Kalbim şimdi senin.'' Şiirin kırılma noktası diyebileceğimiz bir sözdür aslında. Çünkü sevginin anne sevgisi ile başladığını yalnız bunun devamını sevgilinin devraldığını söyler.

Bir gün bir kız çocuğu bana baba derse
Güzelliğini senden alsın istiyorum.

Yılmaz, Aşkın getirdiği mutluluğun ve yaşanmışlıkların sonucu olarak sevgiliye olan özlemini en güzel tarif ettiği söze dokunur. Tanıyıp ta kavuşamayacağı sevgiliden polyannacılığına sığınıyor. Ümit Altın çağın dediği gibi ''Ola ki yürürüm bir başka aşka/

Ya da yürürüm mavi olmayan bir gülüşe/Unutma ki tek aşk olduğum sensin'' sevgisinin sonsuza dek sürmesi adına başkasından olan çocuğunu o anki sevgilisine benzemesini arzulamaktadır.

Caddelerinden her yere gidilirdi.
Şimdi ismin çıkmaz sokak.

Ceyhun Yılmaz, kariyerine radyo programlarında sunuculuk yapmaya devam etmektedir. Yazmış olduğu bu başarılı eserin her okuyucunun okumasını tavsiye ederim. Başarılarının devamını dilerim.

Sevdiğim İkinci Kadınsın Sen
Ceyhun Yılmaz
Parantez Yayınları


Yazar: Misafir Köşesi - Yayın Tarihi: 02.05.2011 11:06 - Güncelleme Tarihi: 12.05.2022 00:42
3601

Misafir Köşesi Hakkında

Misafir Köşesi

Kitaphaber ailesine misafir olmuş konuk yazarların yazılarını bu profilde bulabilirsiniz.

Misafir Köşesi ismine kayıtlı 1014 yazı bulunmaktadır.