Sivil İrade, Sivil İradesine Sahip Çıktı, Kara Tahta, Kitaphaber

Sivil İrade, Sivil İradesine Sahip Çıktı yazısını ve Kitaphaber yazarına ait tüm yazıları Kitaphaber.com.tr sitemizden okuyabilirsiniz.

Sivil İrade, Sivil İradesine Sahip Çıktı

21.07.2016 09:51 - Kitaphaber
Sivil İrade, Sivil İradesine Sahip Çıktı

İnsanlık onurunu değer olarak kabul eden Kitap Haber yazarları olarak, 15 Temmuz 2016 tarihinde ülkemizin ve milletimizin birliğini ayaklar altına alan alçak ve menfur darbe girişimini ve bu girişimde bulunan İllegal Paralel Devlet yapılanmasını ve vatan hainlerini şiddetle kınıyor, lanetliyoruz.

Hükümetimizin ve milletimizin feraseti ve dik duruşu sayesinde yapılan darbe girişiminde, Hükümetimizin ve Yüce Meclisimizin yanında olduğumuzu belirterek, yaşadığımız bu zor günlerde demokrasiden ve özgürlükten ödün vermeyen şehitlerimize rahmet, ailelerine sabır diliyoruz.

Kitaphaber olarak yayına başladığımız ilk gün olan 16 Mart 2011 tarihi bizim için ayrıca bir acının ve onurun da günüdür. Çünkü aynı günün 2003 senesinde Filistin intifadasında can veren Rachel Corrie, zalim İsrail'in buldozerleri karşısında onurlu bir direniş sergileyerek ruhunu teslim etmiştir. Bu karşı duruş, bir eylemin en güzel hali, bu karşı duruş bütün insanlık için direnişin temsili olmuştur. Bütün darbelere, insanlık onurunu yerler altına alan bütün olaylara, girişimlere karşı olduğumuzu her zaman her platformda dillendirdik, dillendirmeye de devam edeceğiz.

15 Temmuz 2016 bir miadın başlangıcıdır. 27 Mayıs 1960, 12 Eylül 1980, 28 Şubat 1997 gibi tarihlerde halkı susturan işbirlikçi, zalim ve hainler 15 Temmuz 2016'da da aynı girişimi denemişler fakat milletimizin onurlu ve ferasetli direnişiyle karşılaşmıştır. Milletin meclisine, emniyet binasına, köprüsüne, Reis-i Cumhurunun kaldığı yere milletin tankıyla, uçağıyla, helikopteriyle, silahıyla saldıran hainlere en güzel cevabı milletimiz vermiştir. Tanklara rotbalans ayarı yapmış, bir nevi mermilere doğru koşmuştur. Bu bir kahramanlık destanı, Çanakkale ruhunun yeniden dirilişidir. Türküyle, Kürdüyle, Lazıyla, Çerkeziyle, Arabıyla insanlık onuruna leke düşürecek bir girişime topyekûn bir karşı konuluş sergilenmiştir.

Darbe girişiminin yapıldığı akşamda kurucumuz ve Kitaphaber'in yüklenicisi Sabri Ünal'da bu olayı duyar duymaz sokağa koşmuş gereken direnişi göstermiştir. Zırhlı araçlara karşı duran Ünal, bu tanklar altında kalarak kolunu büyük oranda kullanamaz hale gelmiştir. Kendisine acil şifalar dileriz. Yaptığı bu onurlu direniş hepimizi gururlandırmıştır. Onun meydanlardaki eksikliğini hissettirmeyeceğiz.

Kitaphaber olarak bu gün ve bu günden itibaren ilk günkü direnişimizi arttırarak yolumuza devam edeceğiz. Ferasetli milletimizin yanındayız.

Kitap Haber Yazarları


Yazar: Kitaphaber - Yayın Tarihi: 21.07.2016 09:51 - Güncelleme Tarihi: 21.11.2021 03:30
3507

Kitaphaber Hakkında

Kitaphaber

Kitaphaber adına bazen yeni çıkan bir kitabı tanıtırken bazen bizden bir şeyler paylaşırken ve bazen de alıntı ve yeni çıkanlar kullanıcı isimleriyle paylaşmayı tercih etmediğimiz veya hangi profil altında paylaşmanın uygun olduğunu bilemediğimiz içerikleri bu kullanıcı profiliyle paylaşıyoruz. Bir dönem kitaphaber adına yaptığımız söyleşileri de bu isimle paylaştığımız olmuştur.

Kitaphaber ismine kayıtlı 127 yazı bulunmaktadır.

Yazarımıza ait 8 kitap bulunmaktadır.